четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Как да изберем Президент????!Част 2



Продължавам с втората част на статията "Как да изберем Президент 2011 г."

Тъй като блогът е моето пространство, ще си оставя малко място за лични разсъждения и в случая искам да цитирам едно изследване на профайлъри, които определят политиците като серийни убийци, с всичките им прилики:


"L.A. Times: Политиците имат характерни черти на серийни убийциАвтори: Андрю Малкълм и Джоана Нюман

Като е ползвал опита си от стажа в полицията и се е позовавал на поведенчески профили, съставени от ФБР, Джим Къри е събрал серия от характерни черти, срещащи се сред представителите на няколко професии. Колекцията на Къри, който е вицепрезидент на Националната асоциация на полицейските началници, включва типични черти като привиден чар, прекомерно усещане за значимост, засилена склонност към многоречие, лъжи и манипулиране на другите, както и липса на угризения. Тези черти, както посочва Къри в свой публикуван анализ, са характерни за психопатичните серийни убийци. Но също така – следното твърдение може да предизвика разгорещени дискусии – същите черти били типични и за американските политици. (Бел. авт: Може би вече сами сте стигнали до подобни наблюдения? Бел. пр.: Да, стигнали сме, при това не само за американските политици.)
Мда. Като изключим жестоките убийства, нашите избрани властници показват много от същите характерни черти, присъщи на тия откачалки, които се надпреварват с полицията, а не се надпреварват за министерски кресла. (Бел. пр.: Защо изключваме жестоките убийства, авторе? Нима политиците и техните дипломати не забъркват войните, не се проявяват като най-безскрупулните военнопрестъпници и не легализират закони за задържане без причина, „правомерно изтезание“ дори на хора, срещу които още не са повдигнати обвинения и т.н., и т.н.? Това, че в „L.A. Times“ не сте свикнали да разглеждате политиците си от този ъгъл, не променя факта, че са серийни убийци от върхова класа – организирани в мафиотска клика!) Къри отбелязва, че серийните убийци са психологически способни да се занимават с мръсни дела, без да изпитват угризения и без да се опасяват от социални, морални или правни последствия.
„Те (тези черти) им позволяват да правят каквото си искат и когато го поискат“ – пише Къри. – „Колкото и да е иронично, абсолютно същите черти се наблюдават у мъжете и жените, които са привличани от позиции, свързани с власт и престиж в обществото, в това число политиците и техните чиновници.“

И таз хубава! А ние не само гласуваме за тези хора, ами плащаме заплатите им, като им поверяваме и държавната хазна, за да бъде харчена по мъдри начини. Не познаваме Къри чак толкова добре. Той може и да се опитва да ни манипулира с тези хладнокръвни изявления. Но пък, като се замислим…
Логиката на един британски политик: “Ако започна една незаконна война, това не ме прави престъпник.”
Къри добавя: „Въпреки че много политици ще отрекат наблюденията, че имат сходства със серийните убийци и някои представители на организираната престъпност, тези черти от профила на психопатите могат да се разпознаят сред редица властници и законотворци на всички нива от правителството.“
(Бел. пр.: Тъй като липсва ясен финал – благодарим за научното изследване на ФБР, което най-сетне ни дава официална информация за нещо, което иначе знаем отдавна. Все пак е друго, като го има черно на бяло.)"


И все пак да продължим с това как да изберем Президент-според Астрологията:

Най-важният астрологически фактор, от който съдим за качествата, недостатъците и приоритетите на държавния глава, бил той президент, крал или цар, е Слънце. Не само защото слънцето е център на Слънчевата система, но така също защото в хороскопа то показва как функционира главният интеграционен център, основната обединяваща сила. А най-необходимите качества за един успешен държавен глава са тъкмо тези - да обединява, да сплотява нацията, като създава онова необходимо ядро, около което се изгражда всичко най-важно. Като създава добро впечатление - и у нас, и в чужбина - и служи за пример. В най-нови условия, що се касае до евройпейските държави, Слънце олицетворява и пряката връзка и взаимодействието с по-големия интеграционен център - Европейският съюз. Нека сега разгледаме и някои конкретни примери, отнасящи се до нашата страна България.



И не на последно място, за да е успешен, българския държавен глава трябва да има и добре поставена Луна, олицетворяваща връзката и взаимодействието му с народа на страната. Както и добре поставен Сатурн - връзката и взаимодействието с правителството, а така също и добре поставен Уран - връзката и взаимодействието с парламента.А сега, в съответствие с горните положения, нека да разгледаме пет конкретни кандидатури, които са с най-големи шансове в изборната надпреварата с финал на 23.10.2011г. По азбучен ред те са: Волен Сидеров, Ивайло Калфин, Меглена Кунева, Росен Плевнелиев и Румен Христов.






Волен Сидеров / aka Тънкопишковец :)/ (19.04.1956) - Слънце в Овен - 4-ти базисен дом на България) - Ако бъде избран за президент, г-н Сидеров ще се опита да обедини българите на основата на националната култура, патриотичните чувства и териториалната цялост. В тези негови усилия ще бъде подпомаган от тайните служби (Плутон), които ще бъдат накарани, както никога досега, да работят “за ползу роду” (тригон Слънце - Плутон, при Плутон в Лъв). Той ще бъде подкрепян и от най-фанатично преданите на националната кауза българи, готови на саможертва. Слънце - Нептун опозиция: на Сидеров ще се противопоставят хората на изкуството, както и някои религиозни общности, а и той ще се противопоставя на тях. Слънце - Уран квадрат: ще влезе в продължителен конфликт с парламента, ще се стреми да го разпусне. Ще обяви война и на електронните медии, най-вече на водещите телевизии, които на свой ред ще се опитват да го злепоставят. Слънце - Марс квадрат: това е най-силният негативен аспект, тъй като Марс владее Слънце по диспозиция: Сидеров ще влезе в остър конфликт с военните и с кръговете около тях, които в крайна сметка ще го свалят. Луна в Лъв съвпад с Юпитер - връзката му с народа е силна, най-вече с изпитващите нужда от национална гордост.







Ивайло Калфин /Скитникът евреин/ (30.05.1964 - Слънце в Близнаци - 6-ти базисен дом на България) - Ако бъде избран за президент, г-н Калфин ще се опита да обедини българите на основата на възможностите за нови работни места и увеличаване на трудовата заетост. Но няма да му се удаде да го направи - Слънце не получава нито един добър аспект, а три много силни негативни аспекти. Слънце-квадрат Сатурн - ще влезе в траен конфликт с правителството (Сатурн), ще се опита да го събори, а и правителство ще се опитва да направи същото с него, докато в един момент държавната машина блокира. Този аспект показва още, че Калфин няма качества за обединител на нацията (принципът на разделението - Сатурн и принципът на обединението - Слънце си противостоят). Слънце квадрат с Уран - той ще влезе в траен конфликт с парламента и с електронните медии. Слънце квадрат Плутон - разнобой и конфликт с тайните служби. Диспозиторът на Слънце, Меркурий също получава само негативни аспекти, което допълнително говори за развитие на нещата в същата посока. А отгоре на всичко и Луна е зле поставена - заточение в Козирог - от което става ясно, че емоционалната му връзка с народа е слаба и няма шанс да бъде избран, за него ще гласуват само хората от твърдото партийно ядро.






Меглена Кунева /Мама Кокошка..ко-ко-ко/(22.06.1957) - Слънце в Рак - 7-ми базисен дом на България. Ако бъде избрана за президент, г-жа Кунева ще се опита да обедини българите на основата на тяхното миролюбие и техните страхове. А главни нейни помощници ще са обладаните от дух на отстъпчивост и готовност да жертват енергията и усилията на своя народ за външни интереси, в името на разбирателството, мира и спокойствието. Но по този начин тя ще влезе в траен конфликт с естествената посока на българите, с техния дух за победа и особено много - с най-смелите и непримиримите от тях, въплъщение на този дух. Слабо положение на Слънце по знак за президент на България. Слънце получава, обаче, два добри аспекта - от Нептун и Плутон - и нито един лош. От Нептун: в своята помирителна дейност г-жа Кунева ще бъде подпомагана от религиозни общности, от хората на изкуството и от някои самоизолирали се обществени групи. От Плутон: тя ще бъде подмагана и от тайните служби. Диспозитор на Слънце е Луна и тя е в Овен - 4-ти базисен дом на България: при своите компромиси и договаряния с партньори и врагове г-жа Кунева ще изхожда от патриотични чувства. Диспозитор на Луна е Марс, който се намира в Лъв и в 8-ми базисен дом на България: като израз на този патриотизъм, тя ще иска външна имперска сила да създаде нови военни бази в България.






Росен Плевнелиев /Малката Тиква/ (14.05.1964) - Слънце в Телец - 5-ти базисен дом на България. Ако бъде избран за президент, г-н Плевнелиев ще се опита да обедини българите на основата на тяхната творческа енергия, за да възкръсне и производството у нас. За да има повече продукция made in bulgaria. Той ще създаде добри условия за изява на най-креативните българи, на най-способните да създават във всички сфери. Ще бъде обичан президент. В тези свои усилия, Плевнелиев ще е възпрепятстван от някои изолирани групи на религиозна основа (Нептун опозиция Слънце). Както и от алкохолици, наркомани и хора с психически проблеми (Нептун опозиция Слънце). А така също и от хора пряко свързани с някои упадъчни форми на масовото псевдоизкуство, при засилена консумация на алкохол. Диспозитор на Слънце е Венера, която е в Рак и в 7-ми базисен дом на България. В 7-ми дом Венера стои добре: г-н Плевнелиев ще печели добро отношение на външните партньори към България, ще има способноста да обезсилва и нейните врагове. Венера получава само добри аспекти - от Сатурн, Уран, Марс, Меркурий, Юпитер, Северен възел. В своята външнополитическа дейност, Плевнелиев ще е виртуозен дипломат, благодарение на него България ще стане уважавана страна и ще заеме по-достойно място в Европа и света. За същото ще бъде подпомаган от правителството (Сатурн), от парламента (Уран), от електронните медии (Уран - телевизия, интернет), от публично изказани становища и речи (Меркурий), от образованите (информирани) хора (Меркурий), от силовите структури и от хората на действието (Марс), от съдебната система, от Църквата и от духовните общности и институции (Юпитер).






Румен Христов /Последният Седесар/ (27.12.1955) - Слънце в Козирог - 1-ви базисен дом на България. Ако бъде избран за президент, г-н Христов ще се опита да обедини българите върху основата на тяхната вътрешна сила и дух за победа. За целта той ще бъде подкрепян от най-смелите, най-решителните и най-енергичните - естествените водачи на народа. Така той ще повдигне рязко самочувствието и инициативността на българите, но няма да е склонен към отстъпки и компромиси в системата на Евросъюза, което ще създаде напрежение с външните партньори. Слънце получава само добри аспекти - от Юпитер, Плутон и Нептун. В своята обединителна дейност, той ще разчита най-много на вярващите хора, със силен оптимистичен дух (Юпитер), на религиозните институции и на съдебната система (Юпитер). Ще разчита много и на тайните служби (Плутон), както и на хората на изкуството (Нептун), на всички религиозни общности (Нептун) и на общностите в изолация (Нептун). Владетел на Слънце по диспозиция е Сатурн в Скорпион - 11-ти базисен дом на България, който на свой ред е в квадрат със собствения диспозитор Плутон. По някое време тайни групови интереси ще се намесят и това ще доведе до скрита, подмолна война срещу правителството с цел неговото сваляне, в която война ще бъдат намесени и тайните служби (Плутон). Сатурн получава тригон от Уран: при тези действия, Христов ще е подпомаган от парламента. Неговата Луна (връзката с народа) е в Близнаци (6-ти базисен дом) и в тригон с Венера. За Христов ще гласуват по-образованите (по-информирани) и миролюбиво настроени хора, които се надяват на по-добри професионални възможности, сред които ще има и не малко жени.



Това беше от мен!Надявам се,че изборът на българите /а не вярвам,че е този избор е предопределен от народа наистина/, няма да повлияе негативно на бъдещото развитие на държавата ни...

Мир на всички и Светлина по пътя ни....

Няма коментари:

Публикуване на коментар