четвъртък, 10 май 2012 г.

Защо Не Се Говори За Това? Кой убива Момчетата ни?!!!!

Някои масови химикали увреждат подрастващото тяло сериозно и трайно. А тепърва започваме да разбираме защо някои синтетични химикали увреждат много повече момчетата.  Смятам, че всяко дете трябва да разкрие целия си вроден потенциал, а ние им го отнемаме. Отнемаме го от нашите деца. Защо Не Се Говори За Това? Според мен - защото е Страшно!!!

Факт е, че днес има все по-малко мъжки и сред хората, и сред жабите и рибите. Химикалите ни тласкат към най-бързото развитие на видовете досега.От играчки до шампоани -плуваме в странни нови съставки едва сега научаваме, че мъжете са най-засегнати. Учените казаха на правителството:"Това е наистина сериозно!".
Предупрежденията са много.Нарастват доказателствата, че нещо не е наред с половото здраве на мъжете.
За 50 години в световен мащаб има 50% спад в броя на сперматозоидите. Стерилитетът при мъжете и аномалиите в спермата са драстични. Случаите на рак на тестисите са удвоени за последните 20 години. Въпросът е: ЗАЩО? 

Според учени вината е в конкретни химикали, създадени от човека.
Те смущават мъжките хормони и внасят хаос в основните елементи на половото развитие на мъжете. Проблемът е, че тези химикали са навсякъде.
Не чак толкова отдавна Земята била по-обикновено място. Преди 60 години синтетичните химикали били футуристична новина. Оттогава химическата промишленост разработи над 90 000 съставки. Огромната част от тях не са изследвани за последици върху хората.  През последните 50 години създавахме и разпространявахме химикали навсякъде. През следващите 50 може да открием какво сме направили.
Както с "Титаник": виждаме айсберга, но не можем да обърнем кораба. Тези химикали се намират буквално във всеки потребителски продукт. Тези като Бисфенол-А втвърдяват пластмасите и ги правят нечупливи. Други химикали, наречени "фталати", правят пластмасите меки и гъвкави. Химикалите карат козметиката да ухае свежо и ароматно. Те правят тъканите устойчиви на петна, а компютрите - огнеустойчиви. Но как пуснахме на свобода едно чудовище?
Ето един стряскащ пример: при млади мъже /студенти/ броят сперматозоиди  спада рязко за последните десетилетия. Младежите дават по-малко от половината  от спермата, в сравнение с бащите си, а до 85% от сперматозоидите в нея  имат аномалии. В клиника за безплодие към университета в Рочестър изследователи анализират кризата с качеството на мъжката сперма. Промяната в качеството и количеството сперма е внезапна и драматична.В началото от 10 наблюдавани донора одобрявали 7 или 8, които имали много добър брой и подвижност на сперматозоидите. 

После подборът на донорите станал все по-труден, защото забелязали, че сред студенти на една възраст, само 3 или 4 от 10 кандидати имали желаните показатели. В крайна сметка показателят на СЗО, който определя мъжа като "стерилен", се смъквал постоянно. В началото той бил 60 млн/мл, после паднал на 40 млн/мл, в момента е 20 млн/мл, а се говори да бъде свален на 10 млн/мл. Защото при спермограмата не трябва много мъже да останат "под летвата".Зад тази статистика са стотици хиляди млади двойки, които зачеват с много мъки. 
Бях втрещен колко случаи на безплодие има днес в обществото.  Три неща участват в оценяването на качеството на спермата: брой сперматозоиди,  скорост, т. е. колко са подвижни - наричат го "мобилност" или "мотилитет", а третото е морфология. 
Това, което вкарваме в природата, ни влияе. Отдавна се притеснявам. Не мисля, че околната среда не влияе на моята репродуктивна способност. Според мен това се подразбира. Това, че химикалите могат поразително да засегнат мъжката плодовитост е доказан факт за природоизследователите.  Много от химикалите са устойчиви, т. нар. "стари химикали", като ДДТ.  Има доказателства, които предполагат, че пестицидите действително могат да изменят развитието на тестисите или на пениса при животните, които ядат обработени растения.  Доказателствата, че химикалите водят до полови аномалии, далеч не са само при дивите животни. И защо това да не влияе на хората, след като влияе на дивите животни?Разбира се, че има разлики, съотношението не е 1:1.

Тестисите са част от мъжката ендокринна система: мрежата от жлези, която  регулира много функции на тялото. Те стимулират растежа, регулират обмяната на веществата и управляват размножаването. Жлезите освобождават хормони - химическите вестоносци на тялото. Половият хормон тестостерон е химическият вестоносец, който играе основна роля в половото развитие на мъжа.  Някои синтетични химикали могат да разрушат или да блокират работата
на тестостерона в тялото, с което трайно да увредят половото развитие на момчетата. Това разрушаване на система на човешкото тяло е може би най-сериозната неумишлена последица от химическата революция на ХХ век. Химическата промишленост е едва на 100 години, но преобрази света. Втората Световна война ускори търсенето на безброй нови продукти: медикаменти, хранителни добавки, синтетичен каучук, найлони пестициди. До началото на 50-те химическата промишленост произвеждаше стотици, а след това - хиляди нови съставки. Един продукт предизвика революция в начина, по който живеем - пластмасата. Буквално всички нови съставки идваха само от един източник - петролът. Синтетичните химикали направиха модерния живот възможен. В началото малцина се опасявали, че те могат да бъдат опасни. Пестициди като ДДТ са били смятани  за безвредни, дори за полезни. През 60-те години природата показала по-различна картина, когато химикали като ПХБ и диоксините опустошили околната среда. 
Oт началото на 40-те години насам тези хора в детеродна възраст са били изложени на прекомерни количества от тези химикали.
След това към 1950 година се родило първото поколение деца, изложени на тези химикали. Най-застрашени от токсичните химикали са не възрастните, а децата и бебетата. А тези, които са най-уязвими, са все още неродените. Безспорно най-сериозните последици са върху нероденото дете: защото последиците са постоянни и защото плодът почти няма защити срещу тези химикали. В този период всички клетки започват да се делят и да се развиват в органи. Това може да започне преди шестата седмица след зачеването. Доскоро лекарите смятаха, че плацентата пази плода от заразяване, но в утробата няма такава защита. Всичко, на което е изложена майката, е в сила и за плода. Разликата е, че плодът е изключително чувствителен, много пъти по-чувствителен от майката и затова опасността  е Много По-Голяма.

КАК МОМЧЕТАТА СТАВАТ МОМЧЕТА?:

Няколко седмици след зачеването ембрионът не е нито мъжки, нито женски.
Половите хормони ръководят процеса дали плодът ще стане момче или момиче.
През седмата седмица започва развитието на мъжката репродуктивна система.
Вероятно химикалите са причина за двукратния ръст на вродените генитални дефекти  при мъжете. В този момент момчето започва да става момче. Ако не може да премине тази фаза с всички необходими процеси, които протичат при изключително ниски нива на хормони, това момче няма да може да стане пълноценен мъж -по отношение на това, което трябва да има един мъж. След раждането бебето е изложено  на химикалите в кърмата на майката. Няма спор, че когато покажете, че в майчиното мляко има замърсители, а после от същите бебета вземете проба от урина или кръв и покажете, че тези замърсители не напускат бебето, а остават в него,
това е нещо революционно. 
Но вече десетилетия химическата промишленост предпочита да не изследва продуктите си върху тела, които все още растат. Чрез резултата при възрастното те искат да предскажат как би се развивало това малко тяло от 1, после от 20 клетки, с прекрасно ръководено развитие. В утробата се изгражда бебе, елемент по елемент и ако нещо влезе там и се смеси с някой от градивните елементи: отделителната система, нервната система, мозъка и пр.,детето е непоправимо увредено завинаги, няма как да го построите наново. 
Заплахата на химикалите за момчетата пречи не само на нормалното развитие. Тя може да бъде заплаха за оцеляване на биологическия вид. Нови изследвания показват, че все повече мъжки бебета са недоносени. Има сигурни доказателства, че химикалите убиват момчетата в утробата. Все повече изследвания показват, че между оплождането и раждането с момчетата се случва нещо.Най-общо казано, те умират, преди да са родени......!!!
Индустрията и правителствата подозрително мълчат по въпроса. Те показват спорадична загриженост, но казват, че няма доказателства.
Омаловажават спада в раждаемостта като "случайност", "грешка при изчисленията"и т.н.
Спадът в ражданията на момчета е факт по целия свят. В над 20 високоразвити нации има тайнствен спад в ражданията на момчета. От 1970 досега това е довело до почти 3 милиона момчета по-малко. Застрашени са не само силнозамърсените зони -Опасността живее и в нашите домове: в химикали, с които боравим всеки ден. Децата са постоянно изложени на над 1000 синтетични химикала.
Те са в компютрите, дрехите,мебелите, спалното бельо,във водата, която пият и във въздуха, който дишат.  Навремето замърсяването беше нещо, което засягаше някой друг: ако работиш във фабрика или рафинерия, имаш тежката съдба да се тровиш. Замърсяването не идва само от комин. То е в телата на всички нас.Станало е част от химическия обменна тялото. И се натрупва бързо.Този порой от синтетични съставки превръща ежедневния живот в отровно минно поле за момченцата. Всички химикали, свързани с мъжките репродуктивни проблеми, са от петрол. За всички продукти, с които боравим днес, изходната суровина е изкопаемо гориво. В общи линии се извършва следното: имаме крекинг, отделяне на суровия петрол, на природния газ, който добиваме от земята, рафиниране и получаване на вторичните продукти, чрез които е възможно получаването на тези продукти. Петрохимикалите, наречен фталати, се използват за всичко: от козметика и интравенозни системи до опаковки за храна и детски играчки.
Прочетох някъде, че Центърът за контрол на заболяванията е открил фталати в почти всеки човек в сащ /умишлено го пиша с малки букви/ и те преобладават у жените в детеродна възраст. Има и данни, че фталатите водят до драстични изменения в мъжкото поколение. Фталатите в тялото и в кърмата се свързват с разстройването на нормалното полово развитие на момченцата. Резултатите, които вече се наричат "синдром на фталатите", са намаляване на мъжествеността, вероятност от смаляване на гениталиите, незавършено слизане на тестисите. Много меки играчки съдържат фталати, въпреки че те могат да излязат и да се окажат в тялото на детето. Фталатите правят играчките нежни и меки. Те са основата на индустрията  на безопасните играчки , защото децата не се нараняват от нежни и меки играчки. Фталатите са широко използвани в продуктите за лична хигиена: 3/4 от цялата маркова козметика, дезодоранти, гелове за коса, шампоани и сапуни, съдържат фталати. 
В козметиката те залепват към кожата и задържат там парфюма. Те са много добри за приложение при парфюми, защото проникват през кожата, влизат и носят парфюма със себе си. Това увеличава живота на парфюма. Те са в балсамите за коса - те правят косата красива и бляскава и можете да я укротите. Изглежда чисто, мирише чисто, усеща се чисто, пропагандират ни, че този продукт е чист и е много трудно да го погледнем като мръсен, заразен, отровен. Трябва да се преодолее един закостенял шаблон. Това е крем за кожа - мажете си ръцете, не го ядете. А след няколко минути кремът по ръцете ли е? Не, няма го. Къде е? Той не се е изпарил, влязъл е във вашето тяло..... 
Един конкретен фталат в пластмасите създава огромна тревога за това къде и върху кого го използваме. Навсякъде в отделенията за новородени стои една от най-масовите пластмаси –PVC (поливинилхлорид). Този гъвкав материал съдържа фталат, наречен DEHP. DEHP е класифициран от няколко служби като "отровен за възпроизводството".Това значи, че той засяга развитието на репродуктивната система на човека. Не е за вярване, но PVC се използва за медицински прибори като катетри и системи за кръвопреливане. Много изследвания показват, че DEHP в тези прибори може да се отдели от винила и в огромни дози да се окаже в крехките детски тела. Средностатистически човек би поел 30 микрограма DEHP на кг дневно, това се смята за безопасна дневна доза. Но в болницата едно бебе или дете може да получи 200 пъти по-високо излагане. Това може да продължи дни, дори месеци. Нежните органи на недоносените момченца са особено податливи на увреждане. Най-очевидният ефект при развитието е атрофията или свиването на тестисите. В някои болници приборите от PVC вече се подменят с нетоксични пластмаси.
От всички химикали, които предизвикват тревога,най-печално известен е  Бисфенол-А.От този химикал се произвеждат над 3 млн тона годишно. Той е суровина за една от най-масовите в потребителското общество пластмаси -поликарбонат. Той е твърда и здрава пластмаса, използвана в голяма гама продукти: от компактдискове до бебешки бутилки. Той е в центъра на буреносен дебат за общественото здраве. Доскоро повечето от нас не бяха и чували за Бисфенол-A, но той е около нас вече доста време и едва напоследък разбрахме степента на неговата опасност. За пръв път Бисфенол-A е синтезиран през 1891 от руски химик. Тогава са били създавани огромни количества синтетични химикали тоест надали при БФА целта е била печалба .Едва към 1930 се разглежда търговската употреба на съставката. Към 1940 г. Бисфенол-А се разработва като лекарство за хормонално лечение, защото той влияе като естроген при лабораторни животни.  Повратната точка е при откритието, че БФА може да служи при пластмасите:  за прозрачни удароустойчиви съдове за храна.  Сега ролята му на синтетичен естроген отново броди сред нас. При толкова системи вече е изследвано, че през критичния период на оформяне на половите разлики, периодът на развитие на мозъка, на панкреаса, той се намесва в работата на всяка от тези системи. Този химикал е пример колко много можем да объркаме. Когато става въпрос за бебешко шише, то със сигурност привлича вниманието на всички родители, които казват "Моля? Какво казахте?"" Отгледах децата си с тези бутилки; чак сега ли го казвате?" 


Не се съмнявам, че нещата в нашата околна среда ни влияят на много нива и най-вече - дълготрайно. Майката не е длъжна да бъде инженер- химик. Това не е нейна работа. Бащата също не е длъжен да бъде инженер-химик. А е нелепо ние да тръбим за тази отговорност. Както и да се погледне,Бисфенол-A и фталатите са опасни  за мъжката репродукитвна система. Въпреки това годишно се произвеждат  милиони килограми от тези химикали.И отново въпросът е "Защо?"   
Напълнихме милата ни Земя с химикали, за които знаем, че могат да се прехвърлят от майката на плода и да засегнат развитието на поколението. Aко не променим производството и освобождаването на тези химикали, ще видим повсеместна дисфункция сред човешката раса. Безопасността на синтетичните химикали е тема на безкрайни спорове, но никога вече няма да живеем в свят без тях. Ще минат десетилетия,  преди да разберем какво сме направили, но вече е ясно, че променяме завинаги половото развитие на момчетата. Вижте колко време е нужно идеята за глобално затоплянеда бъде възприета в обществото /което пък е друга тема, защото това е лъжа/. Несъгласните продължават да са много. Това не е страшно - то ще се случи след цели три поколения. Но ако става дума за вашите деца и внуци - това вече е друго нещо. Синтетичните химикали не само увреждат здравето на момчетата -те може би слагат край на нашия вид такъв, какъвто го познаваме. Мисля, че тази лавина от химикали, които се появиха през изминалия век и които са непознати за химията на тялото, ни тласка към най-радикалното развитие на видовете досега.Те променят кои видове гени се предават на следващото поколение и кой няма да може  да има потомство. А това е определението за еволюция. Мисля, че днес се случва точно това......
КАЗАХ!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар