понеделник, 20 август 2012 г.

Топ 10 на тайните общества

Този път няма да пиша уводи и заключения, оставям изводите на вас....приятно /доколкото може да е/ четене!

10. Ordo Templi Orientis


Известни членове: Алистър Кроули

Ордо Темпли Ориентис /О.Т.О./ се превежда като: Рицарите от Ордена на Ориента. Това е мистична организация, която води началото си от ранните години на 20 век. Също като секретността на фримасонските ложи, така и О.Т.О. се увличат по ритуалните и окултни практики, както и членовете по подобие на масоните, постепенно променят обществения си статут само като имат успех и в нивото на престиж вътре в организацията.
Главната философия на това общество била да вярва в ню ейдж, езотерични принципи и практики като метод за реализация на истинската същност. Известният окултист и ексцентрик Алистър Кроули създава основната система от ритуали, включително един манифест, кръстил го "Mysteria Mystica Maxima" . По-късно става и водач на това общество. След неговата смърт, влиянието и популярността на О.Т.О. започва да спада, но доколкото знам, те си съществуват и до днес- с централно седалище в Щатите, с много клонове в Европа- Великобритания, Германия, Франция, Норвегия, Финландия, Швеция  и др. /в България има клон сигурност:
http://otocampkhephera.com/

Тайни практики:
Най- важният ритуал е бил фиксиран върху сексуалното начало. Много практикувани били ритуалите: "Обожание на Фалоса" и "Магията на мастурбацията" /звучат като Порнофилми днес, а може би не е случайно това.../


9. Групата Билдерберг



Известни членове: Затворена група и членство,  с наследствени участници като кралските фамилии на Испания и Холандия, членове на Световния банков елит, както и представители на големи корпорации.

Билдербергите не са тайно общество като цяло, но те процедират под нещо като покривало от тайнственост, което пък ги прави обект на неспирна конспирация и критики. Групата води началото си от 1954 година и оттогава те се събират всяка година на тайни места /от няколко години не толкова тайни/ и провеждат нещо като конференция без отворени врати, с гост лектори- световните лидери, капитани на голямата индустрия и медийни олигарси. Билдербергите се стартират с идеята да се противопоставят на анти-американската инвазия в икономически и общиствен аспект след ВСВ, но с течение на годините и размиване на някои идеали, принципите на групата се трансформират по-скоро като официални оргии на скучни дъртаци и пенсионирани членове от други тайни организации.

Тайни практики:
Групата стана известна и противоречива с това, че провежда събиранията си при закрити врати и това, че никакви съществени детайли за това какво се обсъжда там, не излизат наяве. Това, че ги охранява полиция, въоръжени пазачи и че над зданията им прелитат хеликоптери за наблюдение отвисоко, не значи ,че правят нещо голямо. Моята интуиция ми казва, че по-вероятно е групата да е създадена и да продължава да съществува като фишек за пред любителите на конспирацията- такива като Алекс Джоунс и компания, които по цял ден грачат на мегафони пред вратите им. Не вярвам изморени от живота кралски особи, висши чиновници и  алчни банкери да  извършват тайни ритуали....но това е мое мнение. Но за едно съм съгласен- при всички случаи Билдербергите със сигурност са част от идеята за НСР!


8. Хашишините- орденът на наемните убийци



Известни членове: Няма данни

Хашишините или Низари е било тайно общество от мюсюлмани-наемни убийци, които имали сериозна роля в Близкия Изток през 13 век. Обществото било основано то Шийтите Мюсюлмани, които били изгонени от други религиозни течения и се събрали с идеята да създадат утопичната шийтска държава. И защото били малобройни, те усвоили  "мръсните номера" в битките със своите врагове като: шпиониране, саботаж и най-вече политически убийства. Хашишините винаги са успявали да инфилтрират свои къртици сред вражеските редици и с цел да бъдат активирани, когато му дойде времето. Те били известни с точната си преценка и когато убивали, не оставяли косвени жертви, както и с умението си да убеждават чрез сплашване на целта. Както съм чувал и чел, вражеските лидери се будели сутрин със забита кама до главите им и бележка: "Ти си в наши ръце"! Много скоро след основаването си, легендата за тях се разчула и като заместители на монголите, те се превърнали в най-известните наемни убийци. Говори се, че дори, че Крал Ричард Лъвското сърце ползвал техните умения.

Тайни ритуали:
Няма много данни за тяхната специфика в ритуалите и това, което пиша е по-скоро част от легенди и предания. Най- известния слух за тях е, че ползвали наркотици и интоксикиращи вещества преди битка. Намерих данни, че преди голяма атака, те се напушвали с марихуана/ хашиш /откъдето и името им: хашиш- хашишини, а на английски наемен убиец се изписва така: "assassin"/.





7. Черната Ръка

(нямам снимка , извинявам се)

Известни членове:
Гаврило Принцип /слух/

Черната ръка е било тайно общество на анти-империалисти и политически революционери. Черна ръка ( Црна рука или Crna ruka) е крайна сръбска националистическа организация основана през 1911 г. под въздействие на великосръбската идея. Групата имала за идея да обедини всички славянски народи в една, голяма еврпейска държава. Това изисквало Сърбия да се дистанцира от Австро-Унгарската империя, към която принадлежала дълги години. С тази идея Черната ръка, стартирали анти-австрийска пропаганда и тренирали саботьори и наемни убийци. Планът бил да се инициира война между Сърбия и Австрия, което би им дало шанс да се освободят и да обединят славянските народи в едно.
Гаврило Принцип
Тайни ритуали:
Обществото Черната ръка би било забравено във времето, ако не останали в историята на човечеството с едно  събитие: На 28 юни 1914 г. в Сараево, свързания с организацията  сръбски националист, Гаврило Принцип извършва покушение срещу австро-унгарския престолонаследник Франц Фердинанд и неговата съпруга графиня Софи Хотек . Двойното убийство довежда до обявяването на война от Австро-Унгария на Сърбия, което от своя страна поставя началото на ПСВ. Но пък замислете се- ВСВ е очаквана, вследствие резулататите на ПСВ, което пък от своя страна  води до Студената Война, за което в зародиш има роля Черната Ръка- една от най-странните организации на 20 век.

6. Рицарите на Златния Кръг




Известни членове:
Джон Уилкс Буут, Джеси Джеймс, Франклин Пиърс /слухове за всичките/

Рицерите на Златния Кръг са били тайно общество, което процъфтявало в Щатите в периода на Гражданската война.  Създаденият от Джордж Бъркли орден Рицарите на Златния Кръг за пръв път изплува в Синсинати под ръководството на КИЛИЪН ВАН РЕНСИЙЛЪРС. „Златният кръг“ трябвало да изгради нова робска империя с център Куба. Целта на избиването на омразните католически испанци, които да бъдат заместени с черни роби, докарани свежи — свежи от Африка. Това е първата „Северноамериканска свободна търговска спогодба“. Печатът на Рицерите на Златния Кръг е същият като на Рицарите на малта, малтийският кръст. В крайна сметка „Рицарите на златния кръг“ изчезват от сцената .

Тайни Ритуали:
За разлика от повечето тайни организации, Златния кръг не се самоопределя чрез тайни  срещи и мистериозни планове. Вместо това, групата се образува от военни-ренегати и бандити с цел да приведат техния план в сила...През 1860 г Рицарите се провалят в опита да нахлуят в Мексико, а по време на войната те обират  немалко търговски впрегатни коли и със средствата правят опит да блокират пристанището на Сан Франциско....

5. Обществото Туле







Известни членове:
Рудолф Хес, Артур Розенберг, Адолф Хитлер

Много от тайните общества са подозирани в това ,че имат злонамерени и скрити мотиви, но Туле със сигурност оправдава имиджа си! Този тайна организация се раджа в Германия, веднага след ПСВ като се събират немски благодордницис уклон към окултизма, но впоследствие бързо се трансофмира в братство за налагане на арийската раса и философия. За Туле се тврди, че дава т.нар "първичен заряд" на Хитлер, чрез налагане на принципите за дискриминиране на евреите и малцинствата. Малко след основаването на Туле, членовете му са хиляди и дори имат своя пропаганден вестник. Незнам дали за повечето чиатели е ясно, че през 1919 г. висшите членове на Туле формират политическа организация, наричаща се Германска Работническа Партия и откъдето съмият млад все още- Адолф Хитлер черпи идеи и набира сила. Когато става лидер на партията, той я преименува на  National Socialist German Workers’ или партията на Нацистите.

Тайни ритуали:
Още преди Туле да се превърне в нацистка партия, членовете му са се заимавали с доста странни дейности. Едни от най- странните са били свързани с обожествяването на арийската раса, чйто произход трябва да търсим назад във времето - в митичната земя на Туле, за която гърците писали, че се намира на север от Европа- някъде до Исландия и Гренландия...


4. Синовете на Свободата



Известни членове:
Пол Ревере, Джон и Самуел Адамс, Джон Хенкок

"Синовете на Свободата" е име на тайна организация от недоволни американски патриоти, които са се борили за независимостта на американските колонии от Британската империя. Като говорим за тайно общество, Синовете на Свободата не са точно такова, защото самата организация първоначално се е сформирала от малък брой фракции във всяка колония, които са споделяли обща цел. Лидерите на тези набързо сформирани "партизански отряди", най-често били представители на тогавашната средна класа- занаятчии, търговци, адвокати и местни политически дейци, недоволни от налагането на непосилни данъци от Британската империя. За да наберат популярност и обществена сила, Синовете на Свободата  осъзнали, че трябва да се харесат на по-бедните прослойки от колониите и затова инициирали кампания за дискредитиране на британските власти в Северна Америка като ги уличат в корупция и анти-американски интереси. На свой ред път британските власти, с цел да опетнят новата формация, публично нарекли Синовете на Свободата, с негативните определения като "Синовете на Насилието" и "Синовете на баззаконието", което не било далеч от истината... /ако решим да сме обективни../
Любопитен факт е, че когато се събирали в "централата в Бостън", те го правели при едно голямо дърво- бряст и това място станало известно с името си "Дървото на Свободата"
/масонска символика ли забелязвам тук?/
Когато се събирали на това култово място, те генерирали идеи и планове за дейности, които съвсем не били безобидни и имали революционен характер: неплащане на данъци, подигравка и насилие над британски чиновници. А естествения резултат от подобни действия бил "Чаеното парти" през 1773 г., където се запалили първите искри на бъдещата Война за Независимост на Северна Америка /1775 г./

Тайни практики:
Групата от Бостън, като част от Синовете на Свободата била най-въоръжена и доминирала със своите идеи сред останалите 13 гупи от колониите. Друга фракция от Роуд Айлънд пък превзела и подполила кораб на британската търговска флота, в  протест на нечестните търговски монополи. Други пък залавяли британските търговци и ги мажели с катран и перушина, но това не били ритали, а по-скоро действия на озлобена част от американското общество, хора.


3. Череп и Кости





Известни членове:
Джордж Буш-баща, Джордж Буш- младши, Джон Кери

Авторите и изследователите, опитващи се да дефинират родословното дърво на тази тайнствена организация, отнасят раждането й към първата половина на 19 век сред стените на Йейлския у-т в САЩ. Още от създаването си това висше учебно заведение се откроявало сред останалите с изключителните си за епохата- благочестие и религиозен фанатизъм.
В тази специфична атмосфера се формирали възгледите на човека, когото е прието да се смята за кръстник на организацията, наречена “Череп и кости” – Уилям Ръсел. Заедно със свои 14 съмишленици той създал ново тайно общество по модел на едно от немските братства, наследници на илюминатите.
Ако се вгледате в американската банкнота от един долар, освен пирамидата с всевиждащото око, която е символ на илюминатите, чиято щафета са приели членовете на “Череп и кости”, ще видите и надписа MDCCLXXVI . Всъщност това са латинските цифри, еквивалент на арабските 1776 – годината, когато е бил основан в Бавария орденът на илюминатите. В полукръг над пирамидата има надпис на латински Novus ordo seclorum – нов световен ред .
В наше време Джордж Буш-младши представлява вече трето поколение на членовете на ордена. Преди него в редиците му били дядото – сенатор Прескот Буш, и бащата – Джордж Буш-старши. И тримата са випускници на Йейлския у-т. Сред колегите им в братството “Череп и кости” има и републиканци, и демократи. Излиза че членовете на ордена в продължение на десетилетия са вземали значимо участие в решаването на най-важните въпроси на външната политика и отбраната на САЩ.
Очевидно, когато политическите цунамита залеят Вашингтон, центърът на подземните трусове трябва да се търси в района на стария кампус на Йейл

Тайни ритуали:
Отличителна черта на порядките, които царували там била абсолютната секретност относно всичко, което се случвало зад стените на университета. Психологията на крепостта способствала за това, там да се практикува унизителен обичай на посвещение на първокурсниците, който продължавал една седмица, която се наричала “адската седмица”. Имало и официална практика за разделянето на студентите в зависимост от социалния статус на родителите им.  Днес членовете на “Череп и кости” не отричат версията за немския произход на братството. В щабквартирата, разположена в самия център на стария кампус на Йейлския у-т в град Ню Хейвън, има Немска стая, чиито стени са украсени с изображения на сцени от студентския живот в Германия и изречения на немски език. Числото-символ на братството е 322, съдържащо в себе си годината на основаване (1832) и указанието, че това е втората (след немската) клетка на това общество. И може би най-действената и влиятелна в наследството на илюминатите. Отличителна особеност на часовника, който се намира в тази стая е, че избързва с пет минути. Именно по това време назначават своите срещи членовете на ордена : времето на останалото човечество те наричат варварско. Друго, което е характерно за това общество е, че те     масово практикували секс. Например Буш- баща бил известен с прякора "Магог", който бил даван на членове с най- голям брой сексуални контакти. /представям си колко венерически болести е имал този...?!!/




2. Илюминатите



Известни членове:
Гьоте, Чърчил, Барак Обама /слухове/

Това е най- известното тайно общество, за което се е писало /и все още се пише/!!! В масовата информация се говори за Илюминати, които практикуват неразбираеми ритуали, досущ като същества от други планети и това е предавано в книги, филми и телевизия.. Илюминати присъстват като мит още от самото си създаване през 1776 година в Германия /Провинция Бавария/. По онова време членовете на Илюмиати се самоопределяли като свободомислещи натури, но официалната преса ги дамгосала като ретроградни и сенчести отцепници от политическата и обществена сфера. Говори се, че Илюминати имали пръст в избухването на Френската Революция и оттогава те "живеят" в пълна секретност и мистика. Членовете им водят двойнствен начин на живот и най-често са сред наследниците на 13-ти кръвни фамилии, които управляват финансовия и политически живот в световен мащаб /което ме подсеща да напиша скоро статия кои точно са тези фамилии/.

Тайни ритуали:
Основното, което Илюминати практитуват са "Игрите" /бел.автора- Картите на Илюминати/. Но тези сложни и отдалеч планирани игри нямат безобиден характер и най-често резултатът е масови убийства, кръвопролитни войни, геноцид, масов глад и все събития, които пропагандират крайната цел на това общество- тотален контрол над определен брой хора!


1. Фримасоните /Масони/



Известни членове:
Марк Твен, Джеймс Бюканън, Боб Доул, Хенри Форд, Бен Франклин и много други

Въпреки, че не са по-малко влиятелни и по-малко тайнствени от по-горе изброените, Фримасоните  държат "първенството" като най- голямата организация в света, с брой членове по целия свят-над 5 милиона души...
Организацията официално е създадена през 1717, но хроники ги връщат много по- надалеч от тази дата- някъде към 14 век. Обединяването на самата структура на масоните се изразявала в споделянето на общи философски възгледи и идеи на членовете, на базата на старшинството и изявената йерархия.

Тайни ритуали:

Видната дейност на масоните е "благотворителността и услугите, в интерес на Обществото", но техните критици ги дефинират като "конспиратори, които практикуват срамни окултни ритуали, с които развращават хората". Основен ритуал при приемане на нов член е привързването му с примка на врата, както и много други, които разбиват на "пух и прах" представата на обикновения човек  за света...

Всъщност доста може да говорим и изпишем за Тайните общества, но темата е просто с характер на класация и не претендира за изчерпателност....



3 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. http://otocampkhephera.com/ - О.Т.О. България, имат някакво представителство.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря за коментара, редактирано е, че има такова общество в Бг

      Изтриване