неделя, 28 април 2013 г.

България : НРБ, НаркоРепублика България

Днешната статия е взета от сайта Афера!!!
Публикувам я, защото мисля, че е време да се до-убедим какви хора са ни управлявали и сега продължават да упражняват влияние в определени ситуации.След като прочетете за какво става въпрос, си направете извода в каква държава живеем....!!!
Успоредно с това ми става мнооого тъжно, че ние все така безропотно продължаваме да мълчим и да стоим безучастно, потънали в дългове и ежедневно оцеляване на ръба, заслепени от турски, български, венецуелски и прочие сериали и безсмислени риалити шоута!!!
НАИСТИНА МИ Е ТЪЖНО, ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЕ ВИЖДАМ ДО ТОЗИ МОМЕНТ, РЕАЛНА ПЕРСПЕКТИВА ЗА ОПРАВЯНЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ!!!
ИЗРИЧНО ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ СЪМ АПОЛИТИЧЕН, НЕ ПРИНАДЛЕЖА КЪМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ, ПАРТИЙНА ИЛИ ИКОНОМИЧЕСКА СТРУКТУРА И НЕ ОПРАВДАВАМ НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ, ОСВЕН ТЕЗИ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!!

НИКОЛАЙ ХРИСТОВ


В редакцията на АФЕРА се получи писмо, от лице, което е написало: „Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно“. Към писмото са приложени 25 файла със секретна информация, включително и СРС. „Кой в 11.27 часа на 09.05 2012 г. се обади на Цветан Цветанов и го нарече „Цецко“? Кой е „Арабин 1“ и кой е „Високия“? А дали не са едно и също лице? Дългогодишен служител съм на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност. Изпращам Ви това писмо поради реалната тревога и убеденост, че предстоящите на 12 май тази година парламентарни избори, ще бъдат брутално фалшифицирани.”, пише подателят.
АФЕРА подготви синтезиран материал по секретните документи, получени на електронната ни поща. Файловете съдържат около 480 страници автентични документи по разработки водени срещу Станимир Флоров, както и СРС-тата по тях. Около 160 са само документите по техническите мероприятия по ППО „Мавър”, в което лъсват първоначалните „кокошкарски” видински подвизи на Станимир Флоров, Пламен Йоцов / началник отдел Наркотици в ГДБОП /, както и Васил Василев, бивш щеф на РПУ във Видин. РАРАБОТКИТЕ СА ИЗКЛЮЧИЕЛНО СЕРИОЗНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО Е ИЗПОЛЗВАНО И МЕРОПРИЯТИЕ „ЕРМА”, КОЕТО ОЗНАЧАВА, ЧЕ Е ПРОНИКНАТО В КАБИНЕТА НА ФЛОРОВ И ТОЙ Е БИЛ ОБОРУДВАН С МИКРОФОНИ. ЕДИНСТВЕНИЯТ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР, КОЙТО ФИГУРИРА В ДОКУМЕНТАЦИЯТА, Е БОГОМИЛ БОНЕВ, КОЙТО Е РЕЗЮЛИРАЛ СЪС СЪГЛАСИЕ РАЗРАБОТКИТЕ. И Е ОПАЗИЛ ИЗТИЧАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ.

АФЕРА се консултира с няколко изключителни спецове от МВР, ГДБОП и НСС, които след запознаване с документите потвърдиха абсолютната им автентичност.

На 21.10. 1999 година Началник Направление „В” – ДНСС полк. Пламен Гълъбов утвърждава предложение с вх. № В6519, относно „откриване на ГДОП „Араби”.

В предложението пише, че „в процеса на работа по ППО „Мавър” рег. № 2740899, /образувано срещу шефа на РПУ – Видин Васил Василев/, открита на 27.08.1999 година, са постъпили данни, че „Мавъра” поддържа много близки отношения със служител от НСБОП от направление „Л”.Въпросният служител е Станимир Флоров.




В предложението пише, че Флоров заедно с „обекта” е работил по делото „Опицвет” , „като срещу 20 000 DM се ангажирал да предупреждава обектите при възникване на заплаха срещу тях”. „Според оперативната информация Станимир Флоров и Васил Василев поддържат нерегламентирани контакти с лица от арабски произход, занимаващи се с наркотрафик.”, пише още в предложението. В него е упоменат и друг служител на БОП Пламен Йоцов /б.р. началник отдел „Наркотици” в ГДБОП с шеф Станимир Флоров/.

Двамата с Флоров осъществяват близък контакт с лице от арабски произход, палестинец, използвайки го като информатор. Според оперативния източник, Флоров и Йоцов „покровителстват лица, участващи в наркотрафик и канали за контрабанда за прехвърляне на стоки зад граница, за което използват услугите на Васил Василев – „Мавър”.

Предложението да бъде открито ГДОП „Араби”, което ще се води от Бисер Борисов – експерт в сектор „В – 4” – ДНСС. със „Съгласен” е утвърдил и началника на сектор „В-4” – ДНСС – полк. А. Човалинов.




Справка от 12.10.1999 година, рег. № В-6202, относно „придобита оперативна информация за извършени неправомерни действия от служители на МВР” сочи, че бащата на Станимир Флоров е от с. Гъмзово и притежава охранителна фирма „Криста”, която има сключени договори за охрана на комплекси от митницата и ГКПП – Видин и Връшка чука. Бащата на Пламен Йоцов пък бил икономически съветник на тогавашния министър на отбраната Георги Ананиев. Справката е подписана от тогавашния шеф на НСС Атанас Атанасов с цел проверка на оперативната инфорамция. Атанасов счита, че е целесъобразно ППО „Мавър” с обект шефа на РПУ на МВР – Видин Васил Василев да прерастне в ГДОП, което да се води в сектор „В-4” от ДНСС.




На 15. 10.1999 година тогавашният гл. секретар на МВР Боожидар Попов утвърждава предложение, относно „непроверяване на лица по оперативен отчет”. В предложенито пише, че „предвид, че лицата Станимир Флоров, Пламен Йоцов и Васил Василев са служители на МВР и с цел недопускане на изтичане на информация, предлагам Пламен Йоцов и Станимир Флоров да не бъдат проверявани по оперативния отчет”. Предложението е от шефа на направление „В – ДНСС” полк. Гълъбов, като „съгласил се” е подписал и шефа на НСС Атанас Атанасов.

На 28.10 1999 година полк. Гълъбов изработва план „относно провеждането на агентурно-оперативни и оперативно – технически мероприятия по ГДОП „Араби”. Планът е подробен и включва няколко страници с указания за използване на подслушване и други мероприятия и е утвърден от началника на сектор „В-4” – ДНСС полк. А. Човалинов.

Междувременно по разработката „Мавър” с обект полицейския шеф от Видин Васил Василев заедно със Станимир Флоров и Пламен Йоцов съществуват около 160 страници оперативна информация, протоколи и СРС-та, по които протичат взаимовръзките между Василев, Станимир Флоров и Пламен Йоцов. От докладна записка с рег. № В 5201 от 3.09.1999 г. става ясно, че е проведена командировка във връзка с ППО „Мавър” и провеждане на СРС „Места” и „Тунджа” във Видин на служители от сектор В-4 на ДНСС с Бисер Борисов, както и служители на СОТИ. Те провеждат във Видин в условията на секретност среща с тогавашния директор на РДВР – Видин подп. Дечев за създаване условия и обезпечаване на обекта при монтиране и провеждане на мероприятието. Интересното е, че тогава е приложено и мероприятието „Ерма”, което означава, че и кабинета на Станимир Флоров е бил оборудван, контолиран и подслушван. По разработката има и рапорти, в които ясно личи толериране на контрабанден трафик с цигари. Тече и подслушване на посочени и подадени мобилни телефони към СОТИ. Стотиците страници бъкат от СРС-та и рапорти, в които лъсва видинските „подвизи” на Станимир Флоров, който започва с „контрол” върху продажбите на мобилни телефони.

На 27.09.1999 година до директора на НСС Атанас Атанасов е изпратена докладна записка относно „придобита оперативна информация от ДЗ /б.р. – доверен заявител/ по ППО „Мавър”. Според тази докладна записка, Флоров и Йоцов подържат близки контакти с лице от арабски палестински произход с прякора „Майк”. Последният е бил обект на ДОР в ГДБОП за наркотици. Засичано е, че лицето е посещавало често сирийското и английското посолство и често отсяда в ресторант „Парадайс”, където също се продавали наркотици. Лицето според оперативните справки се свързва и с „Хизбула”. В момент, в който оперативният работник, който е водел разработката за „Майк”, излязъл в отпуск, Флоров и Йоцов използвали това и осъществяват контакт с „Майк” като успяват да убедят тогавашния началник на направление „Л” – Сергей Дамянов, че е необходимо „Майк” да бъде използван като СС /б.р. – секретен сътрудник/ и го регистрират като информатор. Материалите по разработката са иззети от оперативния работник и са предадени на Станимир Флоров. „Според източника, Флоров и Йоцов покровителстват лица, участващи в наркотрафик и канали за контрабанда за прехвърляне на стоки през границата, за което ползват услугите на обект „Мавър”. Флоров обяснявал, че паричните му средства идват от магазин на жена му. В отделна докладна записка има подробно описание на това как лица от цигански произход са били рекетирани от обекта „Мавър” – Васил Василев. Описани са и случаи с притискане на фирми, които са били изнудвани.

В справка от от 8.11.1999 година с рег. № В-70-40 „относно получена информация по ГДОП „Араби” при експлоатацията на СРС” пише, че за Васил Василев е установено, че води НЕрегламентирани контакти с криминално проявени лица, както и с определен бизнес – кръг, като лицата са описани надлежно.
С рег. № В 1971 от 13.03.2000 г. в справка „относно извършена частичка реализация на обект „Мавър” по ГДОП „Араби” е установено, че Васил Василев подържа нерегламентирани контакти с лицето Кирчо Сашков – Барона, срещу когото има оброзувано досъдебно производство и е обявен за общонационално издирване. Докато е издирван чрез СРС е било установено, че Васил Василев – обект „Мавър” е говорил по нелефона с Барона. Василев си е позволил и да изземе карабина, която е обект на разследване, която се намирала „в къщата му в с. Бъзовец – Монтанско”. Същата съдба има и автомат по ДОП „Автоматчика”, където пък укриват, иначе разкрит автомат. Василев се оправдава, че получил сигнал за канал за оръжия и затова решил да не уведомява Районна прокуратура за намереното оръжие. На 28.03.2000 година следва предложение, утвърдено от началник направление „В” – ДНСС Николай Начев „относно изключване на Васил Василев като обект на ГДОП „Араби”. В предложението пише, че след проверка се потвърждават оперативните данни, а са установени и законарушения на шефа на полицията във Видин Евгени Декалски. Тъй като е установено, че лицата Васил Василев и Евгени Декалски са превишили правата си по служба и са злоупотребявали в изгода на трети лица. „Деянията им представляват тежки дисциплинарни нарушения на закона на МВР”, пише в предложението, в което се настоява за дисциплинарното им уволнение от МВР. Материалите да бъдат изпратени и до Военна прокуратура – Плевен. Като „съгласен” се подписва началника на сектор „В” -4 ДНСС полк. Човалинов.

На 20.04.2000 година началника на направление „В” –ДНСС Николай Начев утвърждава продължаване на срока на ГДОП „Араби”. Удълженият срок е с шест месеца.

На 23.08.2000г. директора на НСС Атанас Атанасов пише до главния секретар на МВР искане, във връзка с две ливански лица – Хасан Махер и Махер Кхатиб, че е необходима проверка за тях в служба „Информация и архив”. „С цел ограничаване на възможността за изтичане на информация при работа по делото е необходимо, ако лицата се водят на отчет в други служби на МВР, да не бъдат уведомявани водещите ги оперативни работници, а за констатираното да бъде уведомен началник сектор „В-4” – ДНСС”, пише ген. Атанас Атанасов. Допълнителни справки показват, че двете лица са били обект на разработка заради наркотици. Станимир Флоров и Пламен Йоцов нееднократно подържат близки контакти и с двамата ливанци. Любопитното е, че две от справките, касаещи контактите на Станимир Флоров и Пламен Йоцов са направени в два екземпляра – единият за ГДОР „Араби”, а другият за ИД „Хиени”. На 8.11.2000 година шефът на НСС Атанас Атанасов утвърждава предложение за приключване на ГДОП „Араби”.

„От анализа на постъпилата информация при работата по делото може да се направи извод, че не са придобити категорични доказателства, потвърждаващи първоначално постъпилите данни за дейността на останалите обекти”, пише в предложението. Така единствен изгаря Васил Василев. Флоров и Йоцов спасяват кожите. Като „съгласен” се подписва тогавашният зам-щеф на ДНСС Иван Драшков. Нататък точно Иван Драшков, Станимир Флоров и Цветан Цветанов ще станат „великата тройка” при управлението на ГЕРБ, която „коли и беси” в службите, МВР, а и извън тях.

ДОР „АЛЧНИЯ”

На 13.02.2002 година Станимир Флоров отново попада в полезрението на НСС. С рег. № В1357, началник направление „В” – ДНСС Николай Начев утвърждава предложение за откриване на ДОП на лицето Станимир Флоров след получаване на информация за нерегламентирани контакти на Флоров.
„В процеса на работа по ДОР „Алчния” в хода на експлоатация на СРС „Камчия” бе устовено, че обектът поддържа интензивен контакт с настоящи и бивши служители на МВР, които използва за организиране и подпомагане на престъпната си дейност. Особен интерес представлява засечения нерегламентиран контакт между обекта и лицето Станимир Флоров – служител в ДНСБОП.”, пише в предложението. „Миро” /Станимир Флоров/ уводомява разследвания обект, че „Дядо Жоро” / Георги Христов – обект на ДОР „Лакей”/ е уволнен от ДНСБОП. Така на Станимир Флоров е образувано ДОП /б.р. – дело за оперативно наблюдение/ с псевдоним „Високия” по линия на „КРОСС на МВР” с окраска „корупция”. КРОСС – означава „Контраразузнавателно обезпечаване на системата за сигурност”. Делото е определено да се води от подп. Николай Седефов. След като „Лакей” е уволнен от НСБОП, обектът на ДОР „Алчния” е взет под покровителството на Станимир Флоров. Точно на това място розово листче с ръкописен текст е залепев върху документа, на който пише „класически чадър”. В документа е дадена справка и за разговор проведен между обекта на ДОР „Алчния” и лицето Н.Г. , в който „Алчния” го уведомява за предстояща контрабанда на два тира през Митница Свиленград, осъществявана от „вражеската фирма” на Ахмед Катма, конкурент на „Алчния” в контрабандния бизнес. Обекта инструктира Н.Г. как да действа, а по-късно се оказва, че Н.Г. е служител на Икономическа полиция – Стара Загора. Утвърждаването е подписано: „за Директор на НСС”, с подписа на Иван Драшков.

На 20.02.2002 г. с рег. № В1668 е утвърден план за извършване на оперативно – издирвателни и други мероприятия по ДОП „Високия”, псевдонима на Станимир Флоров. Изключително любопитно е, че по тази разработка,,свързана със Станимир Флоров, в техническия мероприятия е посочен за контрол и телефона на Владимира Янева, тогава прокурор, сега шеф на Софийски градски съд и близка до Цветан Цветанов. Подслушван е и телефона на ливанския гражданин от предишната разработка „Арабите” Махер Кхатиб.

На 12.09. 2002 г. тогавашният директор на НСС Иван Чобанов утвърждава предложение за прекратяване на ДОП „Високия”. Междувременно, работещите по Станимир Флоров установяват, че Флоров е пуснал регистрация на ППО – „КВ” на „Алчния”. И „Алчния” става информатор на ДНСБОП с псевдоним „Викенти”. Така и по тази разработка Станимир Флоров спасява кожата по старата „класическа схема” на бопаджиите – да правят всички онези, с които работят на „черно” – информатори.

СРС ПО „ВИСОКИЯ”

Десетки СРС-та има по „Високия”. Прави впечатление, че Флоров е предпазлив и употребява често „колега”, някак натрапчиво. Ето някои от тях:
28.06.2002г., 10,25 часа
Станимир се обажда на колегата си „Цецко” /0888 323 029/ и го пита има ли позиции в Интерпол да проверят една кола дали се издирва, че човекът се притеснявал. Искал да пътува за чужбина, пък се страхувал да не стане някоя беля. Цецко му отговаря, че белята може да стане винаги. Обяснява му, че може да не я намерят по масивите на Интерпол. Можело да е в шенгенските, нямали ги тези в базите. Друг вариант имало с телеграма да я проверят, но ако излезе, че е издирвана, ще му вземат колата веднага. Станимир ще предаде на човека, той бил от Плевен, там си е регистрирал колата. Разбират се, ако реши човекът, Станимир да се обади отново на Цецко.

………

2.06.2002г,13,55

От телефон 0888… се обажда мъж, нарича „Миро” „колега” и му съобщава, че има за него интересно предложение, което било свързано И със служебната работа на Станимир – „нещо във вашата сфера е”. Обяснява, че става дума за чужденец, познат на негов приятел, който имал да си „взима” тук „много пари”. Мъжът е казал на своя познат, че може да помогне на чужденеца да си събере парите, а чужденецът като отплата да им направи „нещо дарение – такива работи”. Мъжът пояснява: „Много интересно е такова, щото има там май намесени някои хора”. Станимир отбелязва: „Щом е по наша линия, ще свършиме работа. Той е готов да разговаря за подробности с мъжа, предлага да се срещнат утре /понеделник/.

………

9.05.2002, 11,27
Станимир се обажда на Цецко. Пита го дали е свободен днес за обяд, „хората” искали да го видят. Цецко не е склонен да се среща с „тях”. Станимир го пита дали не се притеснява от нещо. Не, не се притеснява, но няма да може да им „свърши” работа. Станимир казва, че не е необходимо Цецко да поема никакви ангажименти, просто да обясни на хората какво е станало. Цецко пита дали Станимир ще приръства. Ако Цецко отиде, и Станимир ще отиде. Станимир ще се обади на бащата на Пламен, последният ще дойде с другия човек и ще обяснят на Цецко за какво става въпрос. Разбират се да се срещнат в 12,15 в „Хепи”.


КАК СЕ ИЗДИГНА СТАНИМИР ФЛОРОВ В КАРИЕРАТА

Станимир Флоров е назначен за шеф на ГДБОП от бившия вътрещен министър Михаил Миков, също от Видин по времето на правителството на Тройната коалиция. Назначението става, въпреки възроптаването тогава на ДАНС лично към Станишев и Миков. Очевадно службите са били запознати с разработките за Флоров. След идването на власт на ГЕРБ Станимир Флоров не само не е освободен от поста, но и става НАЙ-ДОВЕРЕНОТО ЛИЦЕ НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И БОЙКО БОРИСОВ. Продължава да бъде шеф на ГДБОП и сега при служебното правителство назначено от президента Росен Плевнелиев.










Няма коментари:

Публикуване на коментар