четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Как да изберем Президент????!Част 1



Наближава времето, когато ще гласуваме за Президент на Република България...
Лично аз ще гласувам- с един голям червен маркер /вече закупен от близката книжарница/ и със сериозен резерв от псувни към кандидатите.Но това е моят личен избор и никого не карам да прави така.Всъщност аз така си гласувам от повече от 10 години, но хайде повече да не ви занимавам....
Та, когато става въпрос за избор, ще се постарая да дам няколко трактовки, които биха ви помогнали при избора на Държавен глава. Нямам идея защо толкова се отдава значение на избора на Президент, отколкото на кмет или областен управител- все пак последните си "играят" с разпределението на парите към конкретно място, но отново се отнесох....
Според Името на Кандидатите:
След като изберем управник, често се случва да стане така, че да сме силно разочаровани от неговите дела, драстично разминаващи се с обещаните. За да не се получава това, ето един важен ориентир  - името. В инициалите на името е закодирано всичко най-важно относно онова, което напиращият да управлява реално би направил, ако бъде избран - за страната, за своя град (община). Независимо от онова, което говори и обещава. И това е така, защото с встъпването си в длъжност,  той влиза в отношение с основната териториална енергия на страната (града, общината) си, неизменна през вековете.  А така също - и с енергията на своето име (звукът е енергия).  И от така получената комбинация, той не може да се отклони. Какъвто и човек да е сам по себе си, каквито и усилия да прави. Разбира се, пълната информация за бъдещите му управленски дела е скрита във всички звуци на неговото име - и лично, и фамилно - докато в инициалите е закодирано само най-главното, водещото. Но и то е достатъчно за ориентир. А текстовете по-долу важат не само за избора на президент, а и за избора на всеки друг управник, но само в България. Независимо на какво ниво - общинско, областно или национално.

Първият инициал (първата буква от личното име) показва изходната позиция, начините и действията на съответния управник, докато вторият инициал (първата буква от фамилното име) - крайните резултати от тези действия. Едни и същи са текстовете за инициалите на лични и фамилни имена, различни, обаче, са начините им на употреба. А за да се убедите, че интерпретациите по-долу наистина “работят”, най-добре е да направите проверка с произволен български управник от миналото, чиито действия и дела са добре известни.
Пример: башата на “демокрацията” у нас Андрей Луканов - (първи инициал А) - неговите действия са били задкулистни, на ръба на риска, мотивиран е бил от тайни групови интереси, с които е бил свързан. Ставало е дума за много пари, които идвали по неведоми канали и пътища. И още: за това как да направи странат си изцяло и дълготрайно зависима от тях. При последващо трайно обедняване и криминализация на населението и обогатяването на шепа хора. Л (вторият инициал) - 
Той е направил така, че е засилил духа на хората, направил ги е жертвоготовни в името на дадена кауза. За целта е използвал думите, чрез които е бил много убедителен. В реалността, обаче, декларираните добри намерения били използвани от външни и вътрешни сили за користни цели и с времето това породило растящ вътрешен хаос. Както и засилена емиграция на населението от страната.
А (инициал на лично име)  - Ще действа задкулисно, на ръба на риска, мотивиран от тайни групови интереси, с които ще е свързан. Ще става дума за много пари, които ще идват по неведоми канали и пътища. И още: за това как да направи страната (общината) си изцяло и дълготрайно зависима от тях. При последващо трайно обедняване и криминализация на населението и неправомерно обогатяване на шепа хора. Тук изключение от общото правило може да има само за военен или полицейски началник.
А (инициал на фамилно име) - Направеното от него ще е скрито -  ще се вижда едно, а ще става дума за друго.  Това ще носи голям риск, в съответствие с тайни групови интереси.  Големи количества пари, идващи по неведоми канали и пътища ще направят страната (общината) трайно зависима от тях. И ще породят трайно обедняване и криминализация на населението, както и неправомерно обогатяване на шепа хора.  Тук изключение от общото правило е само за военен или полицейски началник.
Забележка: Така, както е направено по-горе с инициала “А” в двата варианта - и от личното, и от фамилното име - трябва да се интерпретира и с останалите инициали по-долу. Като винаги се има предвид, че първият инициал (първа буква на личното име) означава действия и начини, а вторият инициал (първа буква на фамилното име) - резултати.
Б - Ще поддържа баланс на интересите в условията на небивал натиск от страна на външни сили, както и от техните вътрешни креатури. Ще балансира между няколко външни натиска, сключвайки многостранни договори и споразумения с тях.  Ще е готов на големи компромиси и отстъпки, но няма да забравя интересите на хората. Ще е склонен да налага чужди цивилизационни модели. Ще е харесван от широката публика.
В - Морални и духовни (религиозни) ценности и съображения ще са в основата на неговите усилия. Ще търси контакти и съдействие от българските емигранти. Ще говори с голям патос и ще създаде група от екзалтирани свои привърженици. Но ако влезе пряко в изпълнителната власт, лесно може да бъде манипулиран и използван от външни сили, вследствие на което ще се стигне до растящ хаос. Изключение може да има само ако е управник в сферата на изкуството, религиозните дейности и връзките с емиграцията.
Г - На финансови причини и съображения ще се основават главните му управленски решения. Ще се стреми да създаде условия за реализиране на мащабни бизнес-начинания с цел увеличаване производствените мощности. В усилията си ще се опира на едрия бизнес и на желаещите да произвеждат нови продукти. Но ще подкрепя монополистите, в ущърб на конкуренцията. Ще е свързан с интересите на мощни газови компании и електрически централи.
Д - Ще го движи едно главно желание - да въведе законност и ред. И ще ги въведе. А другото му желание е да създаде условия за отваряне на нови работни места, чрез външни инвестиции. Много ще иска и да помогне за повдигане на духа, образованието, културата и вярата на хората чрез ясно и точно очертани дългосрочни стратегии и переспективи. Така че всичко което направи той, ще окаже влияние и върху по-далечното бъдеще.
Е - Да събере под крилото си най-способните да създават, хората с творчески нагласи и лидерски дух, ще е главен негов изходен пункт, откъдето ще започват и действията му. Той смята, че като даде рамо на такива хора и като спре другите, които грабят, всичко останало ще се подреди по най-добрия възможен начин. И времето ще докаже, че е бил прав. Ако управлява повече време, ще съдейства за създаването на нов обществен елит.
Ж - Да помогне за търговските и културни връзки със съседни страни, и най-вече - със страни и народи с близка култура ще е негово основно задължение. Ще симпатизира на социални идеи и ще говори или пише така, че да създава атмосфера на ентусиазъм. Ще наблегне на образованието, на океанския и речния търговски флот, както и на пътното строителство. Но макар индиректно, ще влияе и за засилване контрабандата през границите.
З - Да действа смело, в унисон с националните (общински) интереси е главното от онова, което ще направи този управник. В действията си ще се опира на позабравените ценности, на традициите и на вътрешната сила на българите. И ще направи много за да стане България (общината) наистина силна, богата и независима, а хората - горди и с високо самочувствие. По време на неговото управление ще се изявят нови лидери, които ще бъдат висок пример за подражание.
И - Да промени инфраструктурата и общите условия за живот, за да направи страната (града) привлекателни за туристи, инвеститори и ценни кадри, които ще искат да живеят в нея (в него) - това ще е крайъгълният камък на неговите усилия. А другото е стремежът към свободно предприемачество и връщане самочувствието на хората. Докато е в опозиция, ще достигне голяма популярност, но след като сам достигне управленския пулт за повече време, ще създаде силна поляризация в обществените настроения, както и разцепление на обществото.
Й - Да управлява задкулисно и в тясна връзка с движението на големите пари, в сътрудничество с тайни организации и групировки и чужди финансови интереси е главното, на което ще се опира в своите действия. А другото е източване на общественото (национално) богатство. Ако се задържи повече време на власт, почти е неизбежно всеобщото криминализиране на населението и връщането му към феодална система от съвременен тип, с крупни собственици и абсолютна власт над бедния подопечен народ.
К - Ще търси финансово сътрудничество със силни партньори и това ще е основата на управленското му поведение. Ще е готов и на големи компромиси и отстъпки, стига до водят до реализизация на печалби. Дори и такива, които да са противоположни на дългосрочните национални (общински) интереси. Ще е подкрепян от крупна икономическа организация отвън, която ще управлява тайно чрез него. Но ще е харесван от широката публика, ще проявява желание да съдейства на обикновенните хора.
Л - Да засили духа на хората, да ги направи жертвоготовни в името на дадена кауза е главното, на което ще разчита в своите действия. За целта ще използва словото, чрез което може да е много убедителен. Реално, обаче, декларираните добри намерения ще бъдат използвани от външни и от вътрешни сили за користни цели и с времето това ще породи растящ вътрешен хаос. Както и засилена емиграция на населението от страната или общината.
М - Ако изчисти някои свои илюзии, с времето постепенно ще направи така, че страната (общината) му да стане финансово стабилна и преуспяваща. Това ще е и главният негов стремеж, а в негова помощ ще са някои много оригинални идеи. Ще си създаде екип от умни и можещи хора, които ще действат творчески, а не по готови шаблони. А другият му основен стремеж ще е да върне някои от най-успелите български емигранти, като им създаде преференциални условия в родината. Ще създаде добри условия и за творците в изкуството и главно в музиката.
Н - Ще пътува непрекъснато и ще създаде много бизнес-контакти с чужденци. Това и всичко онова, което ще последва, в крайна сметка ще стане причина за отварянето на много нови работни места. Ще действа изпреварващо, на базата на отлично проучване и прогнозиране и с най- дългосрочни стратегии и переспективи.Ще направи по-бърз и по-ефективен административния апарат. Но най-важното му постижение ще е съдействието му за създавенето на законост и ред, най-вече във финансовата сфера.
О - Ще е много справедлив и с това ще обединява хората. Ще премахва обществените търкания и противоречия, ще съдейства за засилване на “отборния” дух. Хората ще го обичат и неговата популярност ще расте. Но най-важното, което ще направи е, пряко или непряко да окаже влияние върху процесите, чрез които се подкрепя създаващия човек, носителя на оригинални идеи и творчески възможности. И ако се задържи повече време на власт, това ще има най-благотворно влияние за десетилетия.
П - Пътища, включително водни и въздушни, както и всякакъв род комуникации, а така също и образователната система - това са сферите, в които ще са неговите основни управленски ангажименти и усилия. Ще държи много за развитието на връзките и отношенията със съседни страни, и особено много - със страни с близка култура, ще съдейства да се увеличи търговския обмен с тях. Ще симпатизира на социални идеи и ще търси контакти с широката публика, предстоят му голям брой словесни изяви.
Р - Във всички свои действия ще изхожда от интересите на България. Иска да види страната (общината) си силна и независима, да следва тя собствената си траектория, а не чужди предначертания и интереси. За тази цел ще хвърли много усилия, опирайки се на историята и традициите на своя народ. Ще бъде смел и настъпателен, ще управлява чрез референдуми. Ще въведе строг контрол върху недвижимата собственост и върху строителството, както и върху всичко най-основно за българите. И в края на неговия мандат хората ще имат по-голямо самочувствие и ще го благославят.
С - Много страст и сила, но и големи задръжки се проявяват чрез него. И ако не потръгнат нещата, задръжките ще се увеличават. И обратното. Основен негов приоритет ще е строителството и недвижимата собственост, както и подобряване общите условия на живота. Ще изхожда от патриотични нагласи, опирайки се на широката подкрепа, която получава от хората. Ако е в опозиция, ще е много популярен, но ако сам е управник и се задържи повече време, управлението му ще доведе до силна обществена поляризация.
Т - В действията си ще изхожда от скрити интереси, зад които стоят крупни тайни сдружения и организации, поставили си за цел трансформация и контрол над обществото. А всичко това е необходимо на външни, имперски сили. Ще действа на ръба на риска, чрез много пари и влияние, идващи отвън. По време на неговото управление ще се засилят криминалните противообществени прояви. Изключение тук може да има само ако е военен или полицейски началник.
У - За да удовлетвори желанието си за мир, ще се стреми към дипломатически ходове и към тайни съвещания и договори. Много подходящ е за дипломат, а така също и за шпионска дейност.
Ф - Ще набляга на публичното говорене, понякога - и на писането. Много ще иска да поддържа отношения с българската емиграция в чужбина. Мотивиран е от духовни итереси главно, но неизбежно се появяват и пари, идващи отвън. Неговите специални идеи ще изглеждат неосъществими за околните и в един момент това ще го изолира от тях. Трудно може да се задържи повече време на власт.
Х - Той знае къде може да открие пари и най-вече - в съдружие с кого. Тъй че усетът му към успешното бизнес-партньорство е неговата изходна база за повечето му управленски решения и усилия. Но за да е успешен политик и управник, нужно е да разполага със значителна свобода за да прокара своите идеи. Ще акцентира на частното бизнес-предприемачество, а в края на неговия мандат хората ще са твърде доволни от управлението му.
Ц - Ще изхожда от стремежа си към налагане на законност и ред и към контакти с други култури. Ще набляга на своя професионализъм и на усилията си за догонване на напреднали страни, както и за инвестиции от същата посока. Ще разчита на голямата си осведоменост по отношение на въшната политика. Ще мисли и действа изпреварващо и стратегически, а ефектът от управлението му ще се усеща и след десетилетие.
Ч - Ще изхожда от стремежа си да открива творческата енергия у хората и много ще разчита на онези, които я притежават в изобилие. Ще разчита на способните да създават, а не на другите, които грабят. Особено що се касае до икономика и бизнес. С времето ще стане много популярен, хората ще го обикнат и за по-следващите избори те ще го изберат отново, за още един мандат.
Ш - Да осъществява контакти между хората и да общува с тях - това ще е изходна база за повечето му усилия. Ако се наложи - и на няколко езика дори. Често ще се налага да пътува от едно място на друго, ще иска лично да познава много обикновени хора и те ще го обичат. Ще подпомага изпадналите в беда и това ще му спечели слава. Ще говори с голям патос и ще създава чувство на еуфория.
Щ - Най-голямото негово желание е да види страната (града, общината) си силна и преуспяваща. Ще се опира на традициите и на патриотичните чувства у хората. А така също - и на всички най-достойни в своята област. Готово е да брани интересите на страната (общината) с цената на всичко. Един ден ще бъде популярен и обичан човек, който ще е преизбиран отново.
Ю - Може да работи с успех в дипломацията. Във всички случаи ще играе рискови игри, на ръба на бръснача, ще се превъплъщава в различни роли за да постигне отсрещни съгласия. Неговата изходна база е да представлява цели и интереси на други хора и организации. Ще търси компромиса и договарянето, дори и в противовес на националните (общинските) интереси.
Я - Да защитава интересите на изолирана общност, която действа задкулисно и разполага със скрита информация е главното, от което ще изхождат неговите решения и действия. А нерегламентираното преминаване на пари и стоки ще е техния скрит фокус. Ще има и екзалтиращи словесни изяви.
Очаквайте 2ра част....
PS:Нека не забравяме, че тези определения са строго условни и не са категоричен пример за истинност!
Политиците са Паразити!
Ники Христов

Няма коментари:

Публикуване на коментар