четвъртък, 9 януари 2014 г.

(АНТИ)БЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ



Българският хелзинкски комитет (БХК) е българска неправителствена организация, обявила се като организация за защита на правата на човека — политически, малцинствени, граждански, културни и социални, с акцент върху отстояване на правата на малцинствата и най-уязвимите групи в обществото, достъпа до информация, проблеми на системата за наказателно правосъдие.

Лесно е, да се разбере, кой ги финансира. Те не крият донорите си, понеже знаят, че малцина ще тръгнат да ги разследват и да установят антибългарската и като цяло антихуманната дейност, която осъществяват, не само в България, а и в целия свят. Не е трудно да се види, че финансиращите организации имат сходни цели и разполагат с огромен капитал за осъществяването им.

И тук възниква въпросът: Защо няма никакви положителни резултати от дейността им? Дали пък резултатите не са точно такива, каквито са искали да бъдат онези, които дават парите? “Който плаща, поръчва музиката”…
Българският хелзинкски комитет (БХК) има тесни връзки с Институт „Отворено общество“ на Джордж Сорос и свързани с него организации. А какво е Отворено общество? Има многобройни национални и интернационални версии на института „Отворено общество”. Те са изключително гъвкав стратегически инструмент за мощни геополитически влияния в отделните държави от Централна и Източна Европа и развиващия се свят. Тук без излишно суетене следва да отметнем завесата на тотални медийни манипулации и да го кажем направо: става дума за разлагащи влияния, разрушаване на традиционната национална културна, образователна и демографска инфраструктура, провеждане на системни и педантични глобализационни „активни мероприятия”, водещи логично до национален разпад и вкарване на съответните нации в мрежата на неоколониалистите на западните метрополии.

БХК са получавали и сериозни по размер дарения от Американската агенция за международно развитие (USAID), широко известно на света формирование на американското разузнаване, имащо за цел, под маската на легитимността, да предизвиква културно и политическа дестабилизация в множество държави.

Службата за обществена безопасност (OPS) е правителствена агенция на САЩ, създадена през 1957 г. от американския президент Дуайт Айзенхауер да се обучават полицейски сили на съюзниците на САЩ. Тя официално е част от USAID, и e близка до Централното разузнавателно управление (ЦРУ). Екипи за обучение на полицаи са били пращани до Южен Виетнам, Иран, Тайван, Бразилия, Уругвай и Гърция. Били са провеждани курсове на френски, испански и английски език за целта. Според документ на ЦРУ от 1973г., разкрит в бижутерско семейство, са били обучавани годишно около 700 полицейски служители, включително как да боравят с взривни вещества, изтезания и др. Интересното е, че шефът на БХК – Красимир Кънев е автор на книга със заглавие „Защита от изтезания“, което доказва, как се прикриват в тези организации.


Folha de São Paulo, най-големият вестник в Бразилия, обвини USAID, че се намесва във вътрешните политики по начин, чрез който да се възползват десните партии. USAID похарчили 95 000 американски долара през 2005 г. на семинар в бразилския конгрес за насърчаването на разни съмнителни реформи. Според документи на USAID, придобити от Folha по „Закона за свобода на информацията“, семинарът е бил планиран така, че да съвпадне с навечерието на преговорите в Конгреса.

През лятото на 2012 г., страните от АЛБА (Венецуела, Куба, Еквадор, Боливия, Никарагуа, Сейнт Винсент и Гренадини, Република Доминика, Антигуа Барбуда) призоваха членовете си да изгонят USAID от техните страни – ALBA Expels USAID from Member Countries. Разбираме и от някои от нашите български медии, че USAID са били гонени от редица държави по света: “Русия изгони USAID” и “Ево Моралес изгони хората на USAID от Боливия”.
БХК не е защитил правата на нито един етнически българин (с изключение на хора, които действат по поръчка на свързани организации), но за сметка на това, редовно съдят България за дискриминация, нарушени права на малцинствата и индивиди с джендър идентичности. Особено са загрижени и за правата на педофилите…
Ако в практиката им изобщо е имало някаква справедлива кауза, тя е била за прикритие на основната им дейност.

През 2004г. БХК защитава джихадиста Ахмед Муса Ахмед в Страсбург, чието мото е: “Поклон пред тези, които режат глави“. Същите думи джихадистът е използвал и през 2007г. на местна сватба, свидетелстват хора. Съдът в Пазарджик осъжда Ахмед Ахмед същата година на три години лишаване от свобода условно и на 1000 лв. глоба заради проповядване на „радикален ислям, на антидемократична идеология и насилствено изменение на установения държавен строй, опетняване знамето на Република България и проповядване на расова, национална и религиозна вражда и омраза“. БХК определя действията на Ахмед Ахмед като „мирни“, а присъдата срещу него като “дискриминационна”.

БХК са големи защитници и на братя Юзеирови, които издигаха паметници на турски освободители в България. След неуспешния опит да основат партия „Отоман“ в Шумен, братята Али и Юзеир Юзеирови получиха обвинения от прокуратурата за проповядване на омраза на религиозна основа.

БХК, също така, водят дела в защита на сепаратистите от ОМО Илинден. Съдят България за нарушаване правата на експулсирани лица. Подават жалба пред ВАС срещу Столична община, заради забраната за каруци по пътищата на София и т.н.
Българският народ няма никаква вина за нещо, което не е зависело от него, но въпреки това БХК, заедно със знайни и незнайни еврейски активисти и политици в България, обвиниха страната ни в депортирането на 11 838 евреи от Вардарска Македония, Беломорска Тракия и Пирот към германските концлагери в Полша. По този начин публично чрез много организации, писатели и др. започнаха да прокарват някакви предразсъдъци и вина в българите, както го правят и в други държави различни про-еврейски организации.

Не е ли всъщност, БХК престъпна организация, която под мотото „да бъдем толерантни”, е прекрасен инструмент при унищожението и геноцида на една нация. Но защо никой не ги е спрял досега? Нито едно правителство, нито една служба или прокуратурата?

1 коментар:

  1. Същите тия хубавци от USAID по официална информация от техния сайт http://gbk.eads.usaidallnet.gov/data/detailed.html са "предоставили" на Русия през последните 10 години сумата от 19.6 МИЛИАРДА долара. И това са само официалните "помощи". Има конкретна разбивка колко са отишли за "неправителствени организации", програми за "активни" грантове, "економическа" помощ, борба с наркотиците, детски фондове, за "помощ в развитието", "борба с тероризма" и още, и още... Моля някой да извади и публикува данните за България - не се съмнявам, че четивото ще е доста занимателно и поне ще придобием известна представа за плодовитостта на американските агенти и техните подлоги у нас!

    ОтговорИзтриване