неделя, 27 април 2014 г.

Аспиринът!



Знаете ли, че аспиринът, който се намира почти във всеки дом у нас, е забранен в много страни? Aspirin/ацетилсалицилова киселина/ е изобретен от немския химик Феликс Хофман от световно известната фармацевтична компания "Bayer" през 1899 година. Изобретението на аспирина се равнява на това на пеницилина: колко спасени човешки животи, ние дължим на това откритие! Колко още приложения намира аспирина освен прякото му предназначение. Важно е да се знае, че не всеки може да използва аспирин за медицински и козметични цели. Съществуват редица заболявания при които използването на това лекарство е вредно. Това е бронхиална астма, бъбречна и чернодробна недостатъчност, язва, ангина, някои заболявания на щитовидната жлеза, повишена чувствителност от ацетилсалицилова киселина, както и при бременност и кърмене.
*Приложения в кухнята: При стерилизация например на корнишони, зелени доматчета- за да стане по-приятен вкусът заменете оцета с три аспирина.
*Изцапали сте дреха с яйчен жълтък, смесете аспирин и вода и с получената кашица нанесете върху петното и оставетe за половин час, ще се почисти без проблем.
*При махмурлук пийте чорбата на туршията в която има аспирин и сте като нов.
*При пърхут строшете два аспирина и смесете с количеството шампоан предназначен за измиване. Намажете главата за няколко минути и изплакнете обилно.
*За отстраняване на мазоли по петите - натрошете 5-6 аспирина, добавете чаена лъжичка лимонов сок и вода, с кашичката намажете петите и ги увийте с найлон за десетина минути. *Изплакнете и отстранете лесно мазолите.
*Ухапъл ви е комар, намажете с паста от аспирин.
*За да не увехне букетът, добавете във вазата един аспирин.

КУЛТУРА В ПАМПЕРСИ

Памперсите може и да са опасни!


НЕКА ЗАПОЧНЕМ С ТОВА ОТ КАКВО ВСЪЩНОСТ СА НАПРАВЕНИ ЕДНОКРАТНЕНТИ ПЕЛЕНИ (Т.НАР. ПАМПЕРСИ ОТ МАРКАТА PAMPERS)
Веществото, което прави памперсите толкова ефективни се нарича натриев поликрилат и представлява суперасорбираща пудра, която когато се намокри се превръща в гел. Налице са доста опасения свързани с използването на подобен гел- не на последно място проблемът, че създавайки илюзията за сухота, не малко родители оставят памперса по-дълго от необходимото, което създава условия за възникването на различни бактериални инфекци.
Също така различни изследвания показват връзка между диоксина- вещество съдържащи се в памперсите и е нежелан страничен продукт от процеса на избелване. Диоксина е класифициран като вероятен канцероген, а различни изследвания го свързват с проблеми върху имунната система

Има и някои много други съществени причини, поради които се предпочита използванатето на пелени за многократна употреба
1) Широкото дъно на памперса държи тазобедрените стави в естествено състояние, а това е най-добрата профилактика на луксацията. Децата толкова са свикнали с тази хигиенична придобивка, че трудно се разделят с нея. Не е рядкост малчугани на 3-4 години, вече говорещи, да мъкнат "тоалетната” със себе си. Голямо удобство за родителите и децата, но трябвя да се знае, че продължителното носене на памперси може и да е опасно.
2) Откакто памперсите навлязоха масово в употреба, броят на бъбречните инфекции се е увеличил, особено при момичетата. Причината е, че бактериите от изпражненията лесно минават в пикочните пътища и предизвикват възпаление. Те лесно се размножават, защото имат идеални условия за това – влага и топлина в памперса. Тези условия са любими и на гъбичките.
3) По същата причина кожата на седалището лесно се възпалява, а знаете колко трудно се лекува подсичането. Освен това не може да се разбере колко пъти пишка детето, и ако има проблем като рядко уриниране при някои бъбречни болести, няма как да се разбере. Недостатъците на памперсите не означават, че трябва да се върнем в миналия век с пелените. Но да за безопасни за децата ни, трябва да ги ползваме разумно!!!

За родителите, които искат да се възползват от предимствата на ЕСТЕСТВЕНИТЕ ПЕЛЕНИ и ЕСТЕСТВЕНА БЕБЕШКА ХИГИЕНА, може да се запознаят с подробна информация и добри практики тук http://bezpeleni.info
и не забравяйте, че За изработката на 500 памперса загива едно голямо дърво в разцвета на силите си. Отглеждането на едно дете с памперси коства 10 отсечени големи дървета.
Нека се ползват екологично чисти и незамърсяващи природата продукти!!!

Източник: http://bezpeleni.info
HTTP://WWW.EDNA.BG/ - КОНСУЛТАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛИСТА Д-Р ПАВЛИНА АНДРЕЕВА;
HTTP://WWW.MATATAMA.COM/BLOG/ZASHTO-DA-IZPOLZVAME-MNOGOKRATNI-PELENI

Отново за Безалкохолните напитки


От търговията с напитки най-доходна е търговията с минерална вода. Природата я дава безплатно. Достатъчно е да се заграби някой извор, да се плати на някой учен доктор, за да направи анализ, сертификат и ефектна реклама със списък на анионите, катионите и болестите, които се лекуват с тази вода. Остава само да се пълни в бутилки и продава на цената на прясното мляко. Според последните проверки над 80% от предлаганата в търговската мрежа минерална вода изобщо не е минерална. Появиха се и търговци, които продават чиста водица наречена „трапезна”. Те поне са коректни и не заблуждават клиентите си с разни лечебни ефекти.

Много е важно не само какво се пие, но и кога се пие. Хората не се замислят над този важен въпрос и най-често се наливат с различни течности по време или след обилно хранене, като по този начин разреждат стомашния сок. Това наистина намалява киселинността му, което се компенсира с допълнително сокоотделяне. Резултатът е забавяне и затрудняване на храносмилателния процес. Предизвиква се гниене и ферментация. Увеличава се киселинността на стомашния сок, водеща до възпаление на лигавицата на стомаха. Ако се пие вода, когато в стомаха има храна, която в момента се преработва, водата измива стомашния сок и ги вкарва в червата, където средата е основна. Киселината на стомашния сок обилно оросява и окислява слузестата обвивка на тънките черва, травмира я и предизвиква възпалението й, наречено дуоденит. Водата измива витамините и минералните соли от храната, те не успяват да се усвоят от слизестата повърхност на тънките черва и бързо слизат в ниските отдели на дебелото черво, откъдето се изхвърлят без да се усвоят. В резултат се получава витаминна и минерална недостатъчност.





Най-добре е, ако течностите се набавят чрез храната. Плодовете и зеленчуците съдържат от 70 до 98% дестилирана структурирана вода, богата на хранителни вещества и витамини в идеално съотношение.





Сладките безалкохолни напитки, предлагани в търговската мрежа, са добри за развиване на гайки и болтове, но не и за пиене, защото рушат организма. В напитките се съдържат множество опасни съставки, като фосфорна киселина например, която разрушава емайла и здравината на зъбите, също така ябълчна и въглена киселини. Тези киселини се съдържат и в плодовете, но там са органични и организмът леко ги усвоява и неутрализира, докато тези от напитките са фракционирани, защото се извличат под топлинно въздействие, което ги прави кисели и неусвоими. Резултатът е нарушаване на РН равновесието на тялото, водещо до тежки последици, на които ще се спра по-долу.


В напитките се съдържа и една от трите бели отрови – концентрираната рафинирана захар. Единствената разлика между напитките за диабетици и за простосмъртни е, че тези за диабетици съдържат захарин, който е много опасен!


В повечето газирани напитки се добавят катранени деривати, които са канцерогенни. При приемане с храненето вместо добро храносмилане се получава ферментация. Някои безалкохолни напитки съдържат наркотиците кофеин или кокаин, като първенство държат черният чай и кафето. В големи количества те действат възбуждащо на централната нервна система и предизвикват ускорена сърдечна дейност, рязко разширяване на кръвоносните съдове и неуправляемо изменение на кръвното налягане, нарушена коронарна и бъбречна недостатъчност, стомашни язви, рак на панкреаса, нервност и безпокойство, нарушен сън и храносмилателни смущения.





Кафето е коварен опиат, действащ както камшика за изморения кон. След кратковременно измамно „ободряване” следва рязък енергиен спад.


Кофеинът възбужда нервната система, създава напрежение и принудително разширява кръвоносните съдове. За кратко време се подобрява храненето и се чувства прилив на сила. Следва ответна защитна реакция, при която организмът възстановява първоначалното равновесие. Кръвоносните съдове се свиват, храненето се затруднява, силите ни напускат. Получава се нужда от следващото кафе.


Към кокаина и кофеина се получава пристрастяване за всеобща радост на производители и търговци.





Натуралните сокове (фрешове) са идеално балансирана и леко усвоима храна. При приемането им трябва да се спазват някои изисквания, произтичащи от факта, че сокът е отклонение от естественото състояние, предвидено то Природата. За правилното усвояване на захарите е нужно предварителната им подготовка от ензима птиалин, съдържащ се в слюнката, който подсигурява по-нататъшното разграждане на плодовата захар на по-низши захари. Правилното ослюнчване е възможно само при дъвчене. При пиене то е невъзможно.


Добре е, вместо сокът да се излива в гърлото, да се задържи в устната кухина, докато се отдели достатъчно слюнка. Същото се отнася и за всички сладки напитки.





Въпреки прекрасните реклами не е желателно приемането на фабрични сокове с консерванти, захар и ароматизатори. За това е най-добре да си ги приготвяме сами. Важно условие за соковете е да са прясно изцедени. Оставени по-дълго време на въздуха, в тях съществува идеална среда за развитие на множество микроорганизми и плесени, които не само водят до окисляване и ферментиране, но и до отравяне на организма.


Плодовите сокове се обработват в различни сектори на храносмилателната система, поради което не се смесват безразборно. Най-добре е да се пие сок от само един вид плод.


Може да се смесват соковете на зеленчуците. От приемането на зеленчукови сокове в определен вид и количество старите англичани са изградили цяла лечебна методика.





Горещите напитки атакуват първо емайла на зъбите, който се пука от рязката температурна разлика. Попаднали в организма, те нарушават вътрешния му топлинен баланс и го принуждават да изведе излишната топлина навън, което често е придружено с изпотяване и чувство за загряване. За отвеждането организмът изразходва голямо количество жизнена енергия. Положителен ефект се постига само при желание за изпотяване с лечебна цел. Студените напитки имат същия ефект, но с обратен знак. Американски учени са изчислили, че ако един човек изпие 0.5 л течност с температура 6 градуса, за да я стопли до 36 градуса, организмът му изразходва толкова жизнена енергия, колкото ще изразходи, ако пренесе 10 торби цимент по 50 кг до четвъртия етаж. Най-подходящата температура на поеманите течности е телесната.





Едва ли има нещо по-приятно от хубав билков чай с мед и лимон. Лечебните растения са богати на множество минерални елементи и техните соли, витамини, ароматни вещества, фитонцити и други полезни съставки, но заедно с тях има и силно отровни вещества, които не са никак безобидни. Първите възстановяват минералния баланс и стимулират обмяната на веществата и метаболизма, а вторите отравят организма в лека форма, като предизвикват ответна мощна очистителна реакция, завършваща с пълно изчистване на организма по метода на хомеопатията.


Ако производителите на безалкохолни напитки са честни към своите потребители, върху етикетите трябва да се сложи предупредителен надпис с череп и кости!

сряда, 9 април 2014 г.

Най-опасните храни на българския пазар


Хранителните продукти вече се превръщат в оръжие. 
Чиновниците, които разрешават продажбата им, отдавна са купени и вербувани. Затова ние трябва сами да се грижим за здравето си и да не купуваме този тип определено нездравословна храна в красиви опаковки. Днес продажбите на вредни храни се увеличиха драстично и стигнаха апогея си. От пръв поглед си личи, че около 60-80% от храните в магазините не отговарят на нормите за безопасност и качество. Вредни храни консумира най-вече градското население, което спазва обикновения тип хранене.

Ние се опитахме да включим в този списък повечето продукти, които не бива да се употребяват. Те не само са вредни, но и опасни за здравето!


Не яжте продукти, които съдържат натриев глутамат, означен с Е-621!

Натриевитя глутамат е усилвател на вкуса. Днес производителите го добавят дори в най-неочакваните продукти.

Бял шлифован ориз

Болестта бери-бери е широко разпространена в източните страни до началото на ХХ век и се смяташе за една от най-опасните. Тя поразява нервната система, което води до слабост, загубата на апетит, повишена възбудимост, парализа с голям риск за смърт. Често от бери-бери страдали японските моряци. През 1884 г. японският диетолог Т.Такаки забелязал, че заболяването може да се избегне, като се увеличат зеленчуците в менюто. През 90-те години на 19 век холандският лекар Х. Айкман открил, че болестта възниква при употребата на шлифован ориз; и че човек може да заболее от полиневрит, ако употребява пилешко месо от пилета, хранени основно с този вид ориз. Полираният ориз се получава чрез отделяне на обвивката от зърната, която има лечебно действие. След продължителна работа учените успели да отделят от оризовите обвивки кристално вещество, което съдържало сяра. Това вещество е витамин В1, тиамин, който предпазва и лекува бери-бери; липсата му в полирания ориз водела до заболяването. Тиаминът бил изследван чрез химически методи и през 1937 г. бил синтезиран. Днес го добавят към полирания ориз и бялото брашно.

Захарозаместители

Всички заместители на захарта имат силен жлъчегонен ефект.Ако имате болести на жлъчните пътища, заместителите на захарта могат ги да изострят. Подсладителите в газираните напитки ги превръщат в истинска отрова. Момчетата пият газирано с литри, а по-късно заболява простатата им…

Ацесулфам – Е950, Sweet One. През 1974 г. в САЩ ацесулфамът бил признат за бавно действаща отрова, която ускорява развитието на злокачествените тумори.

Аспартам – Е951. Търговски имена – суитли, сластилин, сукразид, нутрасуит. През 1985 г. е открита химическата нестабилност на аспартама – при температура около 30 градуса в газирана вода той се разлага на формалдехид (канцероген от клас А), метанол и фенилаланин.

Цикламат – Е952. От 1969 г. е забранен в САЩ, Франция, Великобритания и редица страни, заради подозрения, че провокира бъбречна недостатъчност. В страните от източния блок е много разпространен заради ниската си цена.

Захарин – Е954, псевдоними Sweet‘n‘Low, Sprinkle Sweet, Twin, Sweet 10. Разрешен в много страни, но лекарите не го препоръчват, когато човек няма диабет. Има подозрения,че захаринът изостря жлъчнокаменната болест.

Ксилит – Е967, Сорбит – Е420. В големи дози – повече от 30 грама на прием, предизвиква разстройство на стомаха.

Трансмазнините

Трансмазнините са специфичен вид ненаситени мазнини, получени по изкуствен път. Течните растителни масла при хидрогенизирането се превръщат в твърди растителни мазнини – маргарини, кулинарни мазнини. Хидрогенизираните мазнини имат деформирана молекулярна структура, нехарактерна за природните вещества. Вграждайки се в клетките на нашия организъм, трансмазнините нарушават клетъчния метаболизъм. Хидрогенизираните мазнини пречат на пълноценното хранене на клетките и водят до натрупване на токсини, което е една от причините за болестите.

Масло, което съдържа 72,5% мазнини, не бива да се употребява. Това е хидрогенизирано масло с лошо качество, разбито с водород.

Не употребявайте масло с масленост под 82,5%.

В резултати от изследвания на негативните последици от употребата на трансмазнините са публикувани следните им свойства:

Влошаване качеството на млякото у кърмещите майки; с млякото трансмазнините се предават на детето.

Раждане на деца с патологично ниско тегло.

Увеличаване риска от диабет.

Нарушаване на работата на простагландините, което се отразява негативно върху ставите и съединителната тъкан.

Нарушение на функцията на фермента цитохром-оксидаза, който играе ключова роля в обезвреждането на химическите вещества и канцерогени.

Отслабване на имунитета.

Намаляване нивото на мъжкия полов хормон тестостерон и влошаване качеството на спермата.

Нарушаване на клетъчния метаболизъм и в резултат: атеросклероза, артериална хипертензия, исхемична болест на сърцето, рак, затлъстяване, влошаване на зрението.

Употребата на хидрогенизирани мазнини намалява способността на организма да се противопостави на стресовете, увеличава риска от депресии.

Продукти, които съдържат трансмазнини

Маргарин

Меките масла, миксовете от краве и растителни масла

Рафинирано растително масло

Майонезите

Кетчупите

Продукцията на бързото хранене (фаст-фуд), за приготвянето на която се използват трансмазнини

Сладкарски изделия – торти, пасти, бисквити

Снаксове, чипсове, пуканки

Замразени полуфабрикати

В рибните консерви, които не са мариновани в мазнина, е добавен уротропин, който е признат в света за много опасна добавка и е забранен. В състава на уротропина влизат амоняк и формалдехид.

Хайверът може да се съхранява дълго само в замразен или силносолен вид. Ако се продава слабосолен хайвер, значи в него има или уротропин, или лимонена киселина.

Продукти, които съдържат генномодифицирани организми

Какао

Фъстъци, в тях вграждат гена на петунията. Получава се страшно отровно вещество; насекомите не нападат фъстъците.

Вносните картофи

Зеленият консервиран грах

Консервираната царевица

Царевичните пръчици

Зърнени закуски с ароматизатори и оцветители, които напомнят натуралните.

Храни, пълни с химия

Бонбони: в производството им се използва силна химическа есенция.

Мармалади и сладка, които са мощни антиокислители. Никога не можете да съхраните плода във вида, в който го купувате от магазина. Конфютюрите и мармаладите там нямат нищо общо с натуралните сладка, които приготвяме вкъщи. Просто чудо на химическата промишленост, и то смъртоносно опасно.

Пържените картофи в заведенията за бързо хранене.

Хамбургерите и дори салатите в МакДоналдс, дюнерите.

Продуктите за бързо приготвяне, юфки, разтворими супи, картофено пюре, бульонни кубчета; всичко това е истинска химия, която нанася вреда на организма.

Всички колбаси, шунка, суровопушени колбаси и пр. – те са произведени от генномодифицирана соя. Кренвирши, наденици, варени колбаси, пастети и други, съдържат и скрити мазнини. Те съдържат сланина, свинска кожа и други отходни месни отпадъци; тези вредни вещества са около 40% от колбасите и са маскирани като месо. В колбасите няма никакви натурални съставки; в производството им се добавят и специални гелове, които съдържат каратинин, усилватели на вкуса, оцветители. През нощта в специална апаратура гелът се смила заедно с кости и други боклуци и се получава голямо парче “месо”. Розовият цвят на това “месо” се получава от усилвателите на цвета заедно със специалните лампи на витрината, под светлината на която колбасът изглежда свеж. Течностите за пушене на колбасите съдържат формалдехид!

Не употребявайте млечни продукти, които се съхраняват повече от два месеца! Всичко, което се съхранява повече от две седмици, не бива да се употребява. Асептичната им опаковка съдържа антибиотик.

Дините са обработени с такива отрови, че направо си подписвате смъртната присъда.

Не купувайте грозде, което не се разваля! Обикновено го обработват с хлороформ и други сериозни антиокислители.

Чушки, които не са характерни за сезона, те са генномодифициран продукт!

В последно време се говори за вредата от хляба, произведен с мая. Вместо хляб ние консумираме гъбички. Затова предпочитайте ръжен хляб. Рафинираното бяло брашно от висш сорт и други рафинирани продукти влизат в списъка с топ-вредните продукти.

Гъбите от магазина: те съдържат отровите цитотоксини. Най-опасните отрови, които се съдържат в тях са аманитините, които потискат образуването на клетки в РНК, който управлява синтеза на белтъчините, което води до дисфункция на черния дроб, а е възможен и летален изход.

Сухи кайсии, сливи, стафиди – красивите сухи плодове показват, че са обработени с химикали.

Сладолед – днес няма сладолед, произведен от мляко. Плодовите сладоледи са голи есенции, в тях няма нищо натурално.

Опаковани кексове, бонбони, шоколад: 90% от шоколада не е шоколад, а оцветители и заместители на захарта и какаовото масло; шоколадите са с много калории, съчетани с химически добавки, ГМ-продукти, оцветители и ароматизатори.

Пилешкото месо на нашия пазар съдържа женски хормони, затова мъжете не бива да ги употребяват. Пилетата получават шест женски хормона, включително прогестерон. При мъжете, които консумират постоянно пилешко месо, спада тестостеронът под въздействието на женските полови хормони.

Разтворимите кафета водят до пълно израждане на хормоналните жлези.

Чуждестранните ароматизирани чайове, които съдържат лимонена или портокалова киселина. Веднага възниква зависимост, а всички киселини трябва да се изведат от организма.

Майонези, кетчупи, сосове и подправки – съдържат много оцветители, заместители на вкуса, ГМО и консерванти, които нарушават микрофлората в червата, унищожават полезните микроби в организма.

Сладките газирани напитки, които са смес от захар, химия и газове. Кока-колата освен букета от химия съдържа и 4-5 чаени лъжички захар!

Соковете в пакети и кутии нямат нищо общо с натуралните съставки. Там няма никакви плодове!

През зимата ягодите са съвършено безполезен продукт, там няма никакви витамини!

Този списък съдържа продукти, от които трябва да се откажете напълно. Става дума не за вредни, а за смъртоносни храни!

Необходимо е органите, които отговарят за безопасността на храните, да ни посочат как да оцелеем при тези обстоятелства. Какво можем да ядем, каква е пределната доза, как да разнообразим менюто си, за да не натрупваме в организма си вредни вещества, какво да употребяваме, за да неутрализираме или минимизираме вредното въздействие на отровите. Засега и Министерството на земеделието, и Агенцията по безопасност на храните си траят, пълна тишина. Българите трябва да бъдат добре информирани, да бъдат посъветвани как да оцелеят в тази ситуация.

вторник, 8 април 2014 г.

Let We Help Destroying The EU или Как да Убием ЕС?


Здравейте Приятели, Добър Ден Неприятели....
още от началото на двуезичното ми заглавие се разбира каква ще е темата на статията днес.За да може и тези, които следят зорко какво пиша тук! За да ги улесня стажантите за източно-европейските страни от Гугъл, които ползват транслейт-а или са следвали славянска филология и сега слухтят за правителствените агенции на NSA.
Сега и само тук ще прочетете няколко основни идеи за действието: Как да убием ЕС?
Но преди това нека да дефинирам в няколко пасажа Защо се налага убийството на "Еврейския Съюз":
1. Защото това е паразитираща, изкуствено наложена система, противоречаща на всякакви човешки норми и правила.
2. Защото не е европейска и не изповядва общоевропейски ценности.
3. Защото не е и "съюз", а събирателно място на БанкСтери, на Ционисти, на Войнолюбци и Паразити от всякакъв вид, скрити зад булото на бюрокрация, наивистични идеи, лъжи и манипулации.
4. Защото 90 процента от малките държави в ЕС работят за другите 10. А това е най-модерната форма на робство.
5. И защото Малка България е на път да бъде въвлечена в една мракобесна ситуация на зависимости- от една страна наложените "правила" /нео-феодални закони/ и от друга-въвличането в евентуални военни конфликти.
6. Защото откакто влязохме в ЕС, ние българите станахме не втора, не трета, а последна стока хора.
7. Защото не желая хубавите ни жени да раждат деца от чужденци, които след това не искат да се нарекат "българи" и да бягат по всички краища на света.
8. Защото не искам да гледам майките ни и бащите ни да ровят в кофите за боклук, да пият до безпаметност, за да убият болката от проваления си живот.
9. Защото не искам земите ни и ключовите ни отрасли в икономиката да се купуват на безценица от чужденците, а продажните ни политици и олигарси да виреят безнаказано.
10...и Защото искам да живея в една малка, но независима България, в която има здравеопазване на ниво, образование на ниво и хора-българи, които няма да имат желание да напускат Родината!

10 причини, заради които си струва убийството на ЕС, не мислите ли?!
10 причини, заради които си струва да се даде поне една капка кръв!
10 причини, които са върха на айсберга
10 причини, които пораждат 10 начина на убийство на ЕС:


1. "Разстрел в упор"- Нарочва се национален референдум за напускане на ЕС. Гражданско обещество се ангажира с организацията на самия референдум.
2. "Удушаване"- Премахване от властта на всеки антинационален елемент и обявяване на Независимост на Балканите.
3. "Източване на кръвта"- Национализация на всички основни отрасли на икономиката: енергийни и телекомуникационни компании, златни концесии и банкови институции.Забрана чужденци да купуват българска земя и предприятия и компании с национално значение!
4. "Групов побой до смърт"- Балканските държави да се обединят в Балкански съюз и да се обособят визи и мита за всички държави в ЕС /изключение може да се направи само за славянските страни/
5. "Отрязване на езика"- Медии, собственост на чужди компании, да се закрият и да се стимулира родното производство на филми, предавания и събития.
6. "Отравяне"- Европейските ценности да се заклеймят като вредни за човешкото здраве и да се пренебрегва говоренето на чужд език в рамките на държавата ни-пример: интервюта за работа, надписи и изрази, ограничаване на социалните мрежи и създаването на аналогични, но български и родни.
7. "Набиване на кол"- Двоен стандарт за българи и чужденците от ЕС, по отношение на цени и привилегии. Трансформиране към безплатно образование, здравеопазване и стабилна социална политика.
8. "Дране на кожа"- съвпада с т.7, но в случая става въпрос за  високи цени за износ на специфични стоки: розово масло, млечни продукти, енергия и  човешки кадри.
9. "Атомна Бомба"- откриване на закритите блокове на АЕЦ
10. "Бомбени Атентати"- Развитие на всички български иновативни проекти и изобретения, които биха ни направили независими в енергиен, икономически и обществен план. Пример: стимулиране на алтернативни източници за горива и енергия, развитие на забравени исторически обекти, стимулиране на туризма и възстановяване на националната гордост.

ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА СТАНЕТЕ "УБИЙЦИ", АЗ ДА..А ВИЕ?

Забележка: За преводачите и стажантите от Гугъл & Co, а и за тези, които няма да схванат смисъла на написаното:
Авторът използва похватите на метафората. Не се проповядват омраза, расизъм и дискриминация, в унисон с политиката на ЕС. А там няма такива неща, нали?!
Авторът, моя милост, не подстрекава към действия в директния смисъл на думите, а по-скоро се опитва да събуди заспалите мозъци чрез експресивността на изразните средства.
Всеки опит на предатели и врагове, които се опитват да го нагрубят или да пишат злобни коментари, ще се посреща с видимо пренебрежение!
КАЗАХ!!!

понеделник, 7 април 2014 г.

Как Кеворкян покани писателя Калин Терзийски във "Всяка неделя" и го отпрати


Калин ТЕРЗИЙСКИ


От профила на писателя във фейсбук

Тези дни, в неделя, бях поканен в предаването "Всяка неделя". Да коментирам случая в Лясковец. В миналото бях психиатър и ме канят за такива неща. И аз не отказвам. От една страна съм мек и сговорчив човек и не обичам да разочаровам хората или да ги затруднявам с откази. От друга страна ми се струва, че е важно да взема позиция по проблеми, засягащи болни, объркани, ощетени и унизени хора. Каквито са, да речем, психично болните. А в Лясковец ставаше въпрос именно за душевно болен човек.

Да, чувствах се длъжен да взема отношение. Пък и Кеворкян е прочут журналист и аз изпитвам респект към него. Дете и глупак съм и изпитвам респект към всеки по-известен. Нямам оправдание за това, но мисля, че повечето българи приличат на мен.


Писателят Калин Терзийски
Така че се съгласих да отида. Да дам малък принос за хуманността. Защото винаги се опитвам да защитавам хуманни ценности. В защита на слабите. Понякога се съмнявам в ползата от това. Понякога ми се струва, че това - моето - си е чисто лицемерие. Та нима не е ясно на всеки умен и циничен човек, че е по-добре да се държиш добре не със слабите и унизените, а напротив – да си в добри отношения със силните и преуспелите? Та нима всъщност всеки не прави именно така? Повечето принципни и мъдри хора, които познавам, именно така и правят: Плямпат си за правата на слабите и унизените, но това – на приказки. А когато става въпрос за практиката – здраво се държат за силните на деня и си гледат кефа!

Но нали Кеворкян е прочут журналист? Та затова и отидох. Шегувам се.

И зачаках да ме включат.

Беше неделя – ясно – нали така се казва предаването?! Бях се съгласил от добро чувство. Но ми беше и малко криво и болно. Бях оставил жена си сама. А преди обед тя имаше високо кръвно, беше унила и когато тръгнах - тя остана сама в неделната вечер. Но нали трябва да помагаме на медиите? Когато е за добро! Нали да се взема позиция, умната и благородна позиция – за да се даде пример на хората – е важно? Та нима това не е най-важна задача на интелектуалеца?

Аз щях да кажа някои неща за душевноболните, които повечето писатели няма как да кажат, защото не са били психиатри. Но и повечето психиатри няма да могат да кажат, защото не са били писатели. Смятах, че имам важни неща за казване.

Но пък… жена ми щеше да си стои сама в неделната вечер. Натъжаваше ме малко и мисълта за работата, която щях да свърша... Имах в тази вечер да пиша разни неща. Та нали съм писател!? Да, съвсем забравих това!

Тъкмо бях издал нова книга. Но Кеворкян не се интересуваше от книгата ми. И с право. Все пак една книга не може да се сравнява с най-черната случка на месеца. Ако публиката избира между Братя Карамазови и криминалната хроника – ясно е кое ще спечели. Бях наясно с това. Не можех да роптая срещу същността на медиите. Те не се хранят с книги, а с кръв и гной.

И затова си седях пред студиото и чаках кротко да ме поканят вътре. И чаках в тъжната неделна вечер един час. Пред мен минаваха генерали и политици. Аз чаках. Те говореха за политически интриги и по принцип – лоши неща един за друг. Аз си мислех за това как обслужвам най-безропотно медиите, лишавайки себе си, жена си и литературата от своето внимание. Но беше за добро. Нали?

Изведнъж дойдоха при мен някакви момчета и момичета – оказаха се организаторите на предаването – и ми казаха: Ами то времето ни свърши!

Все пак дойде едно момче и ме гримира. Но после дойде и самият Кеворкян и се извини. Каза – ми не можахме да сварим да те включим. Нямаше време за тебе. Жалко. Звънни – каза той – през седмицата, да те почерпя. Почувствах се като циганин, който е чакал пред дома на богат човек да му хвърлят стари дрехи, но накрая богатият е излязъл и му е казал: Звънни тия дни – ще те почерпя. Ама сега съм зает, айде чао.

Неделната вечер щях да прекарам във връщане към къщата ми в Банкя. Дълго, с метрото, после с такси. За да дам моя данък на медиите. На предаването, което ме оцени като не достатъчно важен, за да стигне за него времето. Вкъщи ме чакаше самотната ми жена. Тъжно ми беше.

Бях слушал един час разни политици на монитора пред студиото – как нападат противниците си, бях слушал генерала да говори за това как в армията дресират в родолюбие…а аз просто си бях почакал и ме бяха отпратили. Моята позиция май нямаше значение.

Ето колко струваш! – казах си – дали ако имаше и грам уважение към теб, щяха да те накарат да чакаш така? Нима ако беше поне малко уважаван човек, щяха да си позволят да ти съсипят неделната вечер и да те отпратят така безгрижно? Ако беше бивше ченге или настояща мутра? Политик?

Ама ти си български писател – казах си след това – какво си въобразяваш? Ако беше мутра или политик – да очакваш внимание, да се надяваш на уважение…, но сега – просто забрави!

И тъкмо си отивах звънна ми едно момче от Дарик радио. И ме помоли да му гостувам. Въздъхнах и казах: да, защо не… И той допълни: да ни гостувате по една такава интересна тема – за това дали е редно да се правят психопрофили на политиците?

И ето тук аз не издържах. Винаги съм искал да бъда спокоен и благороден човек. Но сега се вбесих и избухнах: Абе, момче! – виках. - Ти по какви улици ходиш? Ходиш и по улица кръстена на политик със или без психотест? Ходиш ли по улица кръстена на някой политически маймуняк, опошлил пространството около себе си със своите жалки политически маймунджалъци? Не ходиш ли по улица "Иван Вазов" и по улица "Христо Смирненски"? Не ходиш ли по улица "Ботев" и по улица "Славейков"? Улиците се кръщават на писатели. Те остават. А сега ти искаш да ползваш писателя като някакъв словесен пълнеж - в услуга на същите тия политически маймуни!

После млъкнах.

Усетих се. Бях просто глупак, когото не уважават. И който смешно се бори за уважение, което няма да получи. Бях български писател, единствения носител на Европейската награда за литература (простете а нескромността), който беше оставил жена си в неделната вечер, за да го подминат с най-откровено пренебрежение в предаване, в което бе отишъл за да каже нещо за Добро.

Беше ми тъжно. Това е.

сряда, 2 април 2014 г.

Кислородната вода и метода на Неумивакин



Според професор Неумивакин кислородната вода е едно уникално средство за лечение на много болести включително и за рак

Професор Иван Павлович Неумивакин е руски учен и доктор на медицинските науки. Заедно с други професионалисти в различни области е създал система за лечение с използването и на кислородна вода. По този ефективен метод на лечение може не само да си помогнем да се излекуваме от много болести, но и да се предпазим от тях. Към тези, за които е полезна кислородната вода спадат и видовете рак.

Един уникален метод на лечение на много болести и рак с кислородна вода, пазен в тайна


В какво се състои ефектът за здравето на кислородната вода? Според проф. Неумивакин в организма на човека се намира една система свързана с един много важен за живота елемент – кислорода. Тази система е кислородната вода. Образува се от озона във въздуха и от клетките на имунната система. При своето разлагане тя се разпада на вода и атомарен кислород, който е един от най-мощните антиоксиданти. Той помага за компенсиране на кислородния глад в клетките и убива патогенната микрофлора в това число вируси, бактерии, гъбички и други. Справя се успешно и със свободните радикали и както казва професорът с техния излишък. С това е ефикасен както всички антиоксиданти – да забави процесът на стареене и да се бори с много болести и със смъртоносния рак. Всички плодове, които имат голямо количество антиоксиданти са полезни за рак и други тежки болести. В други статии сме писали за ефекта от витамин С, един силен антиоксидант, за ролята му в борбата с туморите, приложен в дози от 10 000 мг на ден с него се лекуват ракови тумори, туберкулоза и други болести. За атомарният кислород се счита, че е един от най-мощните антиоксиданти и нашият организъм си го набавя от кислородната вода, която се отделя от клетките на имунната ни система и от озона.

Проф. Неумивакин пише в книгата си, че е неоспорим факт, ако се поставитумор в алкална среда, че той ще загине. Според него кислородната вода се доближава до универсалното средство за лечение на болести, особено в съчетание с апарата за ултравиолетовото облъчване на кръвта, но от неговата модификация, така както той го е направил. В действителност ултравиолетовите лъчи предизвикват рак на кожата, затова той подчертава за неговия апарат, а не с друг за неговото лечение. Той пише в книгата си, че в действителност няма такова универсално за лечение на всички болести средство, защото ние сме различни, един има нужда от едно средство или начин на лечение, а друг друго. Това е неговият отговор на читателите, които му опонират. Затова, ако го прилагате този негов метод на лечение бъдете внимателни и наблюдавайте тялото си как реагира на кислородната вода, особено тези от Вас, които шофират или работят с режещи инструменти, където се изисква добра концентрация и бърза реакция. Първо обърнете внимание, дали не Ви влияе кислородната вода в това отношение, когато започвате да я пиете. Имайте си го в пред вид. Това не го пише в книгата.

Ако този начин на лечение се възприемеше от официалната медицина то много от болестите щяха да се лекуват с него и нямаше да има големи доходи от продажбата на лекарства за големите им производители. По подобен начин стои въпроса и с други природни методи на лечение на рак и други болести, като например с витамин В17, с растението гравиола, с ударни дози витамин С, с кленов сироп, сода, здравословното хранене и зеленчуковите сокове и други. Големите производители на лекарства са заинтересувани подобна информация да не се разпространява, защото ще загубят печалбите си, пише проф. Неумивакин, а те повечето са собственост на световния елит и на известните фамилии Ротшилд, Рокфелер и други.