неделя, 3 ноември 2013 г.

Умишлено Скривани Тайни за Косата ни

  Ние сме убедени, че в този материал ще намерите отговори на някои проблеми, свързани с Вашата коса....
Приятно четене

Тази информация за косата е била скрита от обществеността, тъй като тогава е била войната във Виетнам .

Нашата култура кара хората да вярват, че стила на косата и прическата е въпрос на лично предпочитание, тази прическа е въпрос на мода или удобство, и че начина, по който хората носят косите си, е просто козметичен проблем. Обратно, във Виетнамската война видяхме напълно различна картина. Ясно е, че този факт е бил внимателно скрит от погледа на обществеността.

В началото на деветдесетте години, Сали (името е променено за защита на личните данни, е била омъжена за лицензиран психолог, който работи в Американска военна медицинска болница). Той е работил с военни ветерани с пост-травматично стресово разстройство. Повечето от тях са служили във Виетнам.

Сали каза: "Спомням си ясно една вечер, когато съпругът ми се върна в нашия апартамент с папки с официално съдържание от изследвания в ръцете си. Вътре бяха стотици страници от някои проучвания, поръчани от правителството. Той беше в шок от съдържанието.Това, което прочете в тези документи напълно промени живота му.От този момент нататък, консервативния ми до този момент на живота съпруг, остави да нараства коса му и брада му и никога не ги режеше. Нещо повече, Военния медицински център го последва в лицето на много други консервативни мъже от персонала . Като чета документите, научих защо.Изглежда, че по времето на войната във Виетнам, специален отдел е изпратил експерти под прикритие в американските индиански резервати, които да търсят талантливи скаути, млади мъже, обучени да се движат безшумно през неравен терен. Това са били особени мъже, с изключителни, почти свръхестествени, способности за проследяване. Това е ставало много внимателно!Избраните мъже са били подробно документирани като експерти при проследяването и оцеляване.
С помощта на обичайните съблазни, гладки и приятни словесни фрази, тези мъже са били подмамени, за да се запишат като нови служители във войската.Някои от тези индиански скаути приели офертата. Веднъж, по време на подготовката и изпълнението на задачите във войната, се е случило нещо невероятно. Каквито и таланти и умения да са притежавали в резервата, тези умения мистериозно изчезнали. След като били наети, за една операция, те не успяли да се представят така, както се очаквало и както било документирано, че могат по- рано.
Сериозни причини и неуспехите на по случая накара правителството да сключи договор за скъпи тестове на тези новобранци. Това е, което е установено е следното:
На въпрос за неспособността им да се представят, както се очаква, по-старите новобранци отговорили, че когато са получили необходимата военна прически, те вече не можели да разгадават "смисъла" на врага, вече не можели да имат достъп до "шестото чувство", тяхната интуиция вече не е била надеждна. Те можели да разчитат белезите на врага по едва доловими признаци, както и да имат достъп до фина екстрасензорна информация за врага, но след новата прическа това изчезнало.
Така института за тестване наел повече индиански скаути. Някои щели да пазят дългите си коси и да бъдат тествани в множество области. Тогава те щели да бъдат разпределени по двойки мъже.Единия щял да поддържа косата си дълга, а другия човек щял да има военна подстрижка. След това двамата мъже отново се връщали на тестовете.
След време мъжа с дългата коса, дал най-високи резултати. Ден след ден, мъжа с къса коса не е успявал, а преди това същия този човек бил давал най - високи резултати на тестовете."

Ето един типичен тест:

Новобранецът спи в гората. Въоръжен “враг “ подхожда към спящия човек. Дългите коси на човека го се събуджат от съня, поради силното чувство за опасност, което усеща, далеч преди “врагът” да е дошъл близо, дълго преди да се чуват звуци от приближаването на”враг”.

В друга версия на този тест:

Дългите коси карат човек по някакъв начин усеща, че врагът ще извърши физическа атака. Той следва "шестото чувство " и остава, като все още се преструва, че спи, но бързо грабва нападателя и го “убива ", докато нападателят се опитва да го удуши.

Същият този човек, след като преминал тези и други изследвания, а след това получил военна подстрижка , не успял в тези тестове, както и в много други тестове, които той преди това преминал успешно.

Така документът препоръчва всички индиански скаути да не приемат военна прическа. В действителност, тя изисква, че скаутите да поддържат косата си дълга. "

Коментар:

При бозайниците тялото се развива в продължение на милиони години. Уменията за оцеляване на човека и животните от време на време изглеждат почти свръхестествени. Науката постоянно намира все повече открития за невероятните способности на човека и животното да оцелява. Всяка част на тялото силно чувства какво трябва да се направи за оцеляването и благоденствието на тялото като цяло.Tялото е причина за всяка част от себе си.

Косата е разширение на нервната система, тя трябва да бъде правилно възприета като продължение на нервите. Косите са високо развити 'антени ' или 'антени ', които предават огромни количества важна информация на мозъчния ствол, лимбичната система и неокортекса.

Косата на хората, включително и окосмяването по лицето при мъжете-брадата, е информационна магистрала, достигаща мозъка, косата също излъчва енергия, електромагнитна енергия, излъчвана от мозъка във външната среда. Това се вижда в Кирлиановата фотография, когато човек е сниман с дълга коса, и след това , когато косата се отрязва.




Когато косата се отрязва, получаването и изпращането на трансмисии към и от околната среда е силно затруднено. Рязането има обезболяващ ефект за нервната система, но и един вид кастриране от възможността за усещане...

Рязането на косата е фактор, допринасящ за непознаване на околната среда, дистрес в местните екосистеми. То също е фактор, допринасящ за нечувствителност във взаимоотношенията на всички видове. Това допринася за сексуална неудовлетвореност.

Заключение:

В търсене на решения при бедствия в нашия свят, може би е дошло време за нас да разберем, че много от нашите най-основни допускания за реалността, са грешка. Може да се окаже, че голяма част от решенията трябва да се търсят в нас, в лицето всяка сутрин, когато ние виждаме себе си в огледалото.

В историята на Самсон и Далила в Библията има много кодирани истини, за да ни се каже това. Когато Далила отрязва косата на Самсон, тогава изведнъж неудържимия и непобедим Самсон е победен.


Видеото е на испански, превода е по-надолу:
БГ ПРЕВОД:

"Добър ден, добре дошли в непознатия свят.Сега ще разкрием една мистерия.Ние хората поддържаме един физически добър аспект с помощта на различна коса-дълга, къса, разни фризури.Жените поддържат дълга коса, чиста и с добър изглед, но това е важно за тях.Човешката история го показва.Обаче има един въпрос важен, за нашите господа.Сега ще ви разкажа една история и вие веднага ще разберете напълно за какво говорим сега...

Във войната във Виетнам , която започна в 1964 г. и завърши през 1975 г. офицерите от армията на Съединените Щати са направили един експеримент с хора.Те са отишли и са хванали някои от най-добрите младежи – потомци на местните северноамерикански индианци, които са носели дълги коси.След това са ги подложили на обучение в американската армия.Те знаели, че тези млади индианци имат по-особени психически възможности от белите хора,носещи къси коси.Можели да се ориентират безпогрешно в непозната област, което не било изобщо трудно за тях, както и да предусещат много ситуации предварително.И това е било съвсем ясно за американските военни-не е било мит, а нещо съвсем реално.Индианците имали нещо, което им позволявало да познават много по- добре терена наоколо и да вземат винаги изключително адекватни решения в бързо променяща се обстановка.След като сключили договорите си за военна служба, тези индианци с извънредно дълга коса, били обучени на бързо и пратени във Виетнам.Само, че преди това им отрязали косите практически до кожата.И когато тези индианци –войници се сблъскали с реалната война на място, те загубвали всичките си способности по един мистериозен начин, перфектната си ориентация и всичко останало.Те започнали да правят изключително груби грешки в рамките на самата война-военни грешки от всякакъв род.Те изобщо вече нямали никаква способност да разберат нищо.След това съвсем преднамерено били оставени от техните началници да им порасне отново коса, както е била по рано и по един невероятен начин техните мистериозни възможности започнали да се възвръщат-тяхното шесто чувство.Тези ,които имали дълга коса, се мобилизирали много по-бързо, когато врага нападал изненадващо.Тяхното шесто чувство им позволявало да предусетят нещата по един мистериозен начин, странен начин.

Нашата коса не е предназначена само да затопля главата.Косата е едно продължение на нашата нервна система.Тя е една антена, която позволява да се улови нещо, което не може да стане с къса коса.Спомнете си библейската история за Самсон и Далила.Това е една легенда, която много добре показва предназначението на дългата коса.Когато на Самсон отрязали косата, той загубил всичката си сила.Това познание, за което се говори в тази история е много по- реално от това, което ние си мислим. Куриозното е, че известните крале от династията на Меровингите, наречени барбуди, се казвали така, понеже никога не си режели косите.Имали са една много дълга коса, както и големи дълги бради.Тези крале са имали контрола над цяла Европа и техните битки винаги са завършвали с феноменални победи за тях. Ако имате една котка и отрежете нейните дългите мустаци, ще видите, че животното се дезориентира, става много нервно, прави много грешки от елементарен характер.Да, то губи много неща.Куриозното е, че ако отрежем косата си, а това са все пак мъртви клетки, без съмнение нещо се губи, изчезва...Казват, че жените с дълги коси имат шесто чувство.Те са много по-интуитивни.Те разбират нещата много по-лесно, отколкото мъжете.Аз не знам, но вие може да направите опит.Можете да видите как са нещата когато имате къса коса и след това, като имате дълга коса.Ако направите опит, ще разберете защо това, което се е случило с тези северноамерикански войници-индианци, е било така.


Дългата коса дава едни изключителни характеристики на човешкото същество. Защо в една война, в една битка, едни хора оцеляват, а други не? Не знам, но има тясна зависимост между това дали са с къса или дълга коса. Нашата коса има едно значение много по-голямо от това, което ние намираме за важно.Нашата коса е една антена, която ни позволява да имаме едно шесто чувство,една чувствителност и възможност за ориентация върху терена, мястото където сме, една много специална ориентация.Добре, ще се видим -до скоро...
Казват, че косата била на нашата глава единствено и само, за да топли черепната ни кутия. Косата има една специална допълнителна функция. Тази функция представлява един капацитет за ориентация, който се развива, когато косата расте. Включително, косата разрешава да влезете в една серия от използваеми енергии, които се генерират в околната среда и са възможни за възприемане чрез косата.

Нека кажем, че косите са енергийни антени, които прихващат енергиите от Космоса и разрешават да се развият допълнителни физически и психически сили на малко хора. Но нека да изброим още неща. По този повод нека да покажем още факти, които със сигурност изясняват някои функции на нашата коса, свързани с нашата в духовност.

Нашата коса не е само обект за модните прически. Йогите определно твърдят, че нашата коса е наш личен източник на енергии от по-високо качество за човешката виталност. Косата, според йогите, е нещо като подарък за нас от Природата, който помага за издигането на енергията Кундалини и Съзидателната енергия на живота, което е нашата собствена енергия. Тази енергия, енергията Кундалини, увеличава виталността, интуицията и спокойствието-една форма на захранване в пълен ред и порядък за нашето тяло.
Вижте, преди време, аз говорих и обмених гледната си точка по този въпрос с един йогин- йогин- доста млад и този човек ме увери, че е в състояние да прекара няколко дни, много дни без храна. И също така е в състояние да се поддържа няколко дни без вода, винаги намирайки се вътре в себе си в състояние на съзерцание, в което можем да видим например при Махариши Йоги.

В същото време лекарите провеждат някои експерименти върху йогите докато последните правят своите опити. И се вижда ефективно, че йогите, а също и Махариши Йоги, са в състояние да прекарат доста време без храна и без вода -време, което никои от нас на Запад, не е в състояние да издържи. И като казвам на Запад, имам предвид от и цяла Южна Америка до Мексико и нагоре. И като допълнително хората, които някога са принадлежали към различните култури на нашата планета, не са си рязали косите. Да се реже косата е нещо, което е единствено типично за Запада и е съвсем ново явление.

В древността, хората от античните култури са смятали, че косата е формирала част от самите тях и не са я рязали. Само, когато е идвал определен момент, в който да се чувстват неудобно, по естествен начин са подрязвали косите си, но не много!Това е било една форма на контрол на онези енергии, идещи от Космоса, които те са усещали и възприемали, отдавайки дължимото на околната Природа.


За нещастие, конкистадорите, победителите и завоевателите са знаели много добре какво първо трябва да направят, когато са превземали тези култури и когато са ги подчинявали в робство. И знаете ли какво са правели първо? Отрязвали са им косите..!!!!

Изтъквайки много изобретателни причини за тази цел, те посочвали, че отрязването на косите им е вид наказание и по този начин тяхното робство уж се намалявало. Имало е мултифункционални причини за това...
Запомнете- винаги победителите са отрязвали косите на победените. Най-добрата форма за да превърнете някого в роб е да му отрежете косата. Затова в много култури онова, което е залегнало здраво във военната им доктрина, е било задължителното много, много ниско подстригване...Или включително, някои фирми изискват от своите работници, заради добър външен вид, да поддържат една добре подстригана къса коса. Това е така, но нека видим по нататък, защото имаме още много факти... Вижте ги.

Костите на черепа, който са най-отпред на челото имат едно качество- те са много шупливи, т.е. с малки кухи пространства вътре в тях. И това качество е в много по- голяма степен от другите нормални кости на човешкия скелет.Това им качество определя една тяхна функция, а именно - да предава светлината към пинеалната жлеза в мозъка, което от своят страна дава ефект върху нашата мозъчна активност свързана със сърдечната дейност и сексуалните хормони. Модата, при която се закрива предната част на черепа - челото ни, специално при жените, прави така , че да се отслаби именно този процес - процеса на захранване на мозъчната дейност по правилен начин чрез посредничеството на Пинеалната жлеза.
Ще изброя някои неща, за да ме разберете всички. Когато Чингиз-хан превзел Китай, като имате пред вид, че разглеждаме китайците като интелигентни и мъдри хора, които не разрешавали под никакъв предлог да бъдат контролирани и заробвани, както и много трудно да бъдат победени, та Чингиз-хан задължил всички жени в страната да отрежат косите си и да си оставят задължително бритон върху челото.Това е бил законът на Чингиз-хан! Защото той е знаел перфектно, че по този начин, жените ще са по-страхливи и следователно китайците ще бъдат много по-лесни за контролиране. Но с течение на историята, когато много територии са били завземани и заробени, тези знания, относно човешката коса, са се загубили в мъглата на времето, докато е дошъл момента, в което се случва с косата това, което е сега.
Вижте сега, когато ти позволиш на косата си да расте до една оптимална дължина за теб, до степен в която ти се чувстваш добре, в твоето тяло се заражда един натурален процес на образуване на фосфор, калций и витамин Д. След това тези вещества навлизат в твоята лимфна система и накрая достигат до мозъка в черепа през горната задна част на гръбначния мозък. Тези създадени в тялото субстанции предизвикват една много по-ефикасна памет и увеличават физическата енергия, подобряват издържливостта и спокойствието.
Ако някой избере да си отреже косата, не само че губи тази енергия и това извънредно захранване на тялото, но на него ще му бъде необходимо да подаде на тялото си една значителна част хранителни вещества и витамини чрез храната, за да може организма да възстанови изгубената коса. За това някой хора казват: “ О, косата ми расте много бързо”.Това е така, защото необходимостите на тялото са на едно подсъзнателно ниво и тези необходимости изискват порастването на една достатъчна дължина на косата, тази коса, която човек е отрязъл преди това.
Както казах също, косата е една антена, която позволява да се канализира една енергия-слънчевата енергия. Слънчевата енергия е Прана. Тя влиза и преминава през фронталните лобове, носейки и транспортирайки голямо количество Космическа енергия. Това влиза в твоето тяло. Сега поддържам една къса коса, каквато сега имам в този момент, заради някаква социална етика, но знаете, че е имало и време, в което аз съм носел и дълга коса и не съм се подстригвал в продължение на 6 месеца, но е най добре да не се подстригвате поне 3 години.Защо казвам това? Защото, според този Йоги Махариши, краищата на косата се регенират в продължение на 3 години от последното ви подстригване.


В Индия, където има много йоги, тези йоги завиват косата си в една корона на главата през деня, за да енергизират мозъчните клетки.Вие сте виждали-имат нещо като навита топка на върха на главата си и през ноща, тези йоги и махариши го отвързват и се сресват. И този процес подобрява твоето магнитно поле и аурата и стимулира Пинеалната жлеза в човешкия мозък. През деня събират Слънчева енергия по този начин, а през нощта абсорбират Лунна енергия с пусната коса- това са думите на йогите. Ако ти държиш косата си стегната на топка през деня и я пускаш през нощта, ти помагаш за създаването на тези духовни елементи, както и подобряващ общата кондиция на тялото си. 

Всичко това е изпробвано на някои атлети, като са наблюдавани резултатите им, когато са с къса коса и след това са сравнени с резултатите им , когато имат дълга коса. Резултатите се подобряват , когато са с дълга коса. Включително при военните, когато имат някаква операция, са сравнявани какви са резултатите, когато войниците имат къса коса и след това, когато оставят косата си дълга. И мисля, че северно-американците знаят добре това.Но нека да продължим...
Ние сравнихме дължината на косата и възможностите за усвояване на енергиите на Космоса. Тези куриози ние можем да коментираме. Ако имате разцепени краища на косите, се препоръчва да се подреже косата , за да могат тези антени да се самовъзстановят. Когато се отвори един край на косъма, е нещо подобно като разцъфването на едно цвете - отваряне към енергиите на Универсума и след това тези енергии се възприемат от нервната система. Това , което препоръчват йогите и ришите е да се маже косата с бадемово масло преди лягане нощем, за да може да се абсорбира и косата и да бъде хидратирана. На другия ден може да се измие нормално и за няколко дни разцепените краища на космите-антени се регенерират. Това са точно техните думи.
Рентгенова снимка на здрава и изтощена коса, посредством използването на сешоари, маши, преси!!!

Също така, те казват, да не изсушавате косите си посредством въздушно течение, защото това може да предизвика главоболие и влошено състояние на организма. Знаете, че много хора използват сeшоари, за да се изсушат косата, защото се чувствали зле с мокра коса. Йоги Махариши казва, че косъма не само се разваля със сeшоар, но и може да се разруши, включително и да падне.Най- доброто е да седнете на слънце и да оставите косата да изсъхне по естествен начин, възприемайки по този начин слънчевата енергия. Също, препоръчват да миете косата си веднъж на 48 или 72 часа, в зависимост от обстоятелствата и възможностите , които имате.Хайде да продължим с още данни...
Казват и препоръчват, когато имате някакво неразположение, най-доброто което можете да направите е да измиете косата, защото това предизвиква едно емоционално пречистване. И аз съм имал случай да наблюдавам хора, които несъзнателно, след като са неразположени по някакъв начин, си мият главата, мият си косата. И те несъзнателно правят всичко това...



Вижте сега, за да сресвате косата си, препоръчват да използвате дървени гребени, които помагат за стимулиране на тялото на косъма и защото дървото не поддържа статичното електричество, а последното не носи нищо добро за циркулирането на тези космически енергии в тялото. Това е така по причина на интерференцията.Ако се сресваш отпред- назад и след това отзад- напред и накрая от дясно- наляво и от ляво-надясно няколко пъти, се премахва цялата умора , натрупана в края на деня, независимо от твоята коса.

Йогите казват, че тази техника, провеждана няколко пъти на ден, успокоява организма и съзнанието, а при жените допринася, за да имат те един редовен и нормален менструален цикъл. А освен това подпомага в голяма степен зрението.

Твоята коса не е поставена като следствие на някаква грешка, а има една точно определена цел и задача.И когато Природата е създавал косата е имала пред вид много фактори. Някои хора, които са запознати с всичко това, се чувстват грациозно и превъзходно.С всичко това не ви казваме “отрежете си косата” или “оставете си дълга коса”.Поддържайте си косата както искате. Включително някои от вас могат да кажат: ”Добре, но аз нямам коса, аз съм плешив. Какво да направя?” Добре, не се притеснявайте, защото има и други форми на абсорбиране на енергията, като например състоянието на медитация, което е също една натурална форма на възприемане на така необходимите енергии, след като не сме били запознати с метода на дългата коса или я държим къса.
Статията е взета от  тук и ние споделяме на 100% фактите.Затова и я постваме тук с кратка редакция, за да може повече хора да достигнат до поредната Истина, която се скрива от нас!



13 коментара:

  1. Интересно, как ще се произнесат знаещите относно обрязването...

    ОтговорИзтриване
  2. В интерес на истината, подготвя се материал относно обрязването на момченца, а дори и момиченца! Процесът на обрязване е безвъзвратен и в много държави по света се практикува на новородени /без упойка!/, което поражда етичен проблем. Не винаги решението на родителите за обрязване съответства с желанието на вече порасналото дете. Според много организации за защита правата на детето, родителите нямат право да отстраняват каквато и да е здрава и нормално функционираща част от тялото на детето, причинявайки му ненужна болка....но това са официалните причини! Както се очаква, има и други, окултни предпоставки да се практикува това деяние, но както се казва: "ОЧАКВАЙТЕ..."

    ОтговорИзтриване
  3. Статията е много интересна. Надявам се да има продължение. Моля разкажете за побеляването на косата като част от антистрес-реакцията на организма и за обратимостта на процеса. Интересен е и обичаят да се отрязват косите след тежка загуба, в период на траур/ в Индия, Северна Америка и др. / или при приключване на детството / при славяните/ . Познавам жени, при които пубертета промени цвета и вида на косата / едното момиче сега е с къдрава коса, а е родена с права коса/ .

    ОтговорИзтриване
  4. Aз имам дълга коса от години,случвало се е да се подстрижа късо,но после си пускам отново дълга коса,чуствам се по освободен в съзнанието си като цяло,но сега научих тези факти които не знаех...Благодаря на автора за ценната информация.

    ОтговорИзтриване
  5. Според мен, това обяснява защо в България е пълно с полуидиоти, тази мода на бръснати глави ги превръща в жалки подобия на хора!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това че си имала лоша връзка с бръснат полуидиот не ти дава право да стереотипираш всички под един знаменател - в България, а и по останалия свят е пълно с космати полуидиоти ;)

      Изтриване
  6. Аман от неграмотни статии.

    ОтговорИзтриване
  7. MNOGO IN TERESENI FAKTI ! STATIQTA ME ZAINTRIGUVA.I AZ BQH 4ELA NQKOGA,NQKADE,4E KOSATA NA 4OVEK E KATO NEGOVA ANTENA,NO NIKOGA NE SAM SE ZAMIFLQLA ZA6TO,KAK I T.N.TAZI STATIQ MI IZQSNI NE6TATA.BLAGODARQ VI !!!!......

    ОтговорИзтриване
  8. Еклектични пантеисти! Не омесвайте християнството, юдаизма, будизма и още една камара религии в едно! Защо се опитвате да пробутате йогата на плешивите хора?! Ако има нещо вярно тук, то аз съм розов слон с крокодилска челюст, захапала бонбон!
    Редактора, коригирай си текста, къде са ти източниците, от кой американски сайт преписа тази глупост, най-вероятно с google преводач?
    Не обърквайте хората!
    И дааа, коментарът ми ще бъде изтрит, нали? Не е достатъчно позитивно възвисен!

    ОтговорИзтриване
  9. Защо поне един от вас , които плюете по форумите не изпише името си ?
    Да не би защото ви срам от вашите си коментари и от вас самите ..

    ОтговорИзтриване
  10. Аз пък нямам защо да си крия името, не ме е срам от това, което съм, пък и имам какво да кажа конкретно по въпроса.
    От години съм с дълга коса до кръста. Два пъти съм я рязала късо. Първия път защото трябваше да замина на селскостопанска бригада от училище. Там всичко беше свързано с навеждане /плевене, садене, вадене/, а не можех да се сплитам. Семейния съвет взе трудното решение. Аз бях в безизходица и се подчиних. Преживях го много тежко, защото в деня преди заминаването ни, обявиха, че отменят бригадата. Бях в шок! Както и всички около мен. После косата ми израстна, естествено. И атака 33 години. И в работата ми, и в живота, дългата ми, лъскава коса беше емблема. Връзвах я на кок и нощем я пусках. Без бретон или такъв, който да открива челото.До преди месец и половина, когато я отрязах пак - този път имаше смисъл и драма нямаше. Дарих дългата си 65 см. и тежаща 155 грама коса на жена, болна от множествена склероза. Нямаше чувство на загуба, на липса, на обезсилване. Защото го направих със съзнанието, че давам моята сила на човек, който има крещяща нужда от нея.
    Това е моята история.
    В статията има много истина - и за поддържането на косата, и за ролята й в битието ни. Не бива да забравяме, че прабългарите са били дългокоси и това е било свързвано със силата на духа и тялото - като при индианците. Факти, които никой не може да отрече. Пък и да ги отрича, какво от това? Има хора, които знаят, разбират и могат, други - не. Всеки има правото да избере какъв да бъде. Не се насилвам да убеждавам скептиците - защото това е мисия невъзможна. И безсмислена.
    На онези, които споделят това - ако имате дълга коса - поддържайте я чиста, решете я с дървен гребен с широки зъбци, масажирайте скалпа си вечерно време преди лягане с четка в различни посоки, пазете я от палещо слънце и леден вятър, ако я боядисвате - правете го с къна, а не с боя, защото боята съсипва косъма и скалпа, а къната ги подхранва, сведете ползването на машата и пресата до минимум, научете се в ежедневието да си правите бърза прическа, която да не отнема много време. Простичко.
    Бъдете здрави и позитивни във всичко. Помага! За всичко...

    ОтговорИзтриване
  11. Да. Сега разбирам защо като дете, се съпротивлявах, когато майка ми искаше да отреже косата ми. Периодично тя ставаше дълга, на майка ми не й се занимаваше да ме реши и сплита и вземаше ножицата. Ама какво може да направи едно дете - да се подчини и примири. Имах усещането, че реже безвъзвратно части от тялото ми. То така си беше. Добре, че косата ми расте бързо. Сега като ходя на фризьор, все се пазаря да вземе съвсем малко. 😃

    ОтговорИзтриване