четвъртък, 13 юни 2013 г.

НЕОСПОРИМО ДОКАЗАТЕЛСТВО: ГЕНОФОНДЪТ НА БЪЛГАРИТЕ- НА 7800 ГОДИНИ


Последното проучване на Националната генетична лаборатория показва, че българите носим ДНК на 7800 години. Оказва се, че българите сме смесица от местно население и много други народности, преминали през земите ни.

“Доскоро мислехме, че сме смесица от прабългари и славяни. Но при изследванията открихме, че 22 на сто от мъжете у нас носят генни характеристики на мъже, които са живели по нашите земи преди около 7800 години. Те нямат нищо общо със славяните, прабългарите и траките”, каза пред “Монитор” шефът на лабораторията проф. Иво Кременски. Според него, ако нашите генетици ползват информация и за женската ДНК, чак тогава ще успеят да установят с голяма точност каква е генетичната ни история.

Проф. Кременски, цитиран от БЛИЦ, допълва: „ДНК-то ни е много добро. Българинът е оцелял толкова време и продължава да оцелява именно заради многообразието си от генетични комбинации. Трябва да се променят нещата извън нас. Защото богатите хора са и щедри, и здрави, и усмихнати. Затова мисля, че не трябва да пипаме гените, а да променим битието си”.

Проф. Кременски допълва, че освен чрез гените, учените могат да получат подробна информация и по състава на кръвта.

Към казуса около генетичния профил на българина добавя още един щрих и доц. Андрей Андреев, директор на Националния център по кръводаряване: „Неотдавна имаше едно изследване, което показваше, че по кръвта българите много приличат на французите. И то по-специално на хората, живеещи в Южна Франция. Това си има своето историческо обяснение – та нали кръстоносците са тръгнали от там и са минали през нашия регион. Няма как да не са оставили наследници”.

Според думите му, след още няколко века този състав може отново да се промени и да се окажем родствени и с някоя друга нация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар