Виж кой е тук

петък, 22 февруари 2013 г.

Убиец на Ракови Клетки: Джинджифил + Мед




Получих преди дни от една дама тази рецепта на базата на ДЖИНДЖИФИЛ + МЕД и ето ме сред "нормалните" , без болки хора. Женицата е имала карцином на ендокринна жлеза и е била на апарат 18 дни. Минала без операция и химиотерапия... и пращи от здраве. Съвестта ми ме задължава да споделя това с всички, които имат нуждаещ се от помощ познат!

Ето и рецептата:

- два по-големи корена джинджифил се обелват и рендосват на най-ситното ренде, може и с

чопър, и се смесват с 1/2 кг домашен мед - сместа се консумира 3-4 пъти дневно по лъжичка.

Да се ползва само НЕ-метална лъжица!

Първите резултати се усещат след 2 до 3 дни... - просто и мъртвите вдига !!!

СПОДЕЛЕТЕ ДА НАУЧАТ ПОВЕЧЕ ХОРА!

Джинджифилът лекува от кашлица и депресия

Джинджифилът не е само подправка, а идеален лек срещу настинка и депресия. Той се

употребява във вид на чай или отвара. Е джинджифиловият чай все пак помага!

Как да приготвяте джинджифил

Джинджифилът може да се консумира по няколко начина (пресен, изсушен, стрит на прах,

като сок или олио, дори като хранителна добавка), но най-ефективен е под формата на

чай, който има леко пикантен и много освежаващ вкус.

Ето как да си го приготвите:

 Когато купувате корени от джинджифил,избирайте сухи и с гладка външна обвивка.

 Обелете кората, след което

нарежете корена на тънки филийки и ги поставете в съд с чиста вода. Колкото

повече резени сложите, толкова по-добре – по-силният концентрат може лесно да се

разреди с вода, докато по-слабият е неефективен като тоник или лекарство.

 Сложете водата с корените да заври, след което оставете да покъкри на слаб огън

около половин час. За максимално отделяне на полезните съставки, консумирайте на

следващия ден.

 Отсипвайте желаната доза в чаша, а останалата съхранявайте в хладилника.Ако

чаят е прекалено силен, можете да разреждате с топла вода и да го подслаждате с лъжица

мед.


Джинджифилът може да се използва още като добавка към любимия ви плодов

фреш, а също и като хранителна подправка. Той е любима и традиционна съставка в

приготвянето на коледни сладки, кексове и дори на... бира.

Една народна рецепта пък гласи, че настърганият джинджифил с мед може "и

мъртвите да вдигне от гроба". Мнозина твърдят, че благодарение на нея са се излекували

от коварни ракови образувания. А имунната система придобивала непробиваем щит.

За целта обелете два по-големи корена джинджифил, рендосайте ги на най-ситното

ренде и ги смесете с 1/2 кг домашен мед. Консумирайте 3-4 пъти дневно по лъжичка (но

НЕ метална).

Важно!

Консумирането на джинджифил по време на бременност е противопоказно, тъй като

може да предизвика спонтанен аборт или да засегне половите хормони на плода.

Тъй като ефектът на джинджифила върху майчиното мляко все още не е точно

установен,избягвайте консумацията в периода на кърмене.

20 коментара:

  1. Suh/prahoobrazen/djindjifil/ s med,moje li saotno6enie,ako znaete recepta.Blagodarya Vi.

    ОтговорИзтриване
  2. Сух джиндижифил- 200 до 400 гр. в зависимост от поносимостта към вкуса на половин кг мед. Това е

    ОтговорИзтриване
  3. имам високо кръвно може ли да вземам джинджифил + мед

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2009/12/blog-post_16.html

      Изтриване
  4. За високо кръвно препоръчвам, тъй като и аз страдам от този проблем:
    - горенаписаната рецепта;
    - 1 кофичка кисело мляко плюс 2/3 супени лъжици канела;
    - джинджифил с домашно приготвен сок от боровинки или бъз
    - също така си намерете апарат за структуриране на сребърна вода- помага за намаляване на кръвното
    - 1 кофичка кисело мляко, 1 супена лъжица ябълков пектин, 1 супена лъжица мед, 40-50 грама нарязани орехови ядки (ядките на около 10 ореха), ½ чаена лъжица канела, 30 капки прополис. Вечер, преди лягане изсипвате пектина в кофичката кисело мляко, разбърквате добре и оставяте в хладилника за една нощ, за да може пектинът да се разтвори. Може да разбъркате и всички продукти заедно сутринта, но ще трябва да изчакате малко време, за да се разтвори пектинът. Затова, за да спестите ценните за всички минутки сутрин, най-добре се подгответе от вечерта.На сутринта добавяте ситно нарязаните орехови ядки, канелата, меда и прополиса и отново разбърквате.

    Идея: Може да добавите към тази смес и сушени плодове, или пък други сурови ядки, както и 1-2 лъжици овесени ядки.
    Това е, пожелавам ви добро здраве и много позитивни емоции

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако сложите смляно ленено семе и сусам е още по-добре!

      Изтриване
  5. http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/03/ph.html

    ОтговорИзтриване
  6. Много моля за точна информация относно употребата на джинджифил и мед от онкоболна в напреднал стадий-гинекологично заболяване е(не питах с точност),но и е забранена употреба на захар с мнение,че тя подхранвала раковите клетки.Все пак доста се говори за меда като поддържащ продукт....може ли да си го позволи това съчетание,или пък в комбинация с алое?

    ОтговорИзтриване
  7. И аз питам същото.Почнах да го хапвам с мед,но съм на химиотерапии още.какво да правя?

    ОтговорИзтриване
  8. Медът е една от най-подходящите храни, когато става въпрос за ракови и сърдечно-съдови заболявания. Защото съдържа флавоноиди и антиоксиданти, а те намаляват риска от поява на посочените заболявания.
    Това, че меда подхранва клетките при раково болните е така, но трябва да се има предвид какъв мед се приема, защото ИМА РАЗЛИКА, особено в нашата мила страна, където не знаем мед ли ядем или глюкоза...Препоръчвам видовете Manuka i Israeli.Първият вид е от Нова Зеландия и може да убие на 250 бактерии в организма за кратко време. Лечебните му свойства се дължат на наличието на ензима оксидаза глюкоза, който произвежда водороден прекис- силен антисептик, а високата концентрация на захар убива и потиска развитието на бактериите.А медът Israeli действа много добре срещу страничните ефекти от химиотерапията- засилва имунната с-ма, възвръща силите и издържливостта на организма.

    Относно джинджифила-да, дори се препоръчва да се взима, защото възстановява хората след прекарана химиотерапия и може да помогне в борбата с раковите клетки, които са изградили устойчивост срещу химиотерапията и повтарящо се лечение, без да вреди на здравите.

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте,
    Без да искам разбърках медът с джинджифил с метална лъчица, веднага се усетих, но все пак е имало допир за малко.. Дали от едно разбръркване ще развали ефекта.

    Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
  10. Тук давате много интересни съвета и се радвам че ни пишете.Не знаех, че ако един чай е по силен само слагайки една лъжичка мед, то може да стане по лек.Може би затова предпочитам да пия чай и то с мед, един буркан за месец отива само с пиене на чай, което не знам дали е добре или не все пак трябва да има норма и количество за ядене на мед.Давате чудесни идеи и за джинджифилът, можете да ни пишете пак с такава информация.

    ОтговорИзтриване
  11. men sışto me interesuva tazi statiya..boleduvam ..belodroben kakvo linesım prekaral..branhit hroniçen bronhit sıs bronhoektaziyi...abces..tuberkoloza poçti vsiçko belodrobno...piya samo bilkovi otvari kup bilki imam vıv nas sıbiram si gisam isi prigotvam çayove i.t.n......şe bıda blogodaren ako pomestite za beldr..zabolavane ....blagodara vi predvaritejno.......

    ОтговорИзтриване
  12. Къде може да се намери от тези два вида мед,които се препоръчват -Манука и Израели????

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15 май 2014 г., 8:57

      по-хубав от истинския български мед няма.

      Изтриване
  13. Въпросът ми е,къде мога да намеря горепосочените два вида мед??

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. http://www.balevbiomarket.com/med-ot-manuka-umf15-250gr.html

      Изтриване
  14. А мога ли да го разбъркам със сребърна лъжица.

    ОтговорИзтриване
  15. Здравейте,
    Предполагам, че среброто по-скоро ще бъде в плюс, отколкото в минус...
    Използването на сребро като съдове за бита води до увеличаване на имунитета на децата и хората които го използват. Както скоро прочетох, че сравняват използването на сребърни прибори с включване на втора имунна система на организма. Благородниците са имали непрекъснат контакт със метала - хранели са се в сребърни съдове със сребърни прибори, пиели са от сребърни чаши и са живеели по-дълго от бедните. Среброто убива над 700 вида болестотворни микроорганизми и вируси. В древността се е използвало за пречистване на кладенци с вода, която не е била годна за пиене, в медицината на древните цивилизации като Египет, Китай и Индия са слагали сребърни плочки върху рани, за по-бързо заздравяване и за да не се развива инфекция. По време на чумната епидемия в Европа, на децата от богатите семейства са се давали сребърни лъжички вместо залъгалки. Предполагам всички знаете, че светената вода в църквите се държи в сребърни съдове и лъжичката за причастие също е сребърна - тя минава от уста на уста, но досега няма случай на заболяване от това. От 1986 год. повече от 16 международни университета се занимават с изучаването на свойствата на среброто върху човешкия организъм. Среброто е единствения метал, който не може да се пре-дозира и да предизвика заболяване. Тук спокойно можем да използваме израза на Мечо Пух - "колкото повече, толкова повече". Повече използване на сребро - по здрави. Може би при нас малко е известно за свойствата на среброто, за разлика от Англия, Германия, Русия, Франция, Холандия, Финландия и т.н. Например във Великобритания се произвеждат повече от 700 години сребърни и посребрени прибори, чаши и съдове там почти няма семейство което да не притежавало такива прибори. Англичаните посребряват приборите си за хранене с 40 микронно покритие и им дават 25 години гаранция, но лъжичките, за захранване на бебета и малки деца са задължително сребърни. Забележете, че съдовете, които откриват при разкопки в гробове на велможи са повече сребърни, отколкото златни. Да, вярно е, че златото е по-скъпо и това е една от причините, но и в древността когато не е имало антибиотици - среброто е бил единственият начин за предпазване от заболявания.....
    Затова мисля, че по-скоро ползването на сребърен прибор за настоящата консистенция е удачно...
    Поздрави:
    АВИ-ТОХ-ОЛ

    ОтговорИзтриване
  16. Вече на няколко места, прочетох че този джинджифил е убиец на раковите клетки и може би наистина ако го прибавим към дневната си дажба храна поне в едно ястие, може да се предпазим от евентуално заболяване с тази коварна болест.Много е тъжно макар и в този век през тази година да има такива големи открития, все още да няма лек за тази болест.Вече си мисля, че когато дойде този ден с този лек, ще бъде открита друга болест и така вечно ще си страдаме.Благодаря ви за статията.

    ОтговорИзтриване