понеделник, 12 март 2012 г.

Асцентиум- наука и знаци



През март, 2011-та, двама американски учени -Джонас Муриека и Деян Стойкович предложиха радикална хипотеза, допускаща, че ранната вселена е притежавала по-малко пространствени измерения от трите, които знаем днес. В тяхната "Хипотеза за
клонящи към нула измерения",  те предполагат, че веднага след Големия взрив вселената е имала само едно измерение в пространството и едно времево измерение. С други думи екстремно горещата вселена тогава е представлявала само една линия.

Според тях в определен момент от охлаждането се е появило второ пространствено
измерение и така тя е станала равнинна. После, след по-нататъшното охлаждане и разширение, в един момент се появява трето пространствено измерение и вселената се превръща в 4-ри измерна - такава, каквато я виждаме днес.
И интересно - те предполагат също, че в някакъв момент от бъдещето нашата 4-ри измерна вселена може да премине в 5-измерна вселена притежаваща 4 пространствени
измерения и 1 времево измерение! Тази хипотеза решава много проблеми в космологията - такива като ускореното разширение на вселената, несъвместимостта между релативистичната и квантовата механика, тъмната енергия, хигс бозона и т.н.
Някои експериментални доказателства също са в подкрепа на тяхната хипотеза. Но учените не бяха наясно кога ще се осъществи този преход от нискоизмерна вселена
към по-високоизмерна. Те допускаха, че това ще се случи, когато енергийното ниво надвиши определен праг. Смятам, че тази хипотеза е може би най-елегантното и добро обяснение на еволюцията на нашата вселена и на нейното възможно бъдеще и аз бих искал да предложа един вариант за това как точно е започнал този преход от нискоизмерна към по-високоизмерна вселена.Не съм убеден, че енергийните полета на вселената са тези, които определят момента на прехода в измеренията.
Докато преходът в измеренията е общ феномен на вселената, защото настъпва едновременно в цялата вселена, енергийните полета са локални и варират в различните райони. Следователно задействането на прехода от енергийните полета е малко вероятно.
Мисля, че преходът на вселената от ниски към по-високи измерения се стартира когато разширяващата се вселена се затвори сама в себе си и се слее в едно по-високоизмерно пространство, което тя обгръща.

Например двуизмерната "линейна" вселена от 1 пространствено измерение плюс време се разширява и в двете посоки. Но има дребни несъвършенства в нейната траектория на разширение. Тези несъвършенства съответно предизвикват изкривяване на това разширение и в крайна сметка двата края на линейната вселена се срещат. В тази точка линейната вселена се слива в едно вече затворено 3-измерно пространство -
2 пространствени измерения плюс време. Пространство, което се затваря  и спонтанно превръща себе си в пространство с допълнително измерение. Не е нужно да се обяснява, че цялата материя в него също става триизмерна, доколкото на най-фундаментално ниво материята е просто проявление на пространството, подобно на вълните в океана.

Би било ценно да се отбележи, че дори Струнната теория предсказва 11 измерения
на пространство-времето, като 7-те допълнителни пространствени измерения са твърде дребни и са "свити" в сегашната ни вселена, поради което нямат каквото и да е проявление. Така че преходът към по-високо измерение ще накара едно от "свитите" измерения внезапно да се "отпусне" и да се прояви. Разширението няма да спре до тук. Вече формираната равнинна вселена отново ще продължи да се разширява. И отново разширението ще я накара да изкриви самата себе си, като равнинната вселена ще се слее в четириизмерно пространство - 3 пространствени измерения плюс време - пространството вече е затворено. Това води до спонтанно преобразуване до настоящата 4-ри измерна вселена. Ние сега сме в тази точка и
нашата четириизмерна вселена, както сочат наблюденията, се разширява. И се знае, че разширението се ускорява.
Подобно на предишните примери, това разширение в определен момент от бъдещето ще доведе до затваряне в себе си. Всички краища на нашата вселена ще се доближат.
И тогава ще се случи нашият спонтанен преход към петото измерение.
"Но кога?", ще зададете този въпрос?
Не мога да отговоря на въпроса кога точно това ще се случи,защото и аз не знам отговора. След милиард години в бъдещето? След хиляда години в бъдещето? През тази година, следващия месец, утре...? Може би.... Но мисля, че единното съзнание, което обитава дълбоко в лоното на нашето същество, което е напълно еднакво във вас, в мен и в който и да е друг, познава този момент....
Сега то комуникира с нас чрез безброй знаци.
Да се подготвим за нашето бъдеще.Затова аз мисля, че преходът е предстоящ.
Той ще се случи по време на нашия живот и ще трае едно мигване с очи. И какви са тези знаци?

Един от най-старите символи на прехода е Уроборос и неговите различни варианти присъстват почти във всяка древна култура. Като започнем от Египет, Индия, маите, ацтеките, Скандинавия, Гърция, минем през алхимията, гностицизма и стигнем до още много други имена. Да, тези знаци са били тук от вечността, но едва сега техните послания са били разкрити. Имало е различни интерпретации, че това е символ на цикличната природа на вселената, което също е истина. Преходът, в края на краищата, е цикличен по природа, напредващ към светове с все по-високи измерения преди всичко отново да се свие в точката на нулевото измерение, където дори и времето не съществува...И цикълът пак започва отново.
Ясно е, че Уроборос е поразителен символ на прехода. Краищата на змията, която
символизира вселената, се срещат в точка, в която се задейства вселенското издигане към следващо по-високо измерение. 

Дори и в най-простия аспект на нашето съществуване преходът е представен в брачната халка, която се носи от деня на женитбата, и бележи прехода от живот на един индивид към споделен от двама живот. Пълният със светлина диамант в центъра на халката е точката на сливане. Точката на прехода. Други знаци са разпадащите се стари йерархии и моделите, които се налагат около нас,  промените в Земята и в слънцето, които се случват точно в този момент, многото тайни, които неочаквано започват да се разбулват.

Ще оцелеем ли след прехода? Ако да, ще бъдем ли същите и как ще изглежда животът ни в 5-измерен свят? Ние несъмнено ще преживеем прехода, понеже ние по природа сме безсмъртни същества по душа.
Ние сме едно цяло - едно безсмъртно същество, притежаващо 7 милиарда усещания. Така че тук няма нищо страшно. Нека течението ни носи напред. Осъзнаването на тази истина единствено ще освободи Азът, който е в нас. В 5-измерната вселена нашата форма ще бъде напълно различна.Ще бъдем ефирни.Дори сега, част от нашите неуловими индивидуалности,
 такива като съзнанието и мислите, живеят в по-високи измерения. В 5-измерната вселена разумът ни ще бъде в още по-високи измерения и поради това ще продължи да е неосезаем. Но ще бъде много по-лесно да комуникираме мислено. Фактически всички комуникации ще бъдат ментални.
В сравнение с настоящия свят, отварянето на още едно пространствено измерение ще умножи многократно нашите свободи.Благоденствието ще бъде наше правило и изпълнените ни със светлина форми ще имат способността да са видими. Храна ще ни бъде светлината и нищо друго. Ще имаме още по-възхитителна ДНК, чрез съдържащият се Въглерод-7, която ще може директно да взаимодейства със светлината и да я поглъща. В 5-измерната вселена Въглерод-7 ще бъде в стабилно състояние. Парите и технологиите ще бъдат излишни и следователно без значение. 

Ще попитате - ще се издигне ли всяка отделна личност от сегашния свят?
Това е труден за отговор въпрос, доколкото това е избор на индивида да се слее с по-светлата реалност на 5-то измерение или да продължи със своите пристрастия, които той или тя отказва да изостави. Макар че вселената ни ще умре в сегашния си вид, има много 4-измерни вселени или по-малки, които са готови да приемат такива души и да им позволят да продължат със своите страсти. Как тогава някой може да си гарантира място в 5-измерния свят?

Осъзнай, че няма деление между теб и който и да е друг...
Обичай другите и така обичай и себе си безусловно...
Отнасяй се без умисъл, преднамереност или лицемерие...
Бъди скромен...
Очаква ни един невероятно красив свят...
Ние ще бъдем красивото му проявление...
Нека се подготвим за Издигането...

Няма коментари:

Публикуване на коментар