четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Вкусно кафе от акото на слон!


Невероятно вкусно кафе от дупето на слон?!!!!...Невероятно, но факт! Това действие се случва и в днешно време, колкото и да не ви се вярва. В Кот Д'ивоар се набавят кафените зърна директно от изпражненията на слоновете /с които преди това са ги хранили естествено/. Освен всичко казано дотук, това е и най-скъпото кафе в целия свят, носещо името „Black Ivory Coffee” - представлява отпадък от слонски изпражнения.


Необичайната технология за неговото производство се прилага като слоновете се хранят само с кафе от сорт Тай Арабика. След като премине неговата „обработка” в храносмилателната система на животните, те го отделят под формата на изпражнения. Една чаша от екзотичната гореща напитка струва 50 щатски долара. Главната причина за толкова високата цена е, че отглеждането на слоновете изисква доста високи разходи, а освен това специалният сорт кафе "Тай Арабика" вирее само на висока надморска височина, което допълнително оскъпява производството му. За да произведат един килограм кафе, слоновете трябва да изядат почти 32 килограма кафени плодове.
Повечето от хората, пробвали ароматното кафе, споделят, че храносмилателната система на слоновете придава на напитката горчив и мек вкус.
Същата процедура се случва и в Тайланд. И това са страните, основни доставчици на това "изакано кафе", което всъщност въобще не евтино! Различни хора, различни нрави...Шокиращо, но факт!








Няма коментари:

Публикуване на коментар