понеделник, 22 септември 2014 г.

Лечение на БОЛЕСТИТЕ с Поници




Здравейте Приятели,

рядко пиша тук, но това е защото съм зает с Матрицата, която ме е ангажирала доста напоследък и не ме оставя на мира, но се надявам скоро пак да съм по-често тук и да публикувам важни и полезни статии....и като стана въпрос за такива- днес ще ви демонстрирам как можете да спрете голяма част от болестите и по-конкретно Ракът- комерсиалната болест, заради която умират много хора.
А най-чудовищното е, че тази "модерна болест" е лечима и то със супер-достъпни средства- за повече съм писал и винаги ви давам нова и актуална информация.
Щом сте читател на този блог, значи сте наясно, че конвенционалната информация за болестта Рак е манипулирана умишлено и че много хора и институции печелят от болните, залъгвайки ги със скъпо струващи процедури, несигурни лекарства, експериментални, уж ефективни лечения, които отнемат от ценното време на болния и го докарват до просешка тояга- него и близките му. Не споменавам умишлено и психическата депресия, чисто човешките мъки и убийствената мисъл за наближаващата, мъчителна смърт.....
СТИГА ПОВЕЧЕ! ИМА ОЩЕ ЕДНО ПРИРОДНО СРЕДСТВО, КОЕТО ЩЕ ИЗЛЕКУВА ВСЕКИ ЕДИН БОЛЕН ОТ РАК И ТОВА СА ПШЕНИЧЕНИТЕ /МОЖЕ И ЕЧЕМИЧЕНИ, БОБОВИ, ОТ ЛИМЕЦ, СЛЪНЧОГЛЕД, ОТ ЛЕЩА, ОТ МНОГО СЕМЕНА/ ПОНИЦИ ИЛИ ПРОРАСТЪЦИ /НАР./.



ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНА СЪС СЪЩЕСТВЕНИЯ МАТЕРИАЛ, ИСКАМ ДА ОТВОРЯ ЕДНА СКОБА- В ПРЕДИШНАТА ТЕМА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО СЪС СОКОВЕ, СЪМ ПОСОЧИЛ КАКВИ ЕКСТРАКТОРИ/ СОКОИЗТИСКВАЧКИ ТРЯБВА ДА ПОЛЗВАТЕ, А СЕГА ЩЕ ВИ ПОКАЖА И СРАВНИТЕЛНО ЕВТИНИЯ ВАРИАНТ, КОЙТО МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ НАВСЯКЪДЕ- МАГАЗИНИ, ПАЗАРИ, ИНТЕРНЕТ- РЪЧНАТА МЕЛНИЧКА.НО ПАК СПОМЕНАВАМ- ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ЛИЧНИ СРЕДСТВА И ПРЕДПОЧИТАНИЕ.
ВАЖНОТО Е НЕ ТОЛКОВА МАРКАТА, А ТОВА КАК РАБОТЯТ-НА ПРИНЦИПА НА ПРЕСАТА. НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ И НЕ ПОЛЗВАЙТЕ БЪРЗООБОРОТНИ МАШИНИ-ТЕ УБИВАТ ЦЕННИТЕ ВИТАМИНИ, МИНЕРАЛИ И СОЛИ ОТ ЛИСТАТА.




                   
ЦЕНАТА НА РЪЧНИТЕ МЕЛНИЧКИ СЪЩО ВАРИРА-ОТ 50 ДО 500 ЛЕВА.

И ТАКА ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ЦЕЛИЯ МАТЕРИАЛ, ИЗПРОБВАЙТЕ, ПРЕПОРЪЧВАЙТЕ, ЗАЩОТО В НАШАТА МИЛА РОДИНА ВСЕКИ СИ КАЗВА- "НА МЕН НЯМА ДА МИ СЕ СЛУЧИ".
НЕ ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОЙ ДА Е БОЛЕН, НО КОГАТО ТОВА СТАНЕ, ИЗПАДАМЕ В ПАНИКА И ВЪОБЩЕ НЕ НИ Е ДО АЛТЕРНАТИВНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ НА ЛЕЧЕНИЕ-НАПРОТИВ-МАШИНАТА НА МЕДИЦИНАТА НИ ЗАВЪРТА, ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ ПРОДУКТИ "САМО НАС НИ ЧАКАТ" И ТАКА ВЛИЗАТЕ В ЕДИН ОМАГЬОСАН КРЪГ, КОЙТО ВОДИ САМО ДО ЕДНО- НЕНАВРЕМЕННА И МЪЧИТЕЛНА СМЪРТ!
...А ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПРЕНЕБРЕГВАМЕ ИСТИНСКИТЕ ЛЕКОВЕ, ДАДЕНИ НИ ОТ ПРИРОДАТА И КОИТО УМИШЛЕНО НЕ СЕ ДАВАТ НА ОБЩЕСТВОТО, ТОВА Е МНОООООГО ДЪЛГА ТЕМА....
БЪДЕТЕ ВИНАГИ ЗДРАВИ И ИНФОРМИРАНИ
КАЗАХ!!!
НИКОЛАЙ ХРИСТОВ

СОК ОТ МЛАДИ ПОНИЦИ


УВОД:

В представите на съвременния човек супер храните се разработват в лаборатории, изглеждат много апетитно, пълни са с различни витамини и минерални комплекси и със сигурност са много вкусни. Все пак истинските супер храни често са непривлекателни на външен вид и се произвеждат на полето с любов и грижа към природата и фермерите.

За получаването на витаминна бомба в очакване на пролетта, американски учени съветват да преминем на трева.

Опитни диетолози предлагат да включим в дневния порцион ечемичена трева. Този продукт е богат на витамини и ензими и лесно се усвоява от организма. Освен това от ечемичена трева може да се получи чудесен сок. Ечемичената трева съдържа повече протеин от месото, изпреварва пет пъти по съдържание на желязо броколите, има седем пъти повече витамин С от портокаловия сок и 11 пъти повече калций от млякото.

Консумацията на ечемичена трева помага за баланса на киселинност в организма, за запазването на нормално рН на тялото. Повишената киселинност в организма води до развитието на много заболявания и предизвиква общо лошо състояние на здравето на човек.

Ечемичената трева е чудесна за лечение на колит, като стимулира растежа на полезните бактерии в червата и предотвратява натрупването на токсини.

Японски изследвания на тази билка са доказали, че чай от ечемичена трева значително подобрява притока на кръв към органите и намалява нивото на „лошия” холестерол.

Също така, прилагането на ечемичена трева е широко използвано при лечението на рак.

Всичко е гениално просто и букета от полезни витамини може да се намери в един продукт, който може да се отглежда дори на перваза на прозореца. Освен това може да се използва и пшеничена трева, люцерна и овес.
Ще кажа, че според мен е най-добре, тревата да се гледа вкъщи в пластмасова кутийка ,подложка от цвете или специални за целта уреди, които са плитки, понеже хваща мухъл.
Поливането е често и обилно кога почне да расте.
Да не е в железен или алуминиев съд, понеже оказва влияние на качеството.
Ако се грижите с любов и благодарите на тревата, преди да я изядете е по-сладка.
Също оказва влияние и качеството на водата.
Мисля ,че който иска или пие сок ,знае как става.Затова няма да го описвам.
Кълновете от семена също са много полезни.
Интересно ми е нещо , над което размишлявах.
Казват, родители и баби без мляко няма калций , без яйца не става ,без месо лошо ,,,болест ще те хване.
Добре нека малко се върнем назад.С какво се храни една кокошка, от която получаваме толкова ценната храна за всички -яйца и месо.Толкова се употребяват и двете, че без тях не знам как ще оцелеят някои хора.Омлет , пиле на грил,пиле с картофки,вкусно нали(за някои).
С какво се хранят кокошките - с жито,царевица ,овес,трева,трици понякога отпадъци и някое червейче. След обработка на храната от кокошките идва белтък(протеин), калций в черупката и много неща в жълтъка.Месото е богато на протеин най- вече.
Това доказва, че в тяхната храна има всичко,нужно за живот на всяко живо същество.
Значи тяхната храна е супер храна .Най - хубавите кокошки са тези, които си пасат трева.
Млекодайните животни ни дават мляко, богато на калций и белтък с неголяма усвояемост от организма, за жалост.Но това е друга тема.И пак храната им е трева(зелена и хрупкава) ,сено,слама ,жито, царевица и най - вече жива храна.
Балканските овце не ядат друго освен трева ,малко сух хляб и сено.А дават мляко,вълна,месо,масло.
След цялата дрънканица какво следва...
Ако тези животни ядяха това, което ядем ние - хората, нямаше да има нито мляко ,нито яйца.Затова може би не доят ПРАСЕТАТА.
И ако хванем нишката на разговора ,,,кое е животното, което се храни с подобна на нашата храна, прасенцето.От което следва ,че варената храна може да ни даде само излишно месо,плът и сланина.
А така наречената жива, не преработена храна се трансформира в толкова много полезни неща.
И нещо важно ,така наречените бройлери нямат нищо общо с кокошка.Както и добитък, които гледат затворен от природата.Месото не е месо, а млякото не е мляко.
Понеже храната е изкуствена, отношението нехуманно и до тях не се докосва силата вдъхваща живот - слънцето.
Помислете, животните страдат ли от човешки болести, имат ли кариеси,косопад,нерви, обриви и др.Не, нямат и ако ги боли нещо дори и месоядните животни бягат за трева и не ядат нищо ден или два.
И не на последно място какво е тревата? Програма с код, който е програмиран когато има дадени природни сили да се задейства и да прави нишки от светлина, слънчева светлина.Лично мнение(вярно или не).
На прост език тревата събира и складира светлината.
Аз лично искам да се храня само с непреработена храна(или без твърда храна).Но ми е много трудно заради хората с които живея.Все едно да станеш нинджа в овчарско семейство.


Житото – консумираме го или когато кълнът е по-малък от 1,5 мм или когато израсте житен поник (зелени стъбла между 5-10 см).
Житените поници са може би най-ценените, тъй като съдържа над 70% хлорофил и е невероятен енергиен стимулатор със силно изразено пречистващо действие. Подходящи са за правене на сок, като е добре да е направен с подходяща за тази цел сокоизтисквачка-в началото писах за това и пак го споменавам-важно е!


ОТГЛЕЖДАНЕТО:
Отглеждането на млади поници изисква малко повече време и място отколкото са необходими за покълващите семена. Независимо от това, вие ще бъдете възнаградени с красотата на сандъчетата със зеленина, които ще превърнат дома ви в градина. Младите поници отделят отрицателни йони, обогатяващи въздуха с жизненост. Консумирани в момента на обиране, младите богати на хлорофил поници внасят в човешкия организъм множество елементи, улесняващи неговото равновесие. Също като покълналите семена и младите поници ни дават възможност да бъдем едновременно производители и консуматори и да сведем до няколко секунди времето за прибирането на готовата продукция и консумация!

2. Необходим материал

- пластмасови сандъчета, дълбоки няколко сантиметра (кофи или саксии);

- горска или градинска пръст;

- торна пръст (може да се закупи от цветарските магазини), но не трябва да съдържа химически торове;

- лейка.

КАК ДА СТАРТИРАМЕ?:


Семената се накисват във вода като за покълване с изключение на семето на мокреша и синапеното семе, които не се нуждаят от престой във вода. Напълваме сандъчето или кофата с горска или торна пръст или със смес от двете и я пресоваме добре.

Върху нея разстиламе в един пласт от навлажнените вече семена, без да ги натрупваме като покриваме цялата повърхност. Добре навлажняваме пръстта с лек дъжд от лейката.

Покриваме сандъчето с тъмен найлон или с друго сандъче, за да съхраним влагата и да предпазим семената от светлината.

Количеството влага се контролира ежедневно като опипваме земния пласт и при нужда навлажняваме допълнително. Ако влагата е по-силна, се развива мухъл, който задушава семената, а ако е недостатъчна те не се развиват.

След 3-5 дена, в зависимост от вида на семената и външните условия, сандъчето се открива и младите поници са вече изложени на светлината. В първите дни директната светлина трябва да се избягва, защото пониците са чувствителни като новородени!

Под влияние на слънчевата светлина растенията поемат хлорофил и щом достигнат 2-3 см височина, те започват бързо да нарастват и могат да бъдат оставени на светло, но независимо от това пряката слънчева светлина е вредна за тях. Идеалните условия за младите поници е влага 60-70% и температура 18-22 градуса.

Сандъчетата се поливат сутрин и вечер с лейка или малък ръчен вапоризатор.
Не вземайте гъстата коренова система покриваща почвата за мухъл, който се появява само в случай на много обилно поливане, а за него ни сигнализира особено неприятната миризма.

Трябва да бъдем много внимателни, защото младите поници са твърде крехки и биха могли да се пречупят дори от обилна вода при поливането им.

Младите поници се обират като се изрязват с ножица ниско до пръста. Те са готови за консумация след 7-12 дни в зависимост от вида на семето. (Премине ли времето, подходящо за събиране и консумация, пониците губят от виталността си и независимо, че са все още годни за ядене, благотворното им въздействие е понижено. Пониците се консумират заедно със салатите или пък смляни във вид на растителен сок. Дори и в малки количества, те внасят в организма хлорофил, витамини, ензими, аминокиселини, естестествени захари, ненаситени мазнини и множество биологичноактивни вещества.

По този начин можете да посеете жито, неолющено слънчогледово семе, елда, мокреш, синапено семе, сминдух, леща, грах и т.н., а като растения в саксия, развиващи свежа зеленина: скилидки чесън(от които консумирате младите поници), лук, моркови (заради зелената маса), цвекло, всички видове ароматни растения.

ОТГЛЕЖДАНЕ НА ПОНИЦИ БЕЗ ПРЪСТ:

Съществува и друг начин за отглеждане на поници без употреба на пръст. За целта купуваме леген с решетка и капак. Пълним легена с вода до обозначеното ниво, на около 1 см от водата, поставяме решетката, а върху нея разстиламе навлажнените семена в един пласт. (Семената не бива да влизат в директен контакт с водата).

Сандъчето престоява покрито в продължение на три дена, след което го откриваме. Доливаме вода до нивото на решетката (т.е водата да докосва решетката). Отвреме навреме оросяваме пониците с пулверизатор. Сандъчетата се съхраняват на проветриво място (но не и на течение). Ако проветряването е недостатъчно, съществува опастност от появата на мухъл.

След като отрежем пониците, почистваме решетката и сандъчето и отново можем да ги ползваме за целта.

Предимството на този метод е отсъствието на пръст. Качеството на младите поници не е променено. Пример от практиката: случаят на зелената соя.

Методът за отглеждане на поници без пръст се прилага успешно за получаването на качествени поници от соя, които не отстъпват на тези, предлагани в търговската мрежа.

Но трябва да се постараем да спазваме следните изисквания:

1. Зърната престояват във вода 12-24 ч.;

2. Разстиламе ги върху решетка;

3. Покриваме с влажна хавлиена кърпа, която ги притиска и така получаваме идеално прави поници;

4. Осигуряваме пълна тъмнина, което допринася за изискания вкус на зърната.

Н.Б. Характерно за соята е, че и корените й са годни за консумация, което е неприсъщо за останалите млади поници.

КОИ МЛАДИ ПОНИЦИ МОЖЕ ДА ОТГЛЕЖДАМЕ?:

Слънчоглед (използваме неолющени семена):

Навлажненото слънчогледово семе се поставя върху пръстта на сандъчето. То се нуждае от 4-5 дневен престой на тъмно, след което се изнася на светло и след 8-9 дни е готово за консумация. Можем да го задържим още 2-3 дни, но трябва обилно да се полива.

Елда (използват се неолющени зърна):

Елдата изисква 3-4 дневен престой на тъмно и е готова за консумация след 7-8 дни. Нуждае се от редовно поливане, но не толкова обилно както при слънчогледа.

Мокреш:

Мокрешът расте много бързо. Семената му се поставят направо на пръстта без предварително навлажняване. След 2-3 дни се изнасят на дневна светлина и са готови за консумация след 5-6 дни. Необходимо е да се освежават с пулверизатор като се внимава поливането на пониците да не е твърде обилно, защото последните са много крехки и трудно понасят тежестта на поетата влага.

Синапено семе:

Неговите поници са най-пикантните измежду всички останали. Също като семето на мокреша и синапеното семе не се нуждае от предварително навлажняване във вода. Те израстват неравномерно, за което им е необходимо по-дълго време отколкото на мокреша. След 3-4 дни престой на тъмно, те се изнасят на дневна светлина и са готови за консумация след 7-8 дни. Пониците на синапеното семе са по-устойчиви от тези на мокреша и нормално понасят тежестта на водата, но също като него предпочитат да я получават в по-ограничени количества.

Жито:

Житото ни изненадва със своята сила. То не се нуждае от специални грижи. То понася еднакво добре както излишъка на вода, така и нейния недостиг. След тридневен престой на тъмно, то се изнася на дневна светлина и е готово за консумация след 6-10 дни. Достатъчно е да се полива веднъж дневно.

Леща:

Тя притежава най-елегантният вкус от младите поници. Престоява на тъмно 3-4 дни и е готова за консумация на 8-мия ден. Полива се два пъти дневно до консумацията.

Сминдух:

Сминдухът идва от Ориента. Израства много лесно. След 3-дневен престой на тъмно, той е готов за изнасяне на дневна светлина и се консумира на 6-7-ия ден след посяването на семената. Избягва се обилното поливане.

НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ ДОТУК СТАТИЯТА ВИ Е ДАЛА ЕДНА ПЪРВИЧНА И ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОНИЦИТЕ.
ИСКАМ ДА НАПИША ДУМИТЕ НА ПЕТЪР ДЪНОВ ПО ТЕМАТА:

- Житното зърно е емблема на човешката душа. То представлява велика история в развитието на природата. В него има сила, възможност, дух на самоотричане, с която сила то храни себе си и другите. То е една велика загадка.
- Житното зърно е едно от възлюбените деца на ангелите. Колкото повече се дъвче то, толкова повече придобива човек.
- Най-чиста храна е житото.



18-те Чудеса на Житните Прорастъци /поници/

За нетренираното око, листата на младите житни растения може да изглеждат като листата на най-обикновена трева. Това което ги отличава от другите треви е, че житните прорастъци са най-висококачествен източник на най-разнообразни хранителни вещества.

Ето някои факти за тази невероятна храна.
Въз основa на изследвания и наблюдения, сокът от житните прорастъци:
• Е един от най-богатите източници на витамини А и С
• Съдържа пълен, балансиран спектър от лесно усвоими B витамини, включително лаетрил (laetrile; B17), който е с доказан ефект на селективно унищожаване на някои ракови клетки, без това да влияе на нормалните клетки
• Съдържа висококачествени органични калций, фосфор, магнезий, натрий и калий в балансирано съотношение.
• Осигурява органично желязо на кръвта, което подобрява кръвообръщението ни
• Съдържа 92 от 102 микроелемента, които са установени в растенията (сигурен съм че искат да кажат “в благоприятни количества”- всяко растение има всичките микроелементи, за да поддържа нормалните си жизнени функции..)
• Дава най-ефективната форма на хлорофилна терапия
• Съдейства за намаляване на кръвното налягане
• (Хлорофилът който съдържа в големи количества) наподобява химически на молекулярната структура на (хемоглобина в) червените кръвни клетки, това спомага за повишаване способността на кръвта да пренася кислород до всяка клетка на тялото
• Съдейства за пречистването на токсични натрупвания от тялото
• Пречиства черният дроб
• Спомага за бързото излекуване на рани
• Противодейства образуването и натрупването на метаболитни токсини в организма
• Спомага за премахване на проблеми с кръвната захар
• Имат ефект при спирането на косопад и посивяване на косата
• Подпомага преодоляването на запек
• Увеличава устойчивостта към радиация и премахва симптомите на облъчване с радиация
• Действа като дезинфектант, като убива бактерии в кръвта, лимфата и тъканите
• Счита се за пълноценна храна, защото съдържа всичките необходими аминокиселини за човешкото тяло. 

Тъй като сокът от житните прорастъци действа като мощно пречистващо средство в човешкото тяло, може да се почувства замайване и гадене скоро след поглъщането му. Това е реакция на освобождаване на токсини във Вашата система. (Поради тази причина) е най-добре да се започне с малки количества, една унция (около 28.35г) или нещо подобно, а след това постепенно да се увеличи приема до четири унции (около 113.4г) наведнъж. Същото важи и когато се използва сок от житните прорастъци като имплантант в дебелото черво.

След като сокът е изстискан, той е нестабилен и има тенденция да гранясва бързо. Така че е най-добре да се пие в рамките на петнадесет минути от изтискването му. Листа могат да се съхраняват отрязани за по една седмица, в хладилник, ако се съхраняват в найлонов плик (найлонова торбичка), или контейнер. Замразен сок от житни прорастъци ще се запази за по-дълго време, макар че той не е така ефективен, колкото прясно направеният сок, който има непокътнати всички си хранителни вещества.
В заключение искам да кажа, че пия сок от поници и ако тревата е отгледана, както трябва- сладка и сочна, е супер.
Енергията за мен е огромна и след една чаша , разбира се сок и вода една чаша, съм изключително зареден и енергичен.
Не знам как да го кажа- тотален бум от енергия ...
Когтоа има "тревица" сутрин се събуждам със сок от нея.
На гладно с малко вода. Не чешмяна, а изворна или преварена.
Ако се изпие и след това- един сок от плод, е страхотно за тялото.
За някои е смешно, но за мен е смешно да се тъпчеш с хапчета и химия , докато тялото се скапе, а да не си опитал този дар от майката Природа и много други.
Може да си отрежете от вече порастналите треви и да ги държите в хладилника. До седмица съм я държал , зависи от хладилника.
Ако има нещо питайте, а също и споделяйте, за да може и други да разберат силата на зелените растения.
Никой не се замисля , че животните не боледуват , а тези от Балкана, гората се хранят предимно с трева и сено.
От жито и лимец е сладка и приятна , и тревата, и сока.
Така съм се лекувал от силна настинка и за жалост никой не ми вярва или са малко, което ме натъжава малко, но пак е личен избор..
Когато сокът от трева се смеси със сок от един кокосов орех става страхотно, пробвайте, има ги навсякъде.
Тя лекува,зарежда,пречиства.
Надявам се хората като вас да се множат.....






3 коментара:

  1. Развиват ли се патогени или гъбички при кълновете в домашни условия

    ОтговорИзтриване
  2. Развиват ли се патогени или гъбички при кълновете в домашни условия

    ОтговорИзтриване
  3. Вече 4 години ги отглеждам и досега не съм наблюдавал гъбички.
    В един единствен случай, при предозиране с вода, мухлясаха в основата, но друго не съм регистрирал

    ОтговорИзтриване