понеделник, 12 март 2012 г.

Информационни Капани


Информацията, независимо вярна или лъжлива, поднесена с добри или с лоши намерения, крие своите клопки, в които човек лесно би могъл да попадне. 
Повечето от вас със сигурност са чували за т.н. “плацебо-ефект”. Положителният ефект върху здравословното състояние на човек, приел фалшиво лекарство, за което обаче вярва, че е истинско. 
Също така сме чували и за не един случай на “чудодейно” излекуване, който по същество представлява почти същото. Чрез силната воля съзнанието е способно да се справи дори без помощ отвън, каквато представлява плацебото. Това не бива да ни учудва, като знаем, че способността на мозъка да оказва влияние на физическо ниво, е доказана отдавна. 

Професор Робърт Йан има сериозен принос в тази насока. Той използва генератор на случайни събития, чиято работа е да генерира две числа - 1 и 0 - в абсолютно произволна последователност. Законите на случайността повеляват, че машината би трябвало винаги да генерира еднакъв брой от единици и нули, но през 70-те години той открива, че може да се постигне сериозно отклонение, така че едно от 2-те числа да се появява по-често. Йан спира случайни хора на улицата, карайки ги да се концентрират върху едно от 2-те числа. Повтаря опита си многократно и резултатът е недвусмислен – волята на хората, участвали в експеримента, предизвиква изменение в начина, по който генераторът действа.Тоест, ние до голяма степен създаваме собствената си реалност – това, което е вътре в нас, и до голяма степен това, което е около нас. Повечето хора не си дават сметка, че всяка мисъл представлява определена честота, която може да бъде измерена, и която си взаимодейства с честотите около нас. Ако си представим себе си като един радиоприемник, който е настроен на определена честота, тогава това, което се случва е, че той приема именно сигнали с подобна честота. Със сигурност неведнъж сте чували някой с негативна и черногледа нагласа да казва колко лош “късмет” има и колко не му върви в живота. Но късметът не съществува, той е отново същото – доброто или лошото, което до голяма степен сами привличаме. Ако се възприемаме като жертви, с които животът се отнася жестоко, тогава ще изпитваме все повече жестоки премеждия, те са част от нашето съзнание и то постоянно ги създава. Всичко това, разбира се, работи на подсъзнателно ниво. Не е достатъчно просто да си мислим едно или друго нещо, ако не сме наистина убедени в него на подсъзнателно ниво. Не можем просто да си кажем, че когато някой ни удари, няма да ни заболи, когато на подсъзнателно ниво информацията за това какво да очакваме е записана, и не сме се отървали от нея. Точно както ако някой ни каже, че приемаме плацебо, то тогава няма да има никакъв ефект върху нас.

    И тук е моментът да се спрем по-конкретно на капаните, за които става дума в заглавието, въпреки че основните точки са вече очертани и можете да се досетите за опасностите... Представете си, че лекарите ви кажат колко тежко болен сте и как няма надежда за вас. В този момент, ако волята ви не е достатъчно силна, в съзнанието ви започват да се оформят мрачните сценарии, след това е въпрос на време те да станат факт и на физическо ниво. Медицината грубо пренебрегва съзнанието като основен фактор за лечение и разболяване. По тази причина е не само безполезна в много от случаите, тъй като лекува само симптома, вместо причинителя; но и опасна, когато става дума за многобройните случаи като гореописания.

    Същият капан ни дебне и на медийно ниво, затова е много важен начинът, по който възприемаме една или друга информация. Наред с традиционните негативни новини, които ни заливат от медиите винаги, напоследък постепенно в някаква степен се дава гласност и на теми, свързани с глобалните конспирации. Това не е случайно, тъй като информация за това колко могъщи са хората зад кулисите на световната власт и какви са конспирациите, които организират срещу нас, би могла лесно да ни обезкуражи и да постигне обратен ефект на този, който би трябвало да постигне на пръв поглед. Сред множеството хора в публичното пространство ( В това число издаващите книги-"Тайната" и филми- "Цайтгайст" сериите са пример за това..Анонимните с техните манипулирани революции и тнт. ) със сигурност има и поръчкови – контролирани личности, и такива, работещи искрено за пробуждането на масите. 
Често, обаче, ефектът от работата и на двете групи може да бъде еднакъв. Ако възприемем цялата тази информация по начин, че да възприемем създаването на нов световен ред ( В най-отрицателния смисъл на думата – този, създаден отново от хората зад кулисите, дирижиращи събитията в световен мащаб ) като нещо неизбежно, тогава ние работим в негова полза. Ако обаче информацията предизвика у нас тотално отхвърляне на подобна действителност и желание за промяна, в която да вярваме, тогава информацията, поднесена с лоши или с добри намерени, ще бъде с положителен ефект за нас и света около нас.....
КАЗАХ!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар