сряда, 30 ноември 2011 г.

Животът в един ден

Нежен, красив, романтичен, страстен, безумен, тъжен, лош, агресивен, убийствен, гаден, меланхоличен, радостен, превъзбуден, беден, богат, гол и бос, обут и надут, красива, детска, невинна, очи, крака, тела, деца, животни, раждане, смърт, бездействие, гражданска позиция и така нататък, и така нататък.....


Първият глобален документален филм "Животът в един ден" (Life in a Day) на режисьора Кевин Макдоналд и продуцента Ридли Скот беше излъчен на живо в сайта за видеосподеляне YouTube в 3ч. сутринта българско време на 28ми януари 2011 г.. Лентата участва в кинофестивала "Сънданс" . Лентата е достъпна в канала на филма-http://www.youtube.com/lifeinaday.

Life in a day е уникален проект, който запечата живота на Земята на 24 юли 2010 г. Условието за участие беше да снимаш деня си и да качиш клипчето в YouTube. Екип от монтажисти е гледал 80 000 клипа (4500 часа) на 45 различни езика. 20 от участниците са избрани за съавтори в 90-минутния документален филм.


В проекта участват и българи. Един от тях е изпратил как нарежда дърва за зимата, друг - разходката си на покрития мост в Ловеч. В филма обаче са включени по-различни и динамични клипове. В първия тийзър участва Вирджиния, която се изкачва по гърбовете на мъже, за да достигне до върха на своеобразна човешка пирамида.

Хиляди хора от всички точки на света са изпратили кадри на някои аспекти на своя ден. Така ще се получи картина на живота ни днес, картина която може да бъде поставена в капсула на времето, която хората в бъдещето след 100 години да видят и да кажат "Господи, какъв е бил животът тогава", обясни основната идея на Life in a Day Макдоналд във видеобръщение към света през лятото.


Ако искате да имате филма с превод и в колекцията си, ето го:
http://dox.bg/files/dw?a=921c630978

Валиден до 14.12.2011 г.
Приятно Гледане

Няма коментари:

Публикуване на коментар