петък, 22 февруари 2013 г.

"Срам ме е"-проф.Минеков








За съжаление Андрей Слабаков участва в едно пренасочване на протеста в посока към това Гербаджийско общество, което съществуваше до онзи ден. Това е добра идея от гледна точка на оцеляването на тези, които ни съсипаха живота ни в последните години, каза за БГНЕС скулпторът проф. Велислав Минеков, секретар на ПП Движение България на гражданите.

Една цел, която едва ли ще бъде обезпечена. Това е срам и е много жалко, че Андрей Слабаков по някакъв начин трябваше да остави чисто своето име, вместо това се съгласи да бъде разхождан като домашен любимец с делегациите на министъра на културата и да бъде хранен от няма да го нарека партия това нещо, от организация с много съмнителен корен, по-скоро организация на дребни мошеници, е констатацията на скулптура. Искат да оглави така наречения протест на защитниците на Борисов, срамно е за Слабаков, не без огорчение, отбелязва Минеков.

Не е единствен, да, страхувам се да изброявам имена. Всъщност това вече съм го правил, но има хора всеядни, както и сред животните, има и хора, които не могат да приемат тази всеядност. Наистина имаше изключително достойни хора, които се спасяваха с мълчание. Аз съм получавал многократно декларации от приятели, от колеги, които казват " С теб съм, но моля те, не ми казвай името" по свой си начин отчита поведението на хората скулпторът.

Всичко е изкуство, в момента изкуството на бунта назрява, бедата е, че този бунт е твърде неясен. Това е гладен бунт, типично явление на гладен бунт, който не търси основни причини за причинения глад, а всъщност добрият начин за бунт е, когато потърсите предисловието, когато намерите този, който е причината и го обявите публични. Всички останали опити на анархични действия завършват зле, желанието да има държава, която не се управлява от политици е фатално решение. За съжаление, това се е случвало, виждали сме го, и завършва с диктатура, завършва с революционни кланета и отмъщения и абсолютен финансов крах. Това е доказано, гледа по-глобално на ситуацията в България Минеков.

Да, много странно, географски сме в ЕС, а всъщност абсолютно нищо от очакванията ни за европеизация не се сбъдна. Напротив, трагедията се задълбочи главоломно. Виждате, че понякога харесването, безпричинното харесване, волята на избирателя, подпомогната от измамници, може да доведе до фатални резултати. Това ни се е случвало и аз ще кажа съвсем откровено – управляваха ни некадърни, изключително крадливи и дребен тип мафиоти.

Не може да си позволим едно повторение и докога ще го позволяваме, ние вече се нагледахме на подобни сцени. Ако има някой тук вина, виновни сме ние, избирателите. Много виновни са тези, които не гласуваха, със самочувствие дори го обявяваха много тържествено, тъй като това е съглашателство към начина на това управление. Това безразличие може да си го позволи някой, който е извънземен, но дори да сте заможен в България това е абсурдно. Защото много лесно може да станете бедни, това се видя. Можете да бъдете вкаран в затвора, да бъдете обвинен за някакъв вид престъпник или мутра, с вас могат да се подиграят по всякакъв начин в името на една странна власт, категоричен е Минеков и като гражданин.


И другото е , че по никакъв начин не трябва в едно управление от висши чиновници да стоят некадърни и безлични хора. Некадърието е винаги обречено, то може да просъществува с определено привличане като тип физиономии и поведение на човек от народа. Можете да прибавите вашия външен фасон носейки каскет и ходейки на лов, но това не прави икономика, да не говорим пък за култура. Крахът е гарантиран, подчертава Минеков и като творец.

Абсолютно никаква гражданственост няма в последно време, всъщност гражданите изчезнаха. Остана едно неясно защо управляемо, напълно безгласно племе и постепенно бяхме захвърлени в Неолит, управлявани от кроманьонци. Онзи ден кроманьонците ни напуснаха, но остана Неолита, метафорично обобщава той.
Твърде много прасета, но когато се хранят с хубави ябълки тези прасета живеят по някакъв достоен, своеобразен начин. Бедата при прасетата е, че те нямат въображение дори за добрия живот, те не знаят как се живее добре. Техните оценки са елементарни. Прасето обича компания, която го хвали, която го заобикаля, предпочита най-добрите ябълки като храна. А по-човекоподобните прасета обичат лукса, който не знаят как да го използват и си представят, че натрупването на луксозна стока около тях, квадратните метри, които заобикалят техните честни, частни стопанства, техните огромни яхъри, в които живеят, по някакъв начин са гаранция за добър живот

Аз съм убеден, че човек може да живее изключително скромно и много по добре от колкото начин, който ползваха прасетата през този период, опитва се да рисува ситуацията проф. Минеков.

Това е изключително тъжно, аз видях тези хора, които много лесно се разделят с достойнството си. Това е загуба на идентичност, която е непростима. Те остават в една помийна яма, от която няма да бъдат извадени. Все пак нашето мнение е основно, няма кой да излъска това мнение. Ние сме го виждали това многократно – продажбата на душата не е нещо, от което може да се спечели. От това се губи, категоричен е той.

Материалът идва до Силни Българи, благодарение на: БГНЕС

Няма коментари:

Публикуване на коментар