вторник, 18 февруари 2014 г.

Българин създаде чудо, което може да спаси множество човешки животи!


Тази сензационна новина бе разкрита от медиите и вестта, че българин е създал панкреас, благодарение на който ще може да се спасят хиляди диабетици по света, обиколи целия свят


Българин създаде чудо, което може да спаси множество човешки животи

Българин създаде чудо, което може да спаси множество човешки животи. Тази сензационна новина бе разкрита от медиите и вестта, че българин е създал панкреас благодарение на който ще може да се спасят хиляди диабетици по света, обиколи целия свят. Нашият сънародник, който е създал изкуствения панкреас, днес живее в САЩ, разкри Митко Кунчев, директорът на Математическата гимназия в град Русе – учебното заведение, в което се е дипломирал откривателят на това световно чудо, разкри „Новинар”.

Българинът, създал това уникално творение, е Борислав Ковачев. Той живее и работи в Америка от много години и е начело на екип, който създава кибернетични модели на невронни системи.

Последното му откритие било създаването на това сензационно творение – изкуствен панкреас, благодарение на който ще бъдат спасени животите на милиони диабетици по целия свят. Към момента това чудо на медицината преминава през тестове, а върху правата му са се втренчили десетки компании от целия свят. Митко Кунчев сподели още, че творението на Борислав Ковачев е било признато от светила на международната медицина, за което говорят и десетките награди, които е получил за това чудо.

Подобен сензационен проект е бил разработен и от друг български гражданин – проф. Мартин Минчев. Той работи към Университета в град Калгари, Канада. Неговата цел е създаването на бионичен човек, който ще бъде с изградени изкуствени вътрешни органи, сред които и панкреас. Този проект също е бил приветстван от целия свят и е завоювал огромни успехи в областта на сърдечната хирургия.

1 коментар: