сряда, 26 март 2014 г.

За вредните сладки зърнени закуски



спри с тези боклуци!

Отвсякъде ни заливат апели да консумираме зърнена закуска сутрин, за да сме здрави и слаби,но доколко този апел всъщност е здравословен и дали не е поредният рекламен трик за да се увеличат продажбите на продуктите?
Има разлика между калориите в 100 грама продукт и тези в една порция.Оказва се, че човек трудно може да се наяде със 100 грама от зърнената закуска и това до голяма степен заблуждава потребителите, които виждайки, че в 100 грама от продукта е съдържат малко калории или захар, смятат, че така се хранят здравословно и диетично. И реално погледнато с една порция зърнена закуска, която консумираме сутрин поглъщаме цели 18 грама захар.
„Здравословният“ вид на опаковката не е единственият рекламен трик
Зърнените закуски съдържат изкуствени подобрители консерванти, които са доказано вредни, както за здравето, така и за фигурата. Една то тези съставки е мононатриевият глутамат. Попаднал в организма, той действа като възбуждащ невротрансмитер и води до промени в поведението и дори ди пристрастяване при продължителна употреба.
Парадоксалното е, че храните смятани за здравословни, всъщност са едни от най-вредните и фактически не носят ползи за здравето, а му вредят.
Имайте предвид, че някой зърнени закуски имат толкова много мазнини и захар, че са достойни по-скоро за десерт, отколкото за закуска и то диетична или здравословна.
Наистина здравословната зърнена закуска трябва да има малко захар, почти никакви мазнини, никакви оцветители, подобрители, хидрогенирани масла и химически консерванти.
Ако искате наистина здравословна закуска опитайте: 
100 грама жито, 1 с.л мед, канела, 200 мл вода, 200 г орехи. Сварете почистеното жито на слаб огън с 200 мл вода за 30-40 минути, изцедете водата и сложете счуканите орехи, канела и мед.

Няма коментари:

Публикуване на коментар