събота, 30 юли 2011 г.

ЗА БОГА БЪЛГАРИ, НЕ ИГРАЙТЕ ТОТО!!!!

Толкова ли станахме отчаяни или алчни ние българите, или и двете, че такава истерия правим пред тото-пунктовете, когато сумата на джакпота мине заветната цифра от един милион лева?
Не проумяхме ли, че в тези трудни времена, пари даром и с честен труд не се изкарват? Още повече да разчитате  на късмета си,че да станете тото-милионер...... 
И първолаците вече разбират,че Тото е равно на думичката Хазарт и няма нищо случайно.То къде къде за по-безобидни лотарийки и игри се нагласяват нещата, а да не говорим за там, където играят милионите....
Не ви ли учудва факта, че джакпотите стават все по-големи и по-големи, всеки път все по-често и по-често...? И то не случайно в моменти на обществени катаклизми....съвпадат най-често с предстоящи избори, предстоящо вдигане на цените, отнемане на вниманието от важен и неудобен за политиците, злободневен момент...и все други, подобни примери....И къде са тези прословути тото-милионери? Пусна се слуха, че са в Русе и регион...е малко не ми се вярва, без да имам доказателства....още повече,че този красив град е обречен на безработица и това е поредния скалъпен мит за ангажиране на  аудиторията, че хората оттам имат късмет по отношение на тотото....
Я си спомнете еднаквите изтеглени числа в два, последователни тиража /на 6-ти и 10-ти септември 2009 г. През 2004 г. и през 2009 г. в играта "6 от 42" в 4 и 37 тираж са се паднали числата еднакви числа - 10, 12, 15, 23, 30, 33, 36. През 2006 и 1997 г. в 72 и 26 тираж са изтеглени числата 15, 19, 21, 31, 39, 41./....това случайно ли е? Май си беше човешка грешка, защото случайността в случая е 1 към 4.2 милиона...
А глупавата конспирацийка на служителите на Тотализатора, видна от този материал: http://vbox7.com/play:e01b1d7a
Ще цитерам и Еленко Ангелов /но не гарантирам за .художествената достоверност на авторските писания/, който казва в своя публикация:
"...Знаете ли, чия собственост е тотализатора? И колко плаща за патент на гнусните швейцарци? Знаете ли, колко изобщо влиза в касата за развитието на българския спорт и спортисти? Да сте виждали някъде отчет? Аз знам 1оо%, че има стая(скрита разбира се) където един чичка(с огромни лупи) от 15 години седи и командва с един лост силата на въздушната струя, като гледа на огромен монитор кои топки се приближават към отвора... предварително му се дава списък кои числа да не се допускат до отвора(щом допрат до отвора той просто финно отслабва струята въздух и топката пада леко и...) Това го знам от един от най-добрите ми приятели(барета е, води се на работа в три служби), охранява и важни минет-майстори-политици(политика е бил гост на Кеворк) и е длъжен да проверява всички стаи... Няма - няма, с картата си(а и с вида си- тежи 150кг, 2 метра, бицепс - 50 см. 200 кг. дига от лежанка...) не може да се спори... Влиза внезапно и какво да види - чичката ръчка с лостчето пред монитора...
Приятеля ми е рядко срещан честен човек но и промит мозък на тема чест, патриотизъм и дълг към Родината(аз му разкрих разликата между Родина и Държава)... "
Дори и да допуснем, че не е вярно горното твърдение, ще оставя да ме води логиката:
 Гледам и виждам,че инфраструктурата на Спортния тотализатор винаги е била на ниво- хубави служебни колици, поддържани бази по курортите, хубави заплатки на служителте им. Големи джакпоти, а уж част от средствата отивали за българския спорт..Да, ама не. В условията на криза, съм свидетел на тотално обеднели спортни  федерации /с изкл. на положението във  футбола/, които нямат пари за екипи на спортистите си, да не говорим за летни и змини лагери или хранителни добавки, парични премии или др...Къде са средствата от милионите, дая не кажа милиардите, които са генерирани през годините ..и то пак от народа?Как къде?!!!....Спомнете си кой управляваше тази институция през 2002 година например.Името Ирена Кръстева сигурно ви говори нещо..Ако не- ще ви кажа, че заедно със сина си /досущ охранен балкански шопар на външен вид/, са едни от най-големите медийни босове в държавата- техни са вестниците Телеграф, Монитор, Уикенд, телевизиите-ТВ7, БиБи Ти и още други регионални и нац.медиии..просто нямам нерви, за да ги изброявам...През същата тази година за параван в управлението на Тотото бяха Нешка Робева и Христо Марков, но нещо се изпокараха с Кръстева и първата каза на всеослушание, че игрите са манипулирани в Тотото...Това е жена, която борави много точно с думите си и никога не говори напразно, но това е друга тема..
Представям част от изявлението  по този скандал, който беше потулен светкавично:
"Подадохме оставка от Управителния съвет на Спортния тотализатор в знак на протест и точно по такива поводи – че може да се манипулира, това заяви пред „Фокус” Нешка Робева, която преди време беше член на УС, но заедно с Христо Марков напусна.
Според Нешка Робева новоназначеният изпълнителен директор на тотото Дамян Дамянов е този, който трябва да се пита за повтарящите се числа в два поредни тиража на играта „6 от 42”, което разбуни скандал в тотото. Робева припомни, че той е бил тотализатора през целия мандат на скандалната бивша шефка Ирена Кръстева.
„Когато ние подадохме оставка, Дамянов остана в УС, сега аз разбирам, че е назначен за изпълнителен директор. Това е интересно съчетание”, заяви още бившата треньорка на националния отбор по художествена гимнастика.
Тя припомни, че е писала срещу това, което се прави в Управителния съвет. „Подадох оставка в знак на протест. Комисия имаше в Народното събрание. Колегата ми Христо Марков напусна с мен, остана Дамянов, който в момента е даже повишен. За мен е много странна цялата тази история”, коментира още Робева.
Тя препоръча сигналът за повтарящите се числа да се препрати на прокуратурата и да се проучи.
Заместник-председателят на спортния тотализатор Мария Янева заяви тази сутрин пред БНТ, че системата на контрол при тегленето на тиражите е достатъчно надеждна. Тя подчерта, че спечелилите шестици в коментираните тиражи с еднакви числа от играта 6 от 42 са от различни населени места и нямат нищо общо помежду си.
“На този въпрос и аз не мога да отговоря – как са се паднали по този начин числата. Нека да го кажат специалистите, да им назначим на експертните органи тази дейност, за да може това да стане”, каза вчера спортният министър Свилен Нейков.
Днес се очакват резултатите от проверката в тотализатора как се е получило съвпадението на числа. Математици изчисляват, че вероятността в два поредни тиража да бъдат изтеглени еднакви числа е едно към 4 милиона и 200 хиляди."

Друг аспект, на който досега едва ли сте обърнали внимание- чрез Тотото в България се перат пари...и то доста явно.Ето малко факти, за да си направим логическата обосновка на това твърдение:
 В Испания например се облагат с данък само лотариите, които не са държавни (като "евромилион" например) Данакът е еднократен и е 20% и то на година, след като си прибереш печалбата. Ако през тази една година "похарчиш" парите данък няма. Печалбата ти се изплаща на 100% и веднага (е не като отидеш в тото пункта - там, както разбираш едва ли имат 100 милиона евро оборотни пари) И джакпот-а ако не се спечели определен брой тиражи се "занулява" т.е. той започва от 15 милиона и примерно в 20 тиража не се спечели (да кажем е станал около 180 милиона) на 21-вия тираж отново става 15. Та защо не манипулират тиражите и от време на време да се "занулява" тиража, а винаги става така, че някой го спечелва? И защо този някой никога не се знае кой е? Ами защото това не е случаен човек, а някоя не-случайна организация- било то икономимчска и престъпна групировка, било то партия на власт или част от  силните на деня.....
Според мен тотото е просто един манипулиран и нагласен запис които се пуска "уж" на живо!И манипулацията на телевизията има голяма роля за това...
По времето на комунизма баба ми работеше в спортния тотализатор, още от тогава се манипулират изтегленията, но поне наистина се отделяха пари и за спорта. А сега с цифровите технологии е още по лесно да се мами. Стадото пуска фишове за милиони, от време на време се дига пушилка с някъкв джакпот, който никога няма да бъде спечелен (освен от поставено лице) и стадото продължава да играе хипнотизирано от собствената си алчност.
Какво да  очакваме от хората, които продължават да дават пари в тотото? Че се и редят на опашка. Какво още трбва да стане, че да разберат че това е голяма измама.
ЗА БОГА БЪЛГАРИ, НЕ ИГРАЙТЕ ТОТО!!!!

Забележка: Това е статия, отразяваща личното мнение и анализ на автора на блога, както и цитати от други автори по темата. Авторът няма участие или пристрастие в и към конкурентни институции на Българския Спортен Тотализатор.Статията не е платена от външни лица или организации и е мотивирана само и единствено от идеята за прозрачност, честност и правда, когато става въпрос за преднамерена манипулация на бедния български народ...

С уважение:
Николай Христов
автор

1 коментар: