вторник, 14 август 2012 г.

14 вида технологии, които Биг Брадър ще използва, за да ни въведе тотален контрол.



Нямам спирка, а? Какво да направя като информацията идва при мен и аз пък от своя страна искам да я споделя с вас? Няма да си я държа заключена в съзнанието я!
Вижте какво съм ви подготвил като поредна доза "алтернативна информация" днес:
Повечето от нас не се замислят за това, но Истина всъщност е, че човечеството е под тотално наблюдение, следене и манипулиране...и тези събития никога на са били толкова очебиещи през цялата история на нашето време...!
С експлозивната вълна, наречена технологизация, през миналите 15-20 години, се отвори такава възможност за Елита и техния слугинаж: правителствата, големите корпорации и прилежащите тайни агенции, че всеки деспот или диктатор от  миналото би си оскубал косите от завист...

По-старото поколение от хората никога не са имали работа с "предкриминални камери за наблюдение", които използват като база езикът на тялото, за да засичат престъпниците или с дронове, които да следят всяка тяхна стъпка. Предишните поколения въобще не са подозирали, че днес уличните лампи и хладилниците могат да ни шпионират. Много от смущаващите устройства и технологии, за които ще прочетете по-надолу, със сигурност ще ви объркат и разстроят, но бих ви посъветвал да не го правите, а по-скоро да се възхитите на това, което ни предстои.../знам, че няма да ме разберете, но съм длъжен да го кажа../. Моята роля е ударно да ви информирам, за да разберете, че понятието "лична свобода" вече се губи като такова, да не кажа, че не съществува в някои "бели" държави от западния свят. Пък после ми задавайте въпроса: "Защо не си отишъл да работиш в чужбина...?" Със съжаление на сърцето само мога да кажа, че Биг Брадър идва /и не говоря за новите сезони тв риалитита, а за онзи оруелския вариант / още по- въоръжен, с стотици нови технологии, които са разработени да ни шпионират още по-директно и лесно за Него...Светът се променя със скороста на туптене на сърцето и пак с огромна тежест в гърдите си, бих казал, ЧЕ НЕ Е ЗА ДОБРО!!!!Но пък съм и оптимист: Както не се случиха ужасяващи събития по време на Олимпийските игри, за които толкова "мастило" се изписа /включително и аз/, така и тези технологии може изведнъж да изчезнат..Но това не пречи да сме подготвени, нали?
Вижте какво имам предвид:

Номер Едно: "Предкриминални камери за наблюдение"

Веднеге ми изникват сцени от филма "Специален доклад" със сциентолога- скрит гей, Том Круз.
А една компания, казваща се BRL Labs е разработила "предкриминална камера за набюдение", която изненадващо определя хората, дали са терористи или престъпници, още докато планират своето деяние..Сигурно ви звучи като лудост?!Да, но властите са взели доста присърце и сериозно наличието на подобна технология. Дори със сигурност знам, че този вид камери са имали наскоро своя "прощъпулник" в транспортната мрежа на Сан Франциско..
Потърсих и изгубих повече от времето си в сайта на BRL Labs и там се пише за това:
"In its latest project BRS Labs is to install its devices on the transport system in San Francisco, which includes buses, trams and subways.The company says will put them in 12 stations with up to 22 cameras in each, bringing the total number to 288.The cameras will be able to track up to 150 people at a time in real time and will gradually build up a ‘memory’ of suspicious behaviour to work out what is suspicious."

А такаааа.....ще го преведа за тези от вас, които не чаткат англето:
За последния си проект, BRL Labs, са инсталирали техни устройства в транспортната система на град Сан Франциско, която включва: автобуси, влакове и метрото. От компанията твърдят, че са ги поставили на 12 спирки, с по 22 броя на всяка от тях, общо на брой 288 /официално..вервайте им, че са толкова, а не повече/. Камерите ще са в састояние да следят, повече от 150 човека наживо, в реално време и малко помалко ще изграждат "памет" за съмнително поведение, за да се определи точно кое е "съмнително"..
Тук и аз бих попитал кое ще бъде дефинирано къто съмнително...? Отговорът е прост: на хората, които не се вписват в представите за НСР...

Номер Две: Вземане на отпечатъци от разстояние

Можете ли да си представите някой да може да ви вземе отпечатъци без позволение или причина за това? Да не говорим за това, че ще го прави от разстояние и без да подозирате..
Тази технология е тук ,благодарение на изданието за наука POPSCI и вижте какво пишат те като презентация към новото творение:

"Gaining access to your gym or office building could soon be as simple as waving a hand at the front door. A Hunsville, Ala.-based company called IDair is developing a system that can scan and identify a fingerprint from nearly 20 feet away. Coupled with other biometrics, it could soon allow security systems to grant or deny access from a distance, without requiring users to stop and scan a fingerprint, swipe an ID card, or otherwise lose a moment dealing with technology.
Currently IDair’s primary customer is the military, but the startup wants to open up commercially to any business or enterprise that wants to put a layer of security between its facilities and the larger world. A gym chain is already beta testing the system (no more using your roommate’s gym ID to get in a free workout), and IDair’s founder says that at some point his technology could enable purchases to be made biometrically, using fingerprints and irises as unique identifiers rather than credit card numbers and data embedded in magnetic strips or RFID chips."



Превод:
"...Да подобрите достъпа да вашия фитнес салон или офис сграда, ще бъде просто скоро, с едно размахване на ръката пред входната врата. Компания от Хънсвил,Алабама, наричаща се IDair разработва система, която ще може да сканира и да идентифицира пръстови отпечатъци от почти 20 метра от разстояние. Съчетана с други биометрични данни, скоро ще е възможно системите за сигурност да гарантират отказ от разстояние, без да се налага да има адаптирани устройства за това да спират и да сканират един отпечатък, както и ползването на идентификационни карти или с други думи- да има досег с технология.
Понастоящем основните клиенти на компанията IDair  са военните, но идеята е да се комерсиализира към всеки бизнес или предприятие, което желае да наложи нов начин за сигурността на материалната си база, както и използването на технологията в по-широк, световен аспект. Една верига от фитнес салони вече тества бета версията /край на авантата с чужди фитнес карти/  и основателят на IDair  потвърди, че в даден момент неговата технология ще може да се поръчва с биометрични профили, използваща пръстови отпечатъци, както и ирис сканиране и това ще бъде по-ефикасно, повече и по-добре от използването на кредитна карта, карта с магнитен носител или дори от чип за вграждане подкожно..."
КАКВО ДА ВИ КАЖА?!!! НЕ ВИ ЛИ ЗВУЧИ ЛЕЕЕКО ГАДНИЧКО, А?

Номер Три: Мобилни Ванове със сканиращи устройства

Тотално навлязохме в ерата на шпионирането, нали? Представената технология може да се определи така: Полицията в Америка много скоро ще разполага с ванове без отличителни знаци, в които е вградена рентгенова система и те ще могат да гладат какво става в превозните средства на гражданите, както и под дрехите на всеки един човек. Който е пътувал до Щатите, знае за какво говоря- по летищата са поставени т.нар. "порноскенери", които те "събличат напълно". Звучи забавно, но само на пръв поглед....но само звучи...!!Иначе бих се забавлявал с един такъв апарат...


Повече за тази нова технология, можете да видите тук:
Номер Четири: Неоторизирано проникване в Мозъка
Това е поредната част от ужасяващи техники за контрол на хората, която е мечтаната за всички правителства и военни! Основаната идея на този метод, стил "доктор Менгеле" е в наслагването на  чужди мисли на определен индивид. Не, че не го правят и сега /проект Монарх/, но ще стане официално. Я си представете как един ден всички терористични групи по света започнат да шият гоблени и засаждат дръвчета. готино, но пък със сигурност няма да се използва за тази цел. По-скоро ще ни накарат да станем още по- заробени, безкритични същества, роботи, обслужващи интересите на Елита.   Номер Пет: Безпилотни Дронове във въздуха
Използването на шпиониращи, летящи дронове и сега е актуално- води началото си официално от конфликта в Пресийския залив, но проявлението на този вид технология днес все повече и повече придобива "популярност" сред тайните агенции и правителствата. Със сигурност знам, че преди няколко месеца, бяха заделени 4 млрд. долара от щатското правителство, за проект, който ще финансира производството на нов вид летящи дронове, който да бъдят изпалзвани за "обществена сигурност", сиреч да шпионират обикновените хора. "Сега в Америка, скоро и у нас..."  Номер Шест: Шпиониране чрез мобилните устройства
Това общо взето не е нова технология, но сега се очаква официално да се представи пред Обществеността. Сигурен съм, знаете, че днес всички правителствени агенции могат да четат съдържанието на текстовите ни съобщения, да слушат разговорите ни и да знаят нашите малки тайни...Пфу, ще взема да си изхварля новичкия таблефон на Самсунг, който сигурен съм, знае повече и от мен...истината е в старите, зелено-бели дисплейчета, хора...Те поне не дават цялостна информация за притежателя им...   Номер Седем: Колекционирането на Биометрични данни
В днешно време, основното хоби на Елита и да си колекционира нашите биометрични данни. Вижте тази статия на английски, какво се случва в Индия! През последните 2 години, над 200 млн. души са си дали доброволно техни пръстови отпечатъчи, снимки и ирисови диагностики и в замяна са получили 12-цифров номер, чрез който ще могат да ги индетифицират навсякъде. Справедлива сделка, нали? Особено, когато на бедните индийци им е казано, че това се прави с цел- да съществуват официално като граждани, когато им се налага да ползват държавни помощи, както да могат да гласуват и да плащат по банков път...Колко хуманно!!! Иначе Правителството след като събере данните на 1.2-милиардна Индия ще си има такава, хубава колекцийка от над 12 млрд. пръстови отпечатъци, 1.2 млрд снимчици и 2.4 млрд. ирисови диагностики...Просто да им завидиш!   Номер Осем: Подкожни Микрочипове /RFID- Radio Frequency Identification  /
В интернет пространството вече доста се изписа за тази нова форма на контрол, която Елитът планира да въведе като задължителна за всеки един човек по света. Честно казано нямам си на представа как ще стане точно това, защото все пак се  разшумя доста по въпроса...? Нека да дам малко информация за тези микрочипове: Знаем, че те бяха тествани като официален повод при домашните ни любимци и при войниците от щатската армия, с идеята да се следи местоположението на всеки носител на чип. Нямам си идея обаче, дали повечето хора по света са наясно, че всеки един от нас носи и днес чипове и те се намират в изкуствено наложени ни предмети, като: банковите карти за разплащане и кредит, работни карти за достъп и други с магнитен или чипов носител-просто са много...Наскоро четох някъде, че едно училище в Тексас планира да имплантира чипове на своите ученици, за да следи за сигурността им и за евентуалното им отсъствие от час... Представям си как ще си говорим в бъдеще: "Ти чипосан ли си или не?" Смешката настрана..ще се съгласите с мен, че да позволим да поставят чуждо тяло в организма ни, едва ли би имало позотивен ефект върху здравето ни, а още повече, че дава възможност на Някой, който ние дори не познаваме, да знае интимни неща за нас...Настръхва ми перчема, само като си го помисля...   Номер Девет: Автоматизирани Табели-Четци
Това е по-безобидния брат на подкожните микрочипове, но не по-малко смущаващ като краен резултат. Тези табели-четци се планира да се разположат на възлови участъци във всеки един град/район/село/щат и да служат като един вид пропуски. Например, в краткото бъдеще, аз съм решил да отида на гости в Люлин и се налага да премина през поне 5 такива четци...и дори да си плащам такса. Интересното в случая е това, че има вероятност да ти бъде отказан достъп, защото нямаш позволение да ходиш в определен район или защото нямаш достатъчно "сухо".. Нещо като визите преди 20-ина години..остава да върнат лагерите за дисиденти, арестите за политически вицове, вечерен час и дъвките Тубро...   Номер Десет: Лицеви анализатори
Може ли компютъра да ви каже какво си мислите, ако го погледнете в монитора? Не е смешно, не се хилете...!!! Подобна технология всъщност си съществува отдавна..Може да го прочетете тук, но е на английски все пак: http://www.newscientist.com/article/mg21428665.400-facereading-software-to-judge-the-mood-of-the-masses.html?DCMP=OTC-rss&nsref=tech Да ви кажа честно, така и така стоим пред компютрите и по цял ден ни "гледат" какво правим като мимики, емоции и състояние на лицевите форми, че със сигурност биха знали повече от нас самите за нас самите...точно на този принцип са заложени и изследванията на учените от Масачузетския университет, че са взели и създали такъв софтуеър, който може с невероятна точност да определи в какво състояние се намира даден човек, само като го сканира... Чудя се сега, какво ли си мисли за мен, моя лаптоп...?   Номер Единадесет: Изравяне на данни
Прававителствата не са само тези, които ни шпионират. Истината е, че доста големи корпорации са готови да платят немалко за неофициална информация за свои настоящи или бъдещи работници...А щом има кой да плаща, значи има и кой да "изравя" тайните ни! По мои лични наблюдения, тази тенденция се е засилила с експлозивни размери, дори в България и търговията с информация се превърна в един от най- доходоносните бизнеси... После се чудя, защо не мога да си намеря свястна и добре платена работа...?   Номер Дванадесет: Улични Лапми-Шпиони
Не, не се смейте отново...! Това е факт! Вижте материала от сайта Infowars.com и съм сигурен, че усмивката ви ще секне на мига... Чуйте само: Улични свърхмодерни лампи, собственост на Федералното Правителство /разбирай "Елитът"/ в момента се монтират по улиците на американски градове.Та тези лампи са направени да слухтят за разговори и шумове, които са в разрез с интересите на властта. Освен, че ни шпионират, те ни и записват, хора! "Жал" ми е само за ненужните вече полеви агенти, които по цял ден слухтареха по кафенетата и градинките...   Номер Тринадесет:  Контрол на Доставчите на Интернет /ISP/
Ами то си беше закономерно, да не кажа задължително. Имайки предвид, че почти целия свят си оставя следите в интернет, то си е суперлогично да се затегне контрола върху доставчиците на този вид услуга. Но пак през последните години този контрол се издигна до нови нива- виж статията тук: http://www.rawstory.com/rs/2012/03/15/american-isps-to-launch-massive-copyright-spying-scheme-on-july-12/ Ще го напиша за тези, които сега влизат в конспиративните теории и си намат и бегла представа за какво става дума: ако сваляте нелицензирани програми, музика, филми и друго..., твоят интернет доставчик те регистрира и докладва, където трябва... и после ти идват на гости едни хора от ГДБОП, които сякаш отиват на купон с маски, но маските са черни и те не са купонджии, ама грам...Хубавото в случая е, че това все още се отнася за онези лумпени- американците, но е възможно и при нас тази тенденция да се пренесе...току-виж след малко да си "потнацувам валс" с Явор Колев!   И Номер Четиринадесет: Вещи-шпиони
Може ли правителството да накара хладилника ни да ни порти? Стига сте се смяли! Ако не вярвате, вижте какво каза преди време директора на ЦРУ- Дейвид Петрус: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2115871/The-CIA-wants-spy-TV-Agency-director-says-net-connected-gadgets-transform-surveillance.html?printingPage=true Хм, май навлизаме в нова ера на шпионирането? Това много ми напомня за Трансформърс, където вещите на "добрите герои" са превръщаха в смъртоносни шпиони! Вече си предсатвям как часовника ми снася инфо на ДАНС, а ютията работи за Прокуратурата....   За днес бях дотук! Ще изляза малко на въздух, пък и да поразгледам все още неопетнената ни обществена среда и ще се радвам на "безобидните" камери по кръстовищата ни...А вас съветвем много-много да не давате ухо на написаното в тази статия...имате още малко време да разберете, че можете да сте наистина свободни, но с цената на някои материални придобивки или по-точно казано- от липсата на такива. Сега е моментът да осъзнаете, че не на всяка цена трябва да имате най-новият модел телефон, най-новият лаптоп или автомобил. Тези средства можете да ги заделите за това да направите хората около ви, по-щастливи, по-весели, можете да пътувате повече и да направите спомени, които никога няма да забравите.... Казах!!!

1 коментар:

  1. Хубаво е е не спираме да се развиваме и да искаме още и още о света.Жалко е само че не си финансира достатъчно здравеопазването, но уви всеки гледа да печели повече пари пък здравето щом не е до него стигнал проблем няма значение.Радвам се че попаднах на вашият блог. Това, че идеята е да се комерсиализира към всеки бизнес или предприятие, което желае да наложи нов начин за сигурността на материалната си база, както и използването на технологията в по-широк, световен аспект. Една верига от фитнес салони вече тества бета версията това показва че има заинтересовани и пожелавам още много такива, вярвам че ще успеете.

    ОтговорИзтриване