неделя, 1 септември 2013 г.

НЕ НА ВОЙНАТА!!!! БЪЛГАРИЯ ДА ОСТАНЕ НЕЗАВИСИМА



ПРИЯТЕЛИ, ХОРА, БЪЛГАРИ! СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА ЕДИН БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН И ВУЛГАРЕН АКТ- ПОДГОТВЯ СЕ ВОЙНА, ЗАРАДИ ПАРИ И ИНТЕРЕСИ, КОИТО НЕ НИ ЗАСЯГАТ И НЕ ЗАСТРАШАВАТ С НИЩО НАШАТА НАЦИОНАЛНОСТ!!! 
НО ПОВОДА ЗА КОНФЛИКТА, НЕ СА ХОРАТА, А ЗАРАДИ ВЛИЯНИЕ НА ДВЕТЕ ГОЛЕМИ СИЛИ-САЩ И РУСИЯ И ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ- ЕЛИТА, ЦИОНИСТИТЕ ! ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ НА ВЪРХА НА ПИРАМИДАТА, СА БОГОВЕТЕ НА ТЪМНИНАТА И МРАКА И ВЕЧЕ НЕ ИМ ОСТАНА НИЩО ДРУГО, ЗАТОВА И ВЕЧЕ ХАПЯТ ДОСТА ОТРОВНО..НО ВСИЧКИ ЗНАЕМ СЪЩО ТАКА, ЧЕ "ЗМИЯТА" ХАПЕ НАЙ-МНОГО, КОГАТО УМИРА....
ТОВА НЕ НАША "ВОЙНА", НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГРАНИЧИМ ОСТРО С ВСИЧКИ ПОЗВОЛЕНИ СРЕДСТВА, ЗАЩОТО СЕ РЕЖИСИРА ПОРЕДНОТО АНТИ-ЧОВЕШКО СЪБИТИЕ!!!!
НИЕ, СИЛНИТЕ БЪЛГАРИ СЕ ОБЯВЯВАМЕ ПРОТИВ ВСЯКАКВА ВОЕННА НАМЕСА, В КОЯТО ЩЕ УМРАТ ХОРА- НЕВИННИ, МЪЖЕ, ЖЕНИ....ДЕЦА, ЦЕЛИ СЕМЕЙСТВА! ПОГУБВАНЕТО НА ЖИВИ СЪЩЕСТВА, НЕ Е ПРИСЪЩО ЗА НАС-ХОРАТА, НО НИЕ СМЕ ЗАСЛЕПЕНИ ОТ ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ, МАТЕРИАЛНОСТИ И ЗАСПАЛО СЪЗНАНИЕ! НИЩО И НИКОЙ НЕ МОЖЕ БЪДЕ ПОВОД ЗА УБИЙСТВО НА ХОРА!!!
НЕ НА ВОЙНАТА!!!!

Моля вижте това видео и прочетете текста, защото трябва да се знае Истината: 




Един много логичен анализ:

Изходът от войната в Сирия ще разбърка картите на газовия пазар

Ако режимът на Асад падне, Катар може да построи газопровод до Европа, а това сериозно ще обърка плановете на Москва.
Изходът от войната в Сирия може да има сериозни последици за европейския газов пазар, тъй като враждуващите фракции са подкрепяни от основни играчи на газовия пазар – от една страна Иран и Русия, а от друга Катар, който иска да изгради нов газопровод до Европа през Сирия.
Катар ще е основния печеливш ако победят бунтовниците в Сирия.
Битката за Алепо и Дамаск може да предреши и бъдещите приходи на руския енергиен гигант Газпром. Гражданската война в Сирия, която навлезе във втората си година, обикновено се разглежда през призмата на човешките права. Когато става въпрос за геополитически измерения пък, се говори за сблъсъка между основните сили в Близкия Изток. Въпреки това от дълго време една друга тема се дискутира с половин уста от военни и дипломати в различните страни, ангажирани с разрешаването сирийската криза – енергийния аспект на конфликта.
И бунтовниците и сирийският режим се избиват помежду си, макар и несъзнателно, основно за чужди интереси

Въоръженият конфликт в страната отразява в много отношения схватката между основните играчи на световния газов пазар, а златната ябълка в случая е достъпът до един толкова голям и благоприятен в ценово отношение пазар като европейския. В началото на новия век Катар, който разполага с третите по големина залежи на природен газ в света и има достъп до огромното Северно находище в Персийския залив, за което спори с Иран, започна усилено да развива технологията за транспортиране на втечнен газ чрез LNG танкери. Доставките на втечнен природен газ позволяват на Катар по-голяма пазарна диверсификация. Дори така обаче, като се вземе под внимание географското разположение на страната, всичко зависи от сигурността в Персийския залив. В случай на конфликт между Иран и Запада, Техеран заплашва да затвори пролива Хормуз, през който преминават катарските танкери. Ето защо Катар иска да построи газопровод, който да заобикаля проливите. Емирството проучва възможността да построи газопровод до Европа по суша още от 2008 г. Газта за този газопровод ще бъде осигурена от Северното находище, което Иран нарича Южен Париж. По този начин Катар ще затвърди претенциите си над находището в момент, когато Иран е замразил развитието на газопреносната си инфраструктура заради санкциите, наложени от Запада във връзка с ядрената програма на ислямската република.
Октомври 21,2008 г. - Русия, Иран и Катар правят опит за фромиране на газов картел в сил ОПЕК. Това може да остане само история, ако Катар получи лесен достъп за своя газ до Европа.
За да осъществи своя проект, Катар се нуждае от разрешението само на 3 страни – Саудитска Арабия, Йордан и Сирия, която е единственият проблем, докато режимът на Башар Асад е все още на власт. Ето защо не е чудно, че Катар е един от основните поддръжници на сирийската опозиция. Все пак режимът на Башар Асад има верен съюзник в лицето на Иран - страната с вторите по големина залежи на газ в света – който отдавна иска да построи газопровод до бреговете на Сирия, тъй като това ще му позволи да изнася газ по цял свят. Заради западните санкциите обаче чуждестранните инвеститори не се осмеляват да инвестират в подобни проекти на иранска територия, а страните от Европейския съюз дори не биха обсъждали опция да купуват ирански газ. Все пак, ако иранският газ достигне средиземноморския бряг, това може да реши проблема. Дори ако западните енергийни компании отказват да купуват ирански суровини директно, Техеран може винаги да продава газ на Европа чрез посредници. В този контекст продължаващата сирийската криза е доста изгодна за Русия. Ако сирийската опозиция не успее да свали режима на Башар Асад, не може да става и дума за газопровод от Катар до Турция и Европа.
Ето защо, докато Катар, Иран и ЕС се борят за съдбата на Сирия, Газпром продължава да развива своите два мега проекта – Северен поток и Южен поток, които, ако са готови преди войната в Сирия да е приключила, може да позволят на Москва да запази позициите си на европейския газов пазар – нещо изключително важно за руския бюджет.
ИНАЧЕ ПОСЛЕДНАТА ИНФОРМАЦИЯ, ОТ КОЯТО НИ СЕ ДОПОВРЪЩА ОТ ПЕРВЕРЗИЯТА НА СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ:

ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДНЕС-1ВИ СЕПТЕМВРИ- ОТ РОЙТЕРС:
"...Обама се разплака на филм за чернокож иконом
Американският президент Барак Обама се просълзил, докато гледал филма "Икономът" (The Butler) на режисьора Лий Даниелс, съобщава Ройтерс. Лентата разказва истинската история на чернокожия служител в Белия дом Алън Юджийн, работил там три десетилетия при осем президенти.
"Знаете ли, гледах филма и се просълзих. Мислех не само за тези икономи, които са работили в Белия дом, но и за едно цяло поколение от талантливи хора, които не можеха да се изявят заради законите на Джим Кроу (за сегрегацията) и дискриминацията", каза президентът на САЩ,които също така e и лауреат на Нобеловата награда за мир....

оставямe коментарите на вас......
Ето и една статия, която ще ви даде още повече Светлина по въпроса: http://podmosta.bg/syria/ 



ВЕЧЕ ЛЪЖАТА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА:
НЕ НА ВОЙНАТА!!!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар